Јас на врските гледам од друг аспект.
Треба да си во врска со некој што те прави среќен. Некој што те исполнува на сите полиња. Секс, друштво, подршка... Ако се’ тоа ми го дава некоја која е „по нашки кажано“ ЃУПКА. Зошто да не сум во врска со неа?
А народот...народот секогаш ќе зборува, ако не зборува за националноста на твојата партнерка ќе зборува за тоа како се облака, ќе зборува за тоа како се однесува... Тие секогаш ќе си најдат за што да зборуваат.
Погоре
МериСелест напомна дека не секој е подготвен да ги слуша муабетите на околината.
- јас на тоа би рекол „Не секој е доволно сигурен во себе, па другите му се потребни за подршка.
Сега кога зборувате за нечистите роми, за оние кои питаат... Почекајте малку... мислите сите се такви? Ти секако...имаш некој критериум кој треба да биде исполнет за да бидеш со некого во врска. Дали е тоа изглед. Дали е тоа карактер.. Си знаеш ти самиот...
Имам едно прашање до сите:
Имаш да бираш, помеѓу Ром, кој те шармира на секое поле. Те опсипува со нежност и внимание. Ти дозволува да го запознаеш небото(поетски кажано). Не те навредува, не те напнува...
Наспроти него, имаш човек од иста вера, кој со тебе е само физички. Не ти посветува внимание доволно. Не е тука за тебе кога ти се плаче. Понекогаш на нервоза знае и да те удри.
Кого ќе избереш?
Оној од иста вера, само затоа што народот така кажал?
....Јас не.