Дали Скопје треба да се затвори?

Дали Скопје треба да се затвори?

• Вкупно гласале
    50

Jackal

Староседелец
13 февруари 2012
2,045
2,641
1,143
30
Битола
Не е ни на татко ми ни на мајка ми. Ама вака ако продолжи Македонија ќе треба да се преименува во Скопје. Се гради без усул зашо нема кај да се сместат луѓето. Пола Водно се раскопа, останатите населби се преполнија. Другите градови се празнат. Останаа со по неколку населени улици и толку, а за селата да не прајме муабет.

Да така е другите градови и села ес празната зашто луѓето одат да бараат подобар живот во Скопје

Затоа треба да се оформи критична маса, треба да се дроби за ова на секој форум, да се стане досаден ако треба. Градоначалник што нема да издава така лесно маркици. Да се обврзе пред да седне у фотеља, ако прво седне ќе заборави одма што требал да направи. Нема друго чаре. Иначе ќе продужи се постаро како што вика предходниов. Да ви ибам тоа Скопјаните и ја за инат ќе живеам у Скопје. Како да му објасниш дека ова не е добро ни за државата а камоли за Скопје. Има да пукне како меур од сапуница еден ден. А после што, Скопјани кој ве е*е ја се враќам од кај што дојдов. Не иде така тоа. Затварање на градот значи и инвестирање у другите делови на Мкд. Толку ли е тешко да се свати тоа.

Се буните против преголемото населување во Скопје. Шо не се буните бе против преоектот Скопје 2014? колу милиони се инвсетирани во Скопје? колку шо има инвестирано во Скопје толку нема во целата ебена држава. Не барајте затворање на Скопје туку бунете се да им се даде малку и на другите и ке видите доселувањето ке запри. или пак убо вие шо ви се гради и ви се пдобрува живото а другите кој ги е*е ?

• Ми се допаѓа
Реакции: parvati

Luckky

Upright
22 февруари 2012
2,636
5,812
1,153
32
Western Sky, Land of Oz.
Да така е другите градови и села ес празната зашто луѓето одат да бараат подобар живот во Скопје

Се буните против преголемото населување во Скопје. Шо не се буните бе против преоектот Скопје 2014? колу милиони се инвсетирани во Скопје? колку шо има инвестирано во Скопје толку нема во целата ебена држава. Не барајте затворање на Скопје туку бунете се да им се даде малку и на другите и ке видите доселувањето ке запри. или пак убо вие шо ви се гради и ви се пдобрува живото а другите кој ги е*е ?
Јас секаде се согласувам со тебе освен со фактот убо ви е шо ви се гради и ви се подобрува живото а другите кој ги е*е.. Дали СЕРИОЗНО мислиш градењето на споменици , жални врби и што уште не го подобрува животот во Скопје?

• Ми се допаѓа
Реакции: Bum-Bum

Jackal

Староседелец
13 февруари 2012
2,045
2,641
1,143
30
Битола
Јас секаде се согласувам со тебе освен со фактот убо ви е шо ви се гради и ви се подобрува живото а другите кој ги е*е.. Дали СЕРИОЗНО мислиш градењето на споменици , жални врби и што уште не го подобрува животот во Скопје?
Па до некаде да во смисла дека нешто се гради. па се градат не само споменииц, ви се градат плоштади, мостови, тетарот... додека во другите градови не се гради апсолутно ништо ..

Скопски Солидарец

Староседелец
18 јули 2012
58
47
1,018
Скопје
skopskisolidarec.blogspot.com

Ти читаш за што праам муабет ја. Да се престане со издавање маркици, секаква градежна активност, инвестирање у другите делови на Мкд. Под затварање на градот тоа се подразбира. Да не се повторуваме више.

• Ми се допаѓа
Реакции: AnnAmaa and Bum-Bum

Luckky

Upright
22 февруари 2012
2,636
5,812
1,153
32
Western Sky, Land of Oz.
Па до некаде да во смисла дека нешто се гради. па се градат не само споменииц, ви се градат плоштади, мостови, тетарот... додека во другите градови не се гради апсолутно ништо ..
Јас не би рекла дека е така... џабе ми е мост и театар кога одвај се спојува крај со крај... Можеби некој си пере пари или не не навлегувам тука ама дефинитивно не го подобрува животот... Џабе ми е убавина кога немам за егзистенција :)

Redhead

Bookworm
23 февруари 2012
1,060
2,039
1,133
Neverland

Мислиш дека ако се буниме дека некој ќе не послуша?
Дека потребни ни се споменици и плоштади и театри за подобар живот?
Дека ќе јадеме камења?
Мислиш дека народот некој го прашува за спомениците?
Перење пари ете тоа е.
Што ќе ни се споменици и театри и триумфални порти (ко божем сме триумфирале нешто) и не знам што кога едвај се преживува.
Толку е пренатрупано Скопје што не се диши веќе, па уште споменици ни требаа.
Има милион работи што треба да се решат, а спомениците воопшто не беа потребни сега.
Немаш појма колку ми е "убаво" мене, кога поминувам низ плоштад треба да пазам каде одам, да не заринкам во некој споменик и да скршам глава.:mad:

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Saladin
Она околу болдот е чисто напишано токму за оние кои на оваа работа гледат само од еден аспек.
а тоа е така само од неупатеност,за инает и колку само да се рече нешто околу темава без да погледнат на проблемот од повеке аспекти.Иначе скоро со се се согласувам со тебе,а како што можев да увидам за разлика од некои и ти не го примаш баш како за позитива тој епитет.Откако го прочитав во еден пост неможев да не го употребувам во секој мој,само со цел за да некој увиди како тоа звучи кога ке напише нешто како резултат на својата култура,познавање и едукација.
Од една страна глумиме напатени души како сами сме се избориле за се а од друга не сакаме да увидиме како на тие Дошљаци кои не бирале како и каде ке се родат се им е далеку потешко од оние кои се родиле во главен град.
Банално е кога гледам какви се класификации прават лугево а донекаде ја свакам и нивната мака.
Но не само тие имаат негативни последици од пренаселеноста на Скопје.
Со овој памет сега и со оваа зрелост,а читајки и вакви постови,прва подобра прилика од овде и се вракам во Скопје,но овој пат,ке нема да дозволам да на мене и мојата иднина и просперитет да влијаат,ке си земам за право да се изразам,ОВИЕ МАЛОГРАГАНШТИНИ. :)

Jackal

Староседелец
13 февруари 2012
2,045
2,641
1,143
30
Битола
Ти читаш за што праам муабет ја. Да се престане со издавање маркици, секаква градежна активност, инвестирање у другите делови на Мкд. Под затварање на градот тоа се подразбира. Да не се повторуваме више.
е па буни се бе пријателе. Оди протестирај пред влада. прајќај им писма дека е доста инвестиции во Скопје дај малку и за другите градови.
Јас не би рекла дека е така... џабе ми е мост и театар кога одвај се спојува крај со крај... Можеби некој си пере пари или не не навлегувам тука ама дефинитивно не го подобрува животот... Џабе ми е убавина кога немам за егзистенција :)

во право си но сепак еден-два убави мосотви сигурно се плус за убавината и атмосферата во градот. пример во Битола знаеш какви се мосотвите? уште изгледаа како кога турците ги направиле пред 200-300 години. и кажими тоа подобр оод еден убаво среден мост? театарот во Битола ако не го срушат самите , тој сам кесе сруши, доддека во скопје имаат убав тетатр и музеј.Во скопје има сала борис трајковски а во битола салата младост се претвора во затворен базен кога ке врни. исто е и во другите градови. Сето тоа можи не го подбрува живеењто во градот но помага подобро да се издржи сето тоа ..

Мислиш дека ако се буниме дека некој ќе не послуша?
Дека потребни ни се споменици и плоштади и театри за подобар живот?
Дека ќе јадеме камења?
Мислиш дека народот некој го прашува за спомениците?
Перење пари ете тоа е.
Што ќе ни се споменици и театри и триумфални порти (ко божем сме триумфирале нешто) и не знам што кога едвај се преживува.
Толку е пренатрупано Скопје што не се диши веќе, па уште споменици ни требаа.
Има милион работи што треба да се решат, а спомениците воопшто не беа потребни сега.
Немаш појма колку ми е "убаво" мене, кога поминувам низ плоштад треба да пазам каде одам, да не заринкам во некој споменик и да скршам глава.:mad:

не се само спомениците види во овј пост шо имам погоре напишано ..

• Ми се допаѓа
Реакции: Bum-Bum and melpomena