Дали пушите цигари или сте против пушењето?

Дали пушите цигари ?

• Вкупно гласале
    205

Rosie

Нов член
18 февруари 2012
9
14
3
Скопје
Мхммм, пушам. Ме интересираше дали и колку можам да издржам без цигара и пробав, не пушев три дена .. Кафето не ми беше толку слатко, а најтешко ми беше после јадење што не палев цигара :( Сепак не претерувам, преку недела на ден од 5 до 10 цигарчиња, а преку викенд нели со алкохол повеќе - мерачки :)

x3m

Активен Член
17 февруари 2012
139
169
43
Скопје
Да плаќам за нешто што ми го уништува здравјето? Да пушам само за да бидам ин? 80% од луѓето што почнале да пушат, почнале затоа што нивното друштво ги тормозело/предизвикувало/навредувало.

Многу нормално дека сум против :)

Scars

Староседелец
17 февруари 2012
2,229
3,538
1,143
Што мислите за пушење на цигари? Дали мислите дека е премногу штетно...значи знаеме декае штетно секој трет човек пуши цигари.А и најмногу тинејџерите како и јас :eekops: Не дека пушам премногу цигари но знам да запалам онака од задоволство. И дали вие пушите и кога почнавте?

• Ми се допаѓа
Реакции: Nemirna. and Dee Dee

True_Blood

Upright
18 февруари 2012
1,133
2,390
1,133
Yellow submarine
Мојата симбиоза со единствениот маж кој го љубам безусловно, Г-дин Никотин е распослана на прекрасна гарнитура во стадиумот на непрекинатост ни под разно.

Родео тврдо е мојот избор од мојата 16 година кога нормално беше со многу намален интензитет, и не го менувам.

Пушам ради занимација, некој мој личен кејф и не сакам никој да ми спори околу мојата одлука.
Тој е мојот порок и јас сум негова.
Точка.

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
u osmo celo drusHtfo pocHna da pusHi samo ja ne : ) nikad ne sam pusHija aktivno, u zadnjo vreme pocHna pasivno,kd iskacHam kd me udari alkohol samo izduvam dve tri u vecHer i tolko : )

• Ми се допаѓа
Реакции: Dee Dee and Scars31

Boyka

Истакнат Член
14 февруари 2012
258
735
93
Skopje
страсен пушач 2 кутии на ден,а се дешава и пауза да направам месец два да не запалам цигара:)

Marick14

Истакнат Член
17 февруари 2012
3,289
2,348
113
Софија
Цигари не пушам, и до сега немам пробано. Како прво штети на здравјето, како второ се усмрдуваш, како трето забите пожолтуваат. Така да, строго не.

• Ми се допаѓа
Реакции: Rusty

Grim Reaper

Староседелец
14 февруари 2012
326
338
1,063
Here and there
Цигари строго НЕ! Имам запалено и не ми се свиѓаше и затоа не пушам! А доколку некој сака да пуши, тоа е потполно негово право и мислам дека никој не треба да му противрекува.