Да сакаш или да бидеш сакан?

Mameha

Староседелец
9 јуни 2013
365
819
1,103
Вселената
Да бидам сакана. :)
Но..и да сакам, да ги почуствувам пеперутките како играа во мојот стомак. :giggle

crvenkapa

Староседелец
15 јануари 2013
235
593
1,093
Да сакаш, самото чувство те исполнува и носи среќа, особено ако е обострано..

Barney

Нов член
17 април 2013
23
15
3
До сега не сум осетил да бидам сакан, можеби сум бил ама не сум знаел ниту па сум можел да знам, и незз како е чуството кога некој ти посветува толку внимание на тебе, а јас сум сакал ама лошо е кога тој што тебе ти е се ти на него си му ништо :)

Aleksis

Jukebox
4 април 2013
1,443
2,543
1,133
Мислам дека едното без другото не оди....
Се е кажано..
крај.

• Ми се допаѓа
Реакции: Harmonija

Harmonija

Истакнат Член
12 јули 2013
600
405
363
29
Битно е да се дружиме, сакањето е само желба, никој не поседува никого :rofl да не бидеме деца... секако дека е побитно да сакаме...

Сакајте се! Правата љубов е онаа љубов која ја дариш, а не очекуваш да биде возвратена. Кога се чувствува чувството на љубов, доволно е едносмерно. За врска треба да биде двосмерно, а за љубов е доволно само едносмерно. - ТОШЕ ПРОЕСКИ

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Да тепаш или да бидеш тепан е веќе сериозна дилема.

Да сакаш или да бидеш сакан....е сосема сеедно.
Двете да се случат истовремено е добитна иако прилично ретка комбинација.

Pisoi

Староседелец
6 јуни 2014
22
8
1,003
30
Охрид
Имам осетено како е да сакаш да не ти е возвратено и тоа ми беше најтешкото нешто што ми се случило (кога станува збор за љубовта) па ако веќе морам да бирам би одбрала да бидам сакана.Убаво е кога некој ти посветува внимание,кога те гледа со поинакви очи и кога прави се за ти да бидеш среќна.Па којзнае можеби баш заради тоа што ќе си сакан и ти ќе ја засакаш истата личност со тек на време,што нели сите се согласуваме дека е најубаво и најинтересно.