Вовед во програмирање и лесно совладување

Trpana

Нов член
30 март 2013
12
0
1
50
Патем обожавам да програмирам,креативноста исполнува,тој сто програмира,знае
Објектно ориентирана програма не мора да биде направена само во Јава, може да направиш и во C++, C# и сите јазици кои подржуваат класи и класни хиерархии. Патем, објектно-ориентираното програмирање и не е така тежок логички предизвик затоа што е едноставно. Поголем предизвик се минимални алгоритми за графови, динамичко програмирање, пребарувачки алгоритми со најмала комплексност и бинарни стебла.
 

mspasenoski

Староседелец
19 февруари 2013
442
701
1,103
32
Карпош - Влае
Да научиш еден програмски јазик, пред се пожелно е објетно ориентиран C, C++ или Java, понатака е полесно со изучување на други јазици. Ќе се развие мозокот и полека ќе почне автоматски мозокот да мисли, но треба време и трпение .
 

Trpana

Нов член
30 март 2013
12
0
1
50
Да научиш еден програмски јазик, пред се пожелно е објетно ориентиран C, C++ или Java, понатака е полесно со изучување на други јазици. Ќе се развие мозокот и полека ќе почне автоматски мозокот да мисли, но треба време и трпение .
 

christinna

Нов член
11 јуни 2012
10
5
3
27
С++ особено структурно програмирање во С++ е многу лесно, како може логички работи на памет да учите бре :D aj тие шо се поискусни во учење ов нет може да постираат линкови со добри туторијали имам јас неколку зачувани низ компјутер после колоквиумска ќе ги побарам и ќе ги слаам тука :)
 

Trpana

Нов член
30 март 2013
12
0
1
50
Зз Јава,да не биде несромно од моја страна знам доволно,и повеке,сама изработувам програми,само сакав да споделиме искуства и проблеми,(y),позз