Дали сте задоволни од нашето здравство?

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
4,725
5,266
1,183
Disco
Најново 36 милиони евра за барокна зграда на народна банка и 9 милиони за `антички` амфитеатар, 45 милиончиња и тоа без анекси, со нив секако ќе биде накај 55-60...
Се њама пари, криза е, затоа мора да умираат деца...
 
  • Like
Реакции: Io Sono and Altaïr

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,752
2,574
1,683
Han Wavel
хахаха..ееее Алтаирчо...Прво да кажам е дека никого не сум бранела а втора работа е дека несакам да си правам грев на душа и да шиканирам било кого со информации непотврдени и неаргументирани, т.с.како што ти кажа дека информациите си ги добил од самиот себе!
Тоа дека му било досадно тебе ти го кажал лично докторот или и таа информација така си ја тресна!???
Ме зафркаваш ли ти мене? Не е нормално ова жими се.
Јас ти викам информациите ги добив од самиот себе, што значи дека јас бев на лице место и видов што и како се случува, или ако сакаш уште појасно за да разбереш, мене ми се случи тоа.
Сега појасно ти е?
Ако некој иначе си отишол пред крајот на работното време, или му е досадно, или не му се работи. А тој сељакот специјалистички, мисли дека е многу јак и може што сака да прави, штом се вработил на такво место мора значи МОРА да седи до крајот на работното време.

И не лажи, ти ги бранеше и министерот и докторите.
 

misterija

Член со 30 казнени поени
27 јануари 2016
741
613
103
Ме зафркаваш ли ти мене? Не е нормално ова жими се.
Јас ти викам информациите ги добив од самиот себе, што значи дека јас бев на лице место и видов што и како се случува, или ако сакаш уште појасно за да разбереш, мене ми се случи тоа.
Сега појасно ти е?
Ако некој иначе си отишол пред крајот на работното време, или му е досадно, или не му се работи. А тој сељакот специјалистички, мисли дека е многу јак и може што сака да прави, штом се вработил на такво место мора значи МОРА да седи до крајот на работното време.

И не лажи, ти ги бранеше и министерот и докторите.
Алтаирчо, нешто ми мафташ..хахаххаа..како си бил ти лично таму, имаше закажано на мој термин!?
Не си имал закажано, ете јас ке ти кажам....е што е работата??
 

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,752
2,574
1,683
Han Wavel
Алтаирчо, нешто ми мафташ..хахаххаа..како си бил ти лично таму, имаше закажано на мој термин!?
Не си имал закажано, ете јас ке ти кажам....е што е работата??
Зошто докторот не беше тука за време на работното време?
Мајка ми имаше итен упат, не треба мој термин.
 

misterija

Член со 30 казнени поени
27 јануари 2016
741
613
103
Зошто докторот не беше тука за време на работното време?
Мајка ми имаше итен упат, не треба мој термин. Ебати и мој термин и се.
Докторот мора ЗАДОЛЖИТЕЛНО да ги примисите пациенти што му се на список за тој ден од мој термин....за секој пациент прави извештај, за тие што не се прегледани треба да даде изјава и објаснување зошто не е извршен прегледот..откако поврзаа компјутерски цело здравсрво директно со фондот, контроли се прават секојдневно! Значи да не те бунам и да не давам, казни постојат,жалби постојат..а за приоритетен ако имала мајкати, тој важи пет дена...е сега ако докторот ги завршил сите пациенти и немал други за тој ден, слободен е...а сестрата ке и закаже на мајкати.
Мој термин е многу добра работа, само нашево Македонче незнае да чека ред, незнае да дојде точно на време и...
 

misterija

Член со 30 казнени поени
27 јануари 2016
741
613
103
Најново 36 милиони евра за барокна зграда на народна банка и 9 милиони за `антички` амфитеатар, 45 милиончиња и тоа без анекси, со нив секако ќе биде накај 55-60...
Се њама пари, криза е, затоа мора да умираат деца...
Ова нема везе со темата здравство, може друга политика на друга тема....и мене не ми се допаќа барокното расипништво и многу др,небитни работи..не само за деца ти што ги спомнуваш, воопшто за подигање на стандардот на сите граѓани треба најпрво, други осетливи прашања а тоа е нешто друго за кое немам врска ниту моќ да сменам...е само да се нервирам...
 

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,752
2,574
1,683
Han Wavel
Докторот мора ЗАДОЛЖИТЕЛНО да ги примисите пациенти што му се на список за тој ден од мој термин....за секој пациент прави извештај, за тие што не се прегледани треба да даде изјава и објаснување зошто не е извршен прегледот..откако поврзаа компјутерски цело здравсрво директно со фондот, контроли се прават секојдневно! Значи да не те бунам и да не давам, казни постојат,жалби постојат..а за приоритетен ако имала мајкати, тој важи пет дена...е сега ако докторот ги завршил сите пациенти и немал други за тој ден, слободен е...а сестрата ке и закаже на мајкати.
Мој термин е многу добра работа, само нашево Македонче незнае да чека ред, незнае да дојде точно на време и...
Како може слободен да е? Си пишува работно време немој да ме зафркаваш, и да нема пациенти не смее да си оди пред да му заврши работното време, тоа е исто како да си избегал од работа. Што ако важи упатот 5 дена? Штом е итен значи потребна е помош моментално, а не да седи она 4 дена дома па после да оди, да го чека докторот да дојде затоа што тој не можел уште 2 саати да поседи, не дека го терал некој да седи туку морал да седи ама ај. Не ме мафтај мене, немам 5 години и имам мозок, не ми кажувај мој термини ова она, кога е итен случајот не е потребно закажување, а докторот МОРА да прими таков пациент иако нема закажано. Ете затоа мора да седи до крај на работно време.
 
  • Like
Реакции: Аркантос

misterija

Член со 30 казнени поени
27 јануари 2016
741
613
103
Како може слободен да е? Си пишува работно време немој да ме зафркаваш, и да нема пациенти не смее да си оди пред да му заврши работното време, тоа е исто како да си избегал од работа. Што ако важи упатот 5 дена? Штом е итен значи потребна е помош моментално, а не да седи она 4 дена дома па после да оди, да го чека докторот да дојде затоа што тој не можел уште 2 саати да поседи, не дека го терал некој да седи туку морал да седи ама ај. Не ме мафтај мене, немам 5 години и имам мозок, не ми кажувај мој термини ова она, кога е итен случајот не е потребно закажување, а докторот МОРА да прими таков пациент иако нема закажано. Ете затоа мора да седи до крај на работно време.
Приоритетен упат не е итен случај..итните случаи одат на дежурна служба без упат.
Пациенти со приоритетен упат се прегледуваат последни, предимство имаат закажаните со мој термин а потоа, ако не е многу касно, мислам на крај на работно време и ако сака пациентот со приоритетниот да чека неколку саати, тогаш него го прегледуваат ама најчесто му се закажува во рок од пет дена.
Оди кај докторот и прашај го зошто не бил на работно место на тој ден и во толку саат, да ти олесни на душата.;)
 
  • Like
Реакции: corki and Prashina

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,752
2,574
1,683
Han Wavel
Приоритетен упат не е итен случај..итните случаи одат на дежурна служба без упат.
Пациенти со приоритетен упат се прегледуваат последни, предимство имаат закажаните со мој термин а потоа, ако не е многу касно, мислам на крај на работно време и ако сака пациентот со приоритетниот да чека неколку саати, тогаш него го прегледуваат ама најчесто му се закажува во рок од пет дена.
Оди кај докторот и прашај го зошто не бил на работно место на тој ден и во толку саат, да ти олесни на душата.;)
Не сум знаел дека некој со приоритетен упат се прегледува последен. Значи предност има некој старец кој нема што да прави дома па си закажал на доктор да си направи муабет. Иначе и тука беа зачудени како тоа си отишол пред 14 часот, и тука ни рекоа да не чекаме туку одма да влеземе кај него, секако ако беше тука ќе влезевме ама не беше, досадно му било. Жити здравството скапано.
 

misterija

Член со 30 казнени поени
27 јануари 2016
741
613
103
Не сум знаел дека некој со приоритетен упат се прегледува последен. Значи предност има некој старец кој нема што да прави дома па си закажал на доктор да си направи муабет. Иначе и тука беа зачудени како тоа си отишол пред 14 часот, и тука ни рекоа да не чекаме туку одма да влеземе кај него, секако ако беше тука ќе влезевме ама не беше, досадно му било. Жити здравството скапано.
Алтаирчо, ако ти е мерак да плукаш по здравството и тоа ти претставува одредени убави чувства на душата, кажи и да не се мачам да ти објаснувам....Нема предност никој друг освен тој што си закал во тој термин, во толку и толку часот..не мешај работи сега.......а за скапано здравство, искрено ќе ти кажам, јас познавам и многу поскапано од ова што е сега.