Вашите баба и дедо

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,279
9,121
1,683
од страната на татко ми не се живи......дедо ми не го паметам по добро.....
никогаш во животот не сум му рекол дедо на некој. Дедо ми и баба ми од Крушево никогаш не сум ги нарекол дедо и баба....Туку по влашки :) Маја и Папу :) звучи интересно :) си ги сакам :)

• Ми се допаѓа
Реакции: emzzy

Selma

Ingenious
15 февруари 2012
4,366
7,054
1,183
Останаа само бабите, кои многу си ги сакам. Едниот дедо почина 2006, другиот во 2010. Сеуште неможам да се помирам дека се мртви, ми фалат. :place

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Космополит бе брат. Огромна желба за учење на нови нешта. Љубопитност до бескрај. Шетан човек, љубител на многу култури, земји, народи... Граѓанин на светот.
Атеист, израснат во Католичко - протестантска средина. Полиглот. Љубител на живиот свет. Обожавател на мачки и кучиња.
Читач. Обожавател на културните настани, дури и кога не беше способна да присуствува во нив.
Патна енциклопедија. Учителка. Професорка. Медицинар. Правник. Усмерувач на многу луѓе кон вистинскиот пат.
Никогаш незапирлива во својот дух. Секогаш оптимизам, дури и во последните моменти на својот живот.
Оската на друштвото. Столб на семејството.
Жена која секогаш ќе ја памтам како таква.

foREVer

Староседелец
20 март 2012
2,227
3,505
743
На едните им сум најстаро внуче, а со тоа и најпривилегирано. :zelen
На другите само јас и брат ми им сме тука, другите сите во странство... така да исто му доаѓа, пак најпривилегирани. :p

Hkakashi

Староседелец
13 јуни 2012
1,543
1,697
1,133
27
Куманово
Јас немам дедовци само баби и многу си ги сакам, секогаш сум тука да им помогнам ако има потреба нешто, но понекогаш отидам и само да дадат некој денар за во град.

• Ми се допаѓа
Реакции: Hip.Hop_MKD

Gemini

Староседелец
24 мај 2012
2,478
5,077
1,153
Wind Of Change
Од татко ми баба ми и дедо ми уште се живи заедно живеемее многу си ги сакам а од мајка ми баба ми и дедо ми починале после неколку месеци откако се венчале мајка ми и татко ми ...

Rosana

Староседелец
24 јуни 2012
267
499
1,063
од на татко ми баба ми е жива :) а дедо ми е починат загинал уште кога имал 29год јас не го знам каков бил освен шо ми кажуваат баба ми и татко ми :(
а од мајка ми и баба ми и дедо ми се починати! баба ми не ни ја знам а дедо ми починал кога јас сум имала само 2 год :place единствено што имам од нив се само слики :place

• Ми се допаѓа
Реакции: Kiril and Caci

Dolphine

Истакнат Член
25 јуни 2012
304
302
63
Од на мајка ми страната се живи и двајцата, нека им даде Бог долг век, а од кај татко ми само баба ми, дедо ми умрел уште кога татко ми бил на моја возраст :place Но многу си го сакам мојот бамбус, а и јас сум и омилена внука, името и го носам (wasntme) Како и да е, таа не изгледа мене и сестра ми. Мајка ми и татко ми од секогаш на работа, па кога ќе си дојдат одмарање и дружење со пријателите и затоа ние цело време бевме со неа. Благодарна сум и многу и секогаш ќе и бидам.

• Ми се допаѓа
Реакции: Bum-Bum