Соске нервоза Дикеле романтика !!!
манга ме ту
Смеам да те поправам нели?
Soske nervoza, dikle o romantika.Mangava tu but <3
Не можам јас да судам за друг..Која сум јас да се мешам? ако избрал/а нека и биде со срека..Има кој да мисли за нејзе...Но народот е таков,ужива да зборува и суди.Не дека јас некогаш не сум прокоментирала но како што кажав веке тоа си е нивна работа не моја.
Инаку...Ромите кај нас и ромите во странство се два различни поима...Еве ке земам пример во Италија:Работливи,чисти и вредни луге...
Во теорија изгледа убаво,во пракса лошо..Замисли дојде време за брак...Ке се појават прашања како да се крсти потомството,осудувањата од другите во околината а не секој може да го издржи тој притисок.
За првото болдирано:
Одма судиш.Сите тие роми од странство се роми кои што се родени и живееле во Скопје/Македонија.А и грешиш.Немаш претстава колку работливи се ромите во Скопје бар.
Дали ти би се осудила да переш шофершајбни на коли на ова жешко на некоја раскрсница? Дали ти би собирала хартија или пластика по контејнери цел ден за да чесно го заработиш лебот?
Дали ти ќе бидеш таа што ќе застене пред целиот македонски народ полн со предрасуди и гордо да кажеш дека си ром?
Дали ќе ти биде непријатно ако одиш во продавница и те прати обезбедување зашто си нели циган и мисли дека ќе украдеш нешто? А ти само сакаш да купиш основни продукти како и сите луѓе во државата?
Во врска со второто болдирано:
Љубовта во реалноста е многу поубава доколку се доживее отколку онаа во теоријата.Има универзални имиња нели? Кој рече дека детето мора да одбира помеѓу ислам и христијанство?
Ако не одбере нема да биде живо? Или?
Toa e тој комплекс дека ние македонците си страдаме од мозокот.И навистина е така.
Точно е дека има роми кои се навистина сиромашни но сето тоа е благодарение на нас.
Оди во шутка.Погледни ги тие огромни куќи изградени во последните 10 години.
Еве ти чист пример.Газдата на Матекс, мој добар пријател, Осман н е з н а е колку пари има.Може да не купи сите сосе гаќи и чорапи.А да го видиш ќе речеш види го овој циган, каков е гаден.
Совет: Идете прошетајте малку по светот.Докажано е дека човек со различна боја на кожа различно мириса.Кинезите ни мирисаат, црнците ни мирисаат, турците такоџе.
А дали сме се запрашеле дали ние на некого му мирисаме? Или бели сме ние , па тоа е знак на чистота?