Вашите баба и дедо

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
neam ni ja :S tato vika kasandra da gu cHue njegovu prikaznu ke se rasplacHe :S
stfarno neam ni babu ni dedu i od dvete strane...

Alex M.

Староседелец
17 февруари 2012
330
523
693
London,UK
Од двете страни туку ми се бабите и дедовците(да се живи и здрави)
Баба ми и дедо ми што се од по страна на мајка ми многу си ги сакам(целото мое детство го поминав со нив) и секогаш се тука за да ти помогнат во некоја ситуација.
За разлика од другите тие се многу себични и лоши и немам добра комуникација со нив.
Иста ситуација овие од кај татко ми не можам да ги смислам ..:D

LadyInPink

Истакнат Член
14 февруари 2012
1,236
1,749
113
Малку таму, малку овде...
Баба ми е дедо ми од по татко ми беа прекрасни луѓе. Немам збоови да опишам колку беа добри, праведни, колку работи сторија за мене и моите родители како и за семејството на чичко ми.
Дедо ми го загубив минатата година на Прочка, а баба ми пред 4 и пол години, на Богородица. Двајцата заминаа на големи празници. Никогаш, ама баш никогаш нема да престанам да жалам по нив... Без нив дома веќе никогаш нема да биде убаво и исполнето...

emzzy

Староседелец
25 февруари 2012
1,376
1,875
1,123
Си ги имам сите баби и дедовци :)
Едните живеат во друг град, пошто и мајка ми е од друг град (ама блиску е од тука :D) и ретко ги гледам, ама се многу добри и срцкасти луѓе. Гледаат да му угодат за се`, и мене и на сестра ми.
А другите ми се тука во истиот град ама поретко се гледаме и тие се суперка.
Ги сакам и јас :sram

JaMi

Староседелец
22 февруари 2012
6,531
14,441
1,683
Таму каде што треба
јас изгубив една прекрасна баба пред скоро 3год,баба ми Дока (Теодора-мајка на татко ми).Прекрасна беше,многу научив од неа...секогаш ќе ја паметам по нејзината добрина и по тоа што секогаш ме викасе'' мила на баба ''.
А пак од на мајка ми страната го изгубив дедо ми на кој што бев слаба точка и омилена внука од сите внуци ...и секогаш ми даваше пари без да му побарам,ми се радуваше како сонце во зима ... и....тука морам да престанам ...затоа што солзите почнаа......:(

• Ми се допаѓа
Реакции: Marrie

Мила

Активен Член
1 март 2012
121
99
28
На плажа!!!
Немам баби и дедовци.
Починаа одамна, но можам да кажам дека едната баба ме исчува додека бев мала. Не ја сакав многу, ама затоа таа душа даваше за мене!
Не се сеќавам многу на неа, но што е тоа е.

Bum-Bum

Истакнат Член
3 март 2012
1,126
1,845
423
Еден досаден град
Од двете страни живи се бабите и дедовците.Баба ми и дедо ми што се од страна на мајка ми многу си ги сакам,целото мое детство го поминав со нив, и секогаш се тука за да ми помогнат во некоја ситуација,а јас како најстара внука имам највише привилегии :).И незнам што би правла без нив...
За разлика од другите тие се многу себични и лоши и немам добра комуникација со нив.Скоро 2 год не сум ти видела...а не ни сакам :/