Вицови

Avona Vi

Истакнат Член
15 февруари 2012
493
631
93
Патува жена во автобус. Треба да купи билет, но не знае колку чини. До неа седи друга жена. Како да и се обрати, со „ти“ или со „вие“? Размислува логички пред да ја праша за цената.
Овој автобус е брз. Ако досега не се симна ќе оди во мојата населба. Носи шише вино, значи оди кај некој маж. Виното е скапо, значи оди кај некој убав маж. Во мојата населба има само двајца убави мажи: мојот маж и мојот љубовник. Таа не оди кај мојот љубовник бидејќи јас сега ќе одам кај него. Значи оди кај мажот ми. Мажот ми има две љубовници – Кате и Ане, а Кате е на службено патување.
- Ане, колку чини билетот?
- Од каде ме познавате?

Дечкото: Колку години имаш ти девојче?
Девојката: 13, а ти?
Дечкото: 20.
Девојката: Годините се само број!
Дечкото: Затворот е само просторија. :rofl

street_chic

Староседелец
14 февруари 2012
1,433
3,678
723
Portofino, Italy
Влага плавуша во продавница и прашува:
- Имате очила?
- За сонце?
- Не, за мене.

Две плавуши седат на автобуска. Влагаат во автобус и едната го прашува шоферот:
- Може ли да одам со овој автобус до Битола?
- Нажалост, не може. – одговорил шоферот.
Втората плавуша се уфрлила во муабет:
- А јас може ли?

Вози рускоса автомобил и гази четворица луѓе. Полицаецот и вели:
- Eј госпоѓо, штотуку згазивте четворица луѓе.
- А колку е дозволено?:rofl

Psychobilly

Староседелец
18 февруари 2012
600
1,509
703
Pilgrim Psychiatric Center
Полицаец ги пратил жената и децата на одмор на море кога ете ти го по една недела и тој им се придружил. Отишол во хотелот и почнал да и додева на сопругата.
- Дај, остави ме сега, децата се во другата соба, не можеме овде да водиме љубов!
- Во право си, ај да одиме на плажа.
По неколку минути, на пустата плажа се појавил полицаец.
- Срам да ви е, брзо да сте се облекле. Тоа не се работи на јавно место.
- Извини, другар, ова беше момент на слабост, цела недела не сме се виделе. Знаете и јас сум полицаец и би ми било незгодно да ме казните.
- Во ред, вие сте ми колега и вам ви е простено, ама оваа жена веќе трет пат ја фаќам гола на плажава и сега казната не и гине!

street_chic

Староседелец
14 февруари 2012
1,433
3,678
723
Portofino, Italy
Се среќаваат двајца пријатели од кои едниот неодамна се оженил. Неженетиот прашува:
- Каков е семејниот живот?
- Абе остај… забрането ми е да пушам, забрането ми е да пијам, забрането ми е да излегувам…
- Иии… Веќе жалиш што не си ерген?
- И да жалам ми е забрането…

Blondie

Староседелец
19 февруари 2012
612
1,085
1,093
Копал Мујо дупка. Копа копа, па ќе влезе во неа да измери па пак продолжува да копа. Дошол Хасо и го прашува:
Зошто ти е толкава дупка бе Мујо?
Па треба да се сликам за лична карта, а ми бараат слика на која ќе ми се гледа само главата.
Аха, па добро со среќа.

Утредента пак го гледа Мујо како копа дупка.
А зошто ти е пак оваа дупка?
Па ми бараат две слики!

Scars

Староседелец
17 февруари 2012
2,229
3,538
1,143
si shetale decko i devojka, devojkata bila mnogu gladna nemala pari i vo toj moment pominuvale pokraj burekdzilnica.neznaela kako da mu pobara pari i mu rekla,lele shto ubavo mirisa tuka i toj: pa ajde ako sakas ke pomineme posle pak od tuka .. hahahaha

‎- Неу, mаn! Рlеаsе саll mе а tахi.
- Yеs, sir. Yоu аrе а tахi.

Blondie

Староседелец
19 февруари 2012
612
1,085
1,093
Две прво одделенчиња разговараат за своите татковци. Првото вели:
Мојот татко е голем плашливко, несака да спие сам. Кога мајка ми не е дома оди да спие кај сосетката.
Второто вели:

А мојот татко е уште поголем плашливко, кога мајка ми не е дома собира повеќе сосетки во неговата соба, затоа што му е страв да спие сам.

Blondie

Староседелец
19 февруари 2012
612
1,085
1,093
Непосредно пред свадбата мажот вели на жената:
Жено, сакам да ти кажам нешто. Сакам да знаеш дека кога има важен спортски натпревар, ме нема по 3 дена, кога пее Гавазова ме нема по 1 ден, кога седнеме да пиеме со пријателите ме нема по 1 недела.
Жената:
Мажу, срце мое, и јас имам да ти кажам нешто: „Секој ден во 10:30, те има, те нема, јас се е…!“