Дали сте задоволни од нашето здравство?

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,752
2,574
1,683
Han Wavel
Алтаирчо, ако ти е мерак да плукаш по здравството и тоа ти претставува одредени убави чувства на душата, кажи и да не се мачам да ти објаснувам....Нема предност никој друг освен тој што си закал во тој термин, во толку и толку часот..не мешај работи сега.......а за скапано здравство, искрено ќе ти кажам, јас познавам и многу поскапано од ова што е сега.
Како може да нема предност не ми е јасно. Ти кажувам ни рекоа да одиме и да не чекаме. И да имал некој закажано немало да влезе бидејќи немаше доктор. Тоа дека бил слободен се глупости. Како може некој слободен да е, а доктор е.
 

misterija

Член со 30 казнени поени
27 јануари 2016
741
613
103
Чекај малку, како тоа приоритетен упат значи да чекаш последен?
Кога сите термини се зафатени, лекарот има право да издаде приоритетен упат, само и тие се лимитирани поради тоа што многу се злоупотребуваа...ако матичниот др. ти е познат ке ти даде приоритетен и ке си завршиш работа во рок од 5 дена..ама откако почна казни да фрчат и контроли за која дијагноза се дава приоритет, веќе нема без реална дијагноза..веќе и др. не сакаат да ризикуваат.
Приоритетниот упат нема тајминг, има само важност, е сега или ке закажеш или ке чекаш да завршат сите пред тебе регуларно закажани.
 

misterija

Член со 30 казнени поени
27 јануари 2016
741
613
103
Како може да нема предност не ми е јасно. Ти кажувам ни рекоа да одиме и да не чекаме. И да имал некој закажано немало да влезе бидејќи немаше доктор. Тоа дека бил слободен се глупости. Како може некој слободен да е, а доктор е.
Нема предност оти не е ургентен ама поради одредена дг. неможе да чека подолго од пет дена за да му најдат термин.
Не смее докторот да не ги прегледа закажаните пациенти оти мора истиот ден да напише изјава до фзо.
 

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,752
2,574
1,683
Han Wavel
Кога сите термини се зафатени, лекарот има право да издаде приоритетен упат, само и тие се лимитирани поради тоа што многу се злоупотребуваа...ако матичниот др. ти е познат ке ти даде приоритетен и ке си завршиш работа во рок од 5 дена..ама откако почна казни да фрчат и контроли за која дијагноза се дава приоритет, веќе нема без реална дијагноза..веќе и др. не сакаат да ризикуваат.
Приоритетниот упат нема тајминг, има само важност, е сега или ке закажеш или ке чекаш да завршат сите пред тебе регуларно закажани.
Оф леле. Каде го има тоа некој што му треба итно помош да чека некој здрав да си направи муабет со докторот и после да влезе. Што е тоа 5 дена, 4 дена, 23495 дена. Абе ти викам, упатот даден од матичната, рече одете одма значи во истиот момент и мора да ве прими, одиме таму и нема доктор, значи што не е јасно не знам. И да имало доктор пак ќе влезевме, многу ми е гајле ако има закажано некој.
 

misterija

Член со 30 казнени поени
27 јануари 2016
741
613
103
Оф леле. Каде го има тоа некој што му треба итно помош да чека некој здрав да си направи муабет со докторот и после да влезе. Што е тоа 5 дена, 4 дена, 23495 дена. Абе ти викам, упатот даден од матичната, рече одете одма значи во истиот момент и мора да ве прими, одиме таму и нема доктор, значи што не е јасно не знам. И да имало доктор пак ќе влезевме, многу ми е гајле ако има закажано некој.
Прво неможеш да му влезеш на некој преку ред а второ, ти реков прашај го др. или сестрата што е работата што нема др. Можеби имал нешто хитно..
 

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,752
2,574
1,683
Han Wavel
Прво неможеш да му влезеш на некој преку ред а второ, ти реков прашај го др. или сестрата што е работата што нема др. Можеби имал нешто хитно..
Имал хитно да оди дома да лежи, мрза неработничка специјалистичка, глупак еден смрдлив. Ете таков е тој.
 

misterija

Член со 30 казнени поени
27 јануари 2016
741
613
103
Не ми е. Кога ќе го избркаат од работа тогаш ќе ми е.
Ако сакаш такво нешто тогаш оди кај Никола Т. а и немораш, можеш на страницата на министерството за здравство на службениот мејл да пишеш поплака против тој и тој итд.