Тоа е болката на Македонскиот народ:abe cel mesec cekas da ima termin.i so koga ke umram togas ke mi zakaze doktorot.
Апа тек какви фалби слушаме....Аepa ja neznam todorov dali e miniter za zdrastvo patista poplavi ili za obrzovanie nikoj ne ni e kriv sto vskvi prosti luge ni ja vodat drzavava i sekoj den ni nareduvaat na vesti so da pravime
Поготово сега со "Мој Термин" уште толку се уназади здравството.Во никој случај.
Стварно има исклучоци, ама мнозинството е катастрофа. За државниве зборам, јасно.
Што е бе ова со болниве, ко паразити ги третираат. Го гледаш некој стар седнал у фаза на полураспад и чека, чека и чека ред дури не се распадне сосема, а иде некој коњ и од прва се мушнува внатре со медицинска сестра што се кикоти.
Го видат ли некој постар, понесреден и/или посиромашен, и го третираат ко говедо. Се знае, нема мито од таков, што па да се понашаат спрема него ко спрема човек?
Вратите си ги чуваат заклучени, дали пола од работното време работат.
Не можеш еден рецепт за неопходен лек да земеш, а метадон за богаташки деца фрчи секојдневно.
Искрено, мене ми е страв да одам веќе по државниве. Се наоѓа некој ставен со врски, полуписмен што едвај знае да се потпише, македонскиот го разбира колку јас кинескиот, и оди објасни му бе што ти е, па уште и верувај му дека ќе ти помогне?
Ко мала имам лежено 10 дена во Козле. Од обичен грип, ете така.
Ко низ сон што се сеќавам, ко експериментално глувче бев. Врска немаа што ми е.
Навечер бре, сред ноќ им текне и ме будат за испитување. Ме сечеа по раце, ми вбризгуваа свашта, ми правеа дренажи, плешките ми ги одлепија. Така се ударало 6 годишно дете.
И на крај - бронхитис. Вау, ептен тешко да се воспостави таа дијагноза.
Среќа се погоди некоја познаничка на мама, па и’ рекла: Земај таму детето, само кревет пополнуваат со неа. Ќе ти закачи некоја тешка инфекција, па со месеци нема да може да ја извлечеш.
И господин доктор барал ни мање ни више, туку кило кумановски суџук, кафе и вино, за да ми даде отпусна.
Гниди бе, гниди.
Човек само да се моли да не навее со некоја болест, оти таму ќе го докусурат.
Поготово сега со "Мој Термин" уште толку се уназади здравството..
Како што беше претходно, ако си болен одиш и си чекаш ред.Трпееееее, досадно ли ти е или не ти се спие па шараш по темиве и шкрткаш реда ради што ти прдне на умот?
Кажи ми ти мене како мислиш да одиш на лекарски преглед без да закажеш претходно?
Во ред Орхидеја, знам дека си во здравството, но пред се ја плукам владата која го формира овој вид на здравство, а потоа не доволно едуцираните доктори, кој заспал за време на предавања, кого го мрзело да учи па препишувал на испит, кој пак од самиот глуп здравствен систем.Трпееееее, досадно ли ти е или не ти се спие па шараш по темиве и шкрткаш реда ради што ти прдне на умот?
Кажи ми ти мене како мислиш да одиш на лекарски преглед без да закажеш претходно?
Кога ќе дојде тој нов министер, кој ќе дојде и ќе си го видам тилот кога значително ќе биде подобро здравството како што ти ми велиш др.мое лошо момченце.@BioTrpe и @misti.diva orhideja пациенти едни оболени од црнобело , кажете како сте задоволни од здравството предводено од TodorOff такозвани Dr.Death. Мислам дека тоа се' објаснува.идам тилот
Јас мислам дека поголема глуперда од Тодоров ниту има нити ќе се роди. Не е ни стручен како прво да води такво министерство. Си игра детски работи со толку сериозна работа.
Што се однесува на ниво на здравствен персонал, има топ професионалци, ама има и некадарни и неодговорни (повеќе ова второво), заради кои недолжни луѓе умираат.
Генерално за здравството, пред се' заради неспособниот министер. Ќе дојде нов и подобар министер и значително ќе се подобрат работите.