Да сакаш или да бидеш сакан?

84 sk_Y ^_-

Староседелец
21 ноември 2012
595
825
1,093
Ретко е ,но сепак кога ќе се вклопат овие две работи е најубаво ... (flower)

• Ми се допаѓа
Реакции: Blabla

goodgod

Истакнат Член
26 декември 2012
433
304
163
пред компјутер
Поубаво е да сакаш, се осекаш дека чувствуаш некои нешта за разлика од другите, чувствуваш потреба, љубов, бакнеж, кога ја видиш саканата ти се исполнува денот си среќен, чекаш одвај пак да ја видиш. Секој си има некој што го сака, безразлика дали му е возвратена љубовта или не.
Е сега од друга страна ако не ти е возвратено тоа е веке прашање на љубов и врска нели?

• Ми се допаѓа

Kalino.Mome

Полноправен Член
29 декември 2012
53
78
18
Јасно дека е најубаво и двете, ама ако веќе треба да се бира едно, јас би одбрала да сакам. Зашто ако сакам, се ми се гледа розово, субјективна сум и ако другата страна не ги возвраќа чувствата можно е да не забележам и ќе си уживам. Во спротивниот случај не би се чувствувала многу пријатно. :)

• Ми се допаѓа

Мортидо

Староседелец
6 март 2012
1,056
1,575
1,133
Yellowknife, NT, Canada
metatron86.deviantart.com
Нити да сакаш, нит’ да бидеш сакан најбоља опција (се зезам)

ретко кога и двете страни ќе се најдат на иста фреквенција со емоциите, да, но шознам... убо е да сакаш некого безусловно и се тоа, но ако другата страна не чувствува ништо или и е сеедно што ти ја сакаш...тогаш залудно е да го трошиш времето со некој таков...лично јас сакам и барам доколку е можно љубовта да ми биде возвратена...доколку е немогуче, жалим случај; ќе ми биде можи тешко но поубо да поминувам време со кучето знам тоа повеќе ме сака ... да бидеш сакан е боља опција од причина што знаеш дека имаш некој на кого му е стало до тебе, кај тебе се изостанати тие бед емоции и расположенија, рамнодушен си за се, но баш поради тоа се чувствува празнина и нелагодност некоја затоа што ти поминува времето со личност што не те привлекува, не ти значи и што ти ја знам ... како и да е најбоље е кога емоциите се обострани, кога партнерите се надополнуваат еден со друг, тогаш и врската има хармонија и прогрес ...

• Ми се допаѓа
Реакции: Boki, Blabla and melpomena

Lollypop

Истакнат Член
26 декември 2012
251
197
143
да сакаш и да бидеш сакан,најчеесто тоа се случува но ти сакаш една личност а таа сосем друга..ова е најчест пример и за жал болен аа најубаво е кога ќе се вклопат двете заедно.. затоа најдобро е да сакаш ии љубовта да ти е возвратена..

• Ми се допаѓа