Дали Скопје треба да се затвори?

Дали Скопје треба да се затвори?

• Вкупно гласале
    50

Jackal

Староседелец
13 февруари 2012
2,045
2,641
1,143
30
Битола
Ти читаш за што праам муабет ја. Да се престане со издавање маркици, секаква градежна активност, инвестирање у другите делови на Мкд. Под затварање на градот тоа се подразбира. Да не се повторуваме више.
погрешно си сфтаил. под затворање на град се подразбира целосно затворање односно забрана за доселување на нови лица односно не издавање на дозволи за живеење привремено или трајно во град скопје.

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena

Redhead

Bookworm
23 февруари 2012
1,060
2,039
1,133
Neverland
Jackal
Не го подобрува воопшто живеењто и не помага ама ич ништо да се издржи.
И се согласувам ,треба да се инвестира во другите градови многу, треба да се инвестира повеќе во инфраструктурата во др.градови и не само тоа.

Не знам кој очекуваш да се буни, таков народ сме само кукаме а ништо не превземаме.
А зошто не се буните и вие пред влада?

Aaliyah

Староседелец
13 февруари 2012
888
1,091
1,093
Скопје
Не знам кој очекуваш да се буни, таков народ сме само кукаме а ништо не превземаме.
А зошто не се буните и вие пред влада?
Зар Скопјаните треба да се бунат за да се инвестира по другите градови? :x

• Ми се допаѓа
Реакции: Bum-Bum and 4FUN

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Па ако можат да се бунат за дали некој смее да се насели или не,мора да се стори нешто и за другата страна,тоа би било еден вид идиректно угодување на двете страни :)

Redhead

Bookworm
23 февруари 2012
1,060
2,039
1,133
Neverland
Не Скопјани, туку од другите градови да се бунат што не се инвестира кај нив.
Сепак една иста влада е за сите така?
Во иста држава живееме.

• Ми се допаѓа
Реакции: Marchisio

Luckky

Upright
22 февруари 2012
2,636
5,812
1,153
32
Western Sky, Land of Oz.
во право си но сепак еден-два убави мосотви сигурно се плус за убавината и атмосферата во градот. пример во Битола знаеш какви се мосотвите? уште изгледаа како кога турците ги направиле пред 200-300 години. и кажими тоа подобр оод еден убаво среден мост? театарот во Битола ако не го срушат самите , тој сам кесе сруши, доддека во скопје имаат убав тетатр и музеј.Во скопје има сала борис трајковски а во битола салата младост се претвора во затворен базен кога ке врни. исто е и во другите градови. Сето тоа можи не го подбрува живеењто во градот но помага подобро да се издржи сето тоа ...

Јасно ми е како е во Битола а како е во Скопје но сепак не можам да разберам како тоа ти помага подобро да се издржи тоа??? Постоењето на коњите портите и златниот Прометеј или кој и да е не ми помага да се чувствувам подобро кога плаќам сметки или сл.. Во никој случај :D

jove

Нов член
19 јули 2012
1
1
3
Skopje
Ma treba samo turisticka taksa da se uvede za sekoj sto nema licna karta od skopje, 40den na den, isto kako u Ohrid da si, pa da vidime togas dali na nekoj ke mu se isplaka da zivee pod kirija so plata od 150 evra i kirija od 100 evra, a plus i 40 den na den TURISTICKA TAKSA :) . A za fakultet zavrsuvanje da ne se lazeme, site doagaat da zavrsat fax, a uz put i da se omazat (ozenat ) u Skopjevo. Pa neli otvorija fakulteti vo sekoj grad?!? Mnogu bolna tema e ova za sekoj sto e roden vo Skopje.

• Ми се допаѓа
Реакции: Bum-Bum

someone

Нов член
20 јули 2012
2
4
3
37
Тоа треба што поскоро да се направи бидејки ни отиде јабана државата. Вака ја сум Скопјанец по пра дедо и горд сум за тоа.. Најчесто сите доаѓаат у Ск за да студираат, е ајде ок пред да кажеме 10-15 години немаше факултети во внатрешноста на МК беше УКИМ како главен и уште 2-3 низ останатите поголеми градови. Али денес истиот тренд продолжува, пред неколку години баш се сеќавам на правен факултет на уким немаше слободни места за Скопјани затоа што харикирам 300 души од Велес беа запишани (а у Велес се отвори истиот факултет и беше празен) па мораа деца од СК да се запишат во Велес да учат Факс. А иначе не ви е никој крив, ни Скопје, Ни владата никој, сами си ги празните (бегате) градовите и доаѓате во Скопје. Место таму да завршиш факултет, таму да си ја работиш работата ти доаѓаш во Скопје и се согласуваш да работиш за пониска плата. Несакам да навредам никого со ова. Треба вие самите да си ја развиете свеста!
За доброто на Македонија!

• Ми се допаѓа

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Jackal ти сериозно ова со проектов? Мрзам да политизирам но едно е јасно. Касите сите се собрани под една капа. А ога се ставени под една капа се знае целиот редослед како иде. ИСто како што погоре спомнав со трлото и офците. Знаете сепак за локална власт и такви ми ти ствари.
Немам ништо против да ги речам „новодојдените“, тоа е движење на помал отпор. Проблемот е далеку повнатре и причините треба да ги бараме на друго место.

• Ми се допаѓа
Реакции: Luckky

Скопски Солидарец

Староседелец
18 јули 2012
58
47
1,018
Скопје
skopskisolidarec.blogspot.com
погрешно си сфтаил. под затворање на град се подразбира целосно затворање односно забрана за доселување на нови лица односно не издавање на дозволи за живеење привремено или трајно во град скопје.
Така е али може и на општинските градоначалници да им се одземе дозволата за издавање маркици. А ко ќе се затвори нормално ќе нема потреба од нови згради. Се е поврзано.

• Ми се допаѓа