Како може да нема предност не ми е јасно. Ти кажувам ни рекоа да одиме и да не чекаме. И да имал некој закажано немало да влезе бидејќи немаше доктор. Тоа дека бил слободен се глупости. Како може некој слободен да е, а доктор е.Алтаирчо, ако ти е мерак да плукаш по здравството и тоа ти претставува одредени убави чувства на душата, кажи и да не се мачам да ти објаснувам....Нема предност никој друг освен тој што си закал во тој термин, во толку и толку часот..не мешај работи сега.......а за скапано здравство, искрено ќе ти кажам, јас познавам и многу поскапано од ова што е сега.
Кога сите термини се зафатени, лекарот има право да издаде приоритетен упат, само и тие се лимитирани поради тоа што многу се злоупотребуваа...ако матичниот др. ти е познат ке ти даде приоритетен и ке си завршиш работа во рок од 5 дена..ама откако почна казни да фрчат и контроли за која дијагноза се дава приоритет, веќе нема без реална дијагноза..веќе и др. не сакаат да ризикуваат.Чекај малку, како тоа приоритетен упат значи да чекаш последен?
Нема предност оти не е ургентен ама поради одредена дг. неможе да чека подолго од пет дена за да му најдат термин.Како може да нема предност не ми е јасно. Ти кажувам ни рекоа да одиме и да не чекаме. И да имал некој закажано немало да влезе бидејќи немаше доктор. Тоа дека бил слободен се глупости. Како може некој слободен да е, а доктор е.
Оф леле. Каде го има тоа некој што му треба итно помош да чека некој здрав да си направи муабет со докторот и после да влезе. Што е тоа 5 дена, 4 дена, 23495 дена. Абе ти викам, упатот даден од матичната, рече одете одма значи во истиот момент и мора да ве прими, одиме таму и нема доктор, значи што не е јасно не знам. И да имало доктор пак ќе влезевме, многу ми е гајле ако има закажано некој.Кога сите термини се зафатени, лекарот има право да издаде приоритетен упат, само и тие се лимитирани поради тоа што многу се злоупотребуваа...ако матичниот др. ти е познат ке ти даде приоритетен и ке си завршиш работа во рок од 5 дена..ама откако почна казни да фрчат и контроли за која дијагноза се дава приоритет, веќе нема без реална дијагноза..веќе и др. не сакаат да ризикуваат.
Приоритетниот упат нема тајминг, има само важност, е сега или ке закажеш или ке чекаш да завршат сите пред тебе регуларно закажани.
Прво неможеш да му влезеш на некој преку ред а второ, ти реков прашај го др. или сестрата што е работата што нема др. Можеби имал нешто хитно..Оф леле. Каде го има тоа некој што му треба итно помош да чека некој здрав да си направи муабет со докторот и после да влезе. Што е тоа 5 дена, 4 дена, 23495 дена. Абе ти викам, упатот даден од матичната, рече одете одма значи во истиот момент и мора да ве прими, одиме таму и нема доктор, значи што не е јасно не знам. И да имало доктор пак ќе влезевме, многу ми е гајле ако има закажано некој.
Имал хитно да оди дома да лежи, мрза неработничка специјалистичка, глупак еден смрдлив. Ете таков е тој.Прво неможеш да му влезеш на некој преку ред а второ, ти реков прашај го др. или сестрата што е работата што нема др. Можеби имал нешто хитно..
Ееее ај, така нека биде, глупак и смрдлив...подобро ти е сега??Имал хитно да оди дома да лежи, мрза неработничка специјалистичка, глупак еден смрдлив. Ете таков е тој.
Не ми е. Кога ќе го избркаат од работа тогаш ќе ми е.Ееее ај, така нека биде, глупак и смрдлив...подобро ти е сега??
Ако сакаш такво нешто тогаш оди кај Никола Т. а и немораш, можеш на страницата на министерството за здравство на службениот мејл да пишеш поплака против тој и тој итд.Не ми е. Кога ќе го избркаат од работа тогаш ќе ми е.