Дали Скопје треба да се затвори?

Дали Скопје треба да се затвори?

• Вкупно гласале
    50

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
го болдирав овој текст дека уште некој член имаше слично нешто напишано ...
мојте предци се во Скопје уште од турско !!!
значи кога зборами за скопјани - да мисламе на староседелци - прави скопјани, а не луѓе што се населиле пред 10/20 години ...
и зашто секој мора да потекнува од друго место, а не може да биде староседелец на Скопје ? зарем Скопје стана град од пред 50-100 години ? или пак мора сите да сме родени или да потекнуваме од некоја планина ?

Не реков за тебе ништо, туку реков општо за тие што се чукаат во гради и се горди „Скопјани“, а се населени таму пред 20-30 години. А такви за какви што зборуваш ти, да не се лажеме но се премалку. Сепак како што реков погоре, ова е проблем на целата држава, не само на Скопје.

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena and 4FUN

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
го болдирав овој текст дека уште некој член имаше слично нешто напишано ...
мојте предци се во Скопје уште од турско !!!
значи кога зборами за скопјани - да мисламе на староседелци - прави скопјани, а не луѓе што се населиле пред 10/20 години ...
и зашто секој мора да потекнува од друго место, а не може да биде староседелец на Скопје ? зарем Скопје стана град од пред 50-100 години ? или пак мора сите да сме родени или да потекнуваме од некоја планина ?
A што уствари има врска кој од каде потекнува? :)
Демек ако нечии предци уште од турско се од Скопје и тоа некого го прави позитивна личност?
Тоа демек е некоја предност или негативност?
Абе ние во една держава се деградираме а сакаме да влеземе во Европа и да се замешаме во светот.
Море арно ни прават што никој не не почитува,ние мегу нас не се почитуваме.

• Ми се допаѓа
Реакции: Aaliyah

AnnAmaa

Полноправен Член
11 јули 2012
42
20
8
СК.
Имам предлог,дајте ние Скопјаните да учествуваме во донации,да ги тренспортираме спомениците во сите градови по Македонија.Незнам точно колку споменици има,ама се надевам дека за секој град ќе има по еден споменик.
А денешнава власт колку се гордее што направила!
Уште еден предлог,анкетите што се прават каде што ТОЛКУ се одушевени граѓаните од Скопје 2014,следно прашање да биде,од каде се.На крај на краева можеби баш тој хаос во Скопје ги привлекува луѓево да имаат желба да бегаат за Скопјево.
Сакам да потсетам за една изјава на Коце Трајанов,дека народот многу брзу прифаќа се власта што ќе направи,а после се горди што се жители на Скопје.На пример се бунеле за плажите а сега уживаат....и могу други примери.
Најнова атракција е двокатниот автобус за панорамско шетање,ќе доаѓаат странци...првата тура беше со наши сограѓани,а може во скоро време Коце ќе организира еднодевни екскурзии за тие од внатрешноста,да го разгледаат Скопје со сите новитети...па може ќе имаме нови доселеници...од што ќе бидат многу воодушевени,па нема да им се враќа дома.

4FUN

Староседелец
3 март 2012
897
1,988
1,093
Демек ако нечии предци уште од турско се од Скопје и тоа некого го прави позитивна личност?
Тоа демек е некоја предност или негативност?
Абе ние во една держава се деградираме а сакаме да влеземе во Европа и да се замешаме во светот.
Море арно ни прават што никој не не почитува,ние мегу нас не се почитуваме.

прочитај малце повеќе па после коментирај ...
не ми беше поентата да нагласам дека старите скопјани се светци, а сите други се ѓубриња - ти тоа го кажуваш ...
само се надоврзав на постот на slb_bobo и кажав кој се прави скопјани , а кој не се ...

• Ми се допаѓа
Реакции: Bum-Bum

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
прочитај малце повеќе па после коментирај ...
не ми беше поентата да нагласам дека старите скопјани се светци, а сите други се ѓубриња - ти тоа го кажуваш ...
само се надоврзав на постот на slb_bobo и кажав кој се прави скопјани , а кој не се ...

Јас тоа никаде не го кажав,и се надоврзав на тој твој пост но како резултат на сите твои постови во темата.
А кој што кажал ако некого го интресира ке си прочита и ке си знае :)
И не е прва тема во која прво едно кажуваш а после пробуваш да го ублажниш се она што си го кажал.
Не поминува ни муабетот,абе јас сум овде за забава и не ги свакам сериозно работите,....тоа е за темите со не вака сериозен карактер.
Кога ке се фрлат неосновани зборови кои освен мислењето околу темава,креираат слика за нас лично,оти сепак овде пишуваме наши ставови,што би рекол ти нели?

Скопски Солидарец

Староседелец
18 јули 2012
58
47
1,018
Скопје
skopskisolidarec.blogspot.com
погрешно си сфтаил. под затворање на град се подразбира целосно затворање односно забрана за доселување на нови лица односно не издавање на дозволи за живеење привремено или трајно во град скопје.
Така е ама ако нема населување нема згради, а на градскиве шерифи може да им се одземе дозволата за издавање маркици.

4FUN

Староседелец
3 март 2012
897
1,988
1,093
Јас тоа никаде не го кажав,и се надоврзав на тој твој пост но како резултат на сите твои постови во темата.
А кој што кажал ако некого го интресира ке си прочита и ке си знае :)
И не е прва тема во која прво едно кажуваш а после пробуваш да го ублажниш се она што си го кажал.
Не поминува ни муабетот,абе јас сум овде за забава и не ги свакам сериозно работите,....тоа е за темите со не вака сериозен карактер.
Кога ке се фрлат неосновани зборови кои освен мислењето околу темава,креираат слика за нас лично,оти сепак овде пишуваме наши ставови,што би рекол ти нели?

еве каде го кажа

или сега ке кажеш дека друго си мислела или си сакал друго нешто да кажеш ?

и не сум јас тој што ги извртува работите, едно да кажува па после да ги ублажува работите ... тос си ти Мели - сама себе си се гледаш, а мене сакаш да ме опишеш (facepalm)
и да, тука сум за забава, да си го пополнам времето додека работам и ме боли овој право скопскиов кој што мисли за мене - не живеам јас за туѓи мислења, јас си живеам како сакам, а не како можам или како треба...

а ти и твојата улога на форумов каква е ? сакаш тука на форумов да се прикажеш како некоја светица или пробуваш да бидеш глумица и сите да имаат прекрасно мислење за тебе ? - и што ке добиеш со тоа, кога тоа не си ти ? - плус 90% не те ни знаат како изгледаш ни како се викаш ...
јас на секого му кажувам секакви информации за мене ако ме праша, па во случај да ме препознае на улица, ако сака да ме плукне - нека го направи тоа, не се кријам од никого и не се правдам за ништо што сум напишал (и да сум згрешил)
that's me baby :igra

• Ми се допаѓа
Реакции: parvati

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
еве каде го кажа

или сега ке кажеш дека друго си мислела или си сакал друго нешто да кажеш ?

и не сум јас тој што ги извртува работите, едно да кажува па после да ги ублажува работите ... тос си ти Мели - сама себе си се гледаш, а мене сакаш да ме опишеш (facepalm)
и да, тука сум за забава, да си го пополнам времето додека работам и ме боли овој право скопскиов кој што мисли за мене - не живеам јас за туѓи мислења, јас си живеам како сакам, а не како можам или како треба...

а ти и твојата улога на форумов каква е ? сакаш тука на форумов да се прикажеш како некоја светица или пробуваш да бидеш глумица и сите да имаат прекрасно мислење за тебе ? - и што ке добиеш со тоа, кога тоа не си ти ? - плус 90% не те ни знаат како изгледаш ни како се викаш ...
јас на секого му кажувам секакви информации за мене ако ме праша, па во случај да ме препознае на улица, ако сака да ме плукне - нека го направи тоа, не се кријам од никого и не се правдам за ништо што сум напишал (и да сум згрешил)
that's me baby :igra
Прво,сум од женски род :)
Второ,не глумам,јас сум таква каква што ме читаш.Ако ти се чинам како светица тоа е твое видување.Може па и сум :sreken а може па и не сум :sreken
Превртување кој прави на работите и дали прави и во погорниот пост напишав,доволно е да се препрочитаат постови и ке се види дали и кој држи цело време ист став а кој превртува.:)
Не биди толку сигурен за она дали некој ме познава или не,ем е тоа вон темава ама кога веке го спомна ке ти одговорам.Тој што јас сакам да ме знае,ме знае која сум :).Ако ти не знаеш не значи дека никој не.
Не сакам ништо да те боли,а далеку од тоа дека и да те сретнам дека ке те исплукам.Незнам зошто се нервираш кога си овде само за забава.Јас само си дискутирам со тебе околу темава(конкретно за сега мислам)и не осетив ни за момент потреба да плукам некого ради неговото размислување.Твојот став го почитувам без разлика дали за мене е логичен или прифатлив.
Да тоа си ти бејби,а ова сум јас.:sreken

Скопски Солидарец

Староседелец
18 јули 2012
58
47
1,018
Скопје
skopskisolidarec.blogspot.com
Пред влада не нема да се постигне ништо само на избори. Сега со интернетов кој овозможува широка комуникација меѓу луѓево може да се створи една добра критична маса. Не треба да сме овде само за забава каква забава е ова виртуелна. Што ќе играме симс. Или некоја стратегија па ќе го градиме Скопје како сакаме. Треба малку поозбилно да се сфатат работите. Треба да се оформи едно прашање кое ќе биде поставено на сите кандидати за град_ци и кој прифати за него да се гласа па од која сака партија да е. Не треба да обеќава тротоари, улици тоа му е работа да ги прави ма да знаеме ко ќе седнат у фотеља мутираат 100 посто. Не бе друже ќе го затвориш ти градов или не, нема ама... ДА - НЕ, кратко и јасно па да праиме муабет. Ја сум за тоа и внатре у Скопје да не може више да се мењава локација. А да се види и тоа и од надвор кој доаѓа или ништо не праиме. Верујте ми ова што се прави овде нигде го нема. Гледате дека мува не ги лази. Ги напаѓаат нашите бели дробови а ние не возвраќаме. Од другиве градови малку поише и они да си обрнат внимание, не само кај нас не се гради ајде у Скопје. Нека си ги прашаат тие за кого гласале зашто е така. Ја да сум на нивно место не би гласал за некого што само у Скопје гради. А така е 20 години више. Инаку се е политика мелпомена.
Они како партии се ротираат а работава тапка у место. Мкд не може да опстане ако цела држава се досели у Скопје зар не ни е јасно тоа. Очигледно на некого не му е јасно. Доаѓаат да се вработуваат у администрација а не се прашуваат до кога ќе трае тоа. Ќе останат на улица најмалку кога се надаат. До кога мислат дека 160 иљади у админ. може држава да поднесе. А оние што работат по кафичи, за колку 300 ден. живеат по неколку души у стан и тоа ли е живот тука ли лежи иднината, не сум знаел. Ова не треба да остане само на овие неколку реда и после се постаро. Во план ми е и една петиција. Отом потом.
Треба да се почне од Скопје. Пошто можда ние сме најкриви за ваквата ситуација.
А сите што ги заболе за темава додека се на работа ваљда можат и друга занимација да најдат нека губат време на друго место или на друг форум. Нека учествуваат у темава само оние што имаат нешто да кажат моличу лепо. А со коментариве на оние што не се од Скопје само уште повише ми докажуваат дека Скопје треба да се затвори. И ова е највише Скопска работа.
Следете ја мојата страница можда и ќе испадене нешто од ова.
http://www.facebook.com/SkopskiSolidarec

• Ми се допаѓа
Реакции: AnnAmaa