Вашето незаборавно пијанство

Solstice

Nujabes
28 август 2012
1,406
1,537
1,133
32
Рум,кај девојка ми на роденден,со другарче,слушајќи метал со пиратски теми и локајќи без осет. Земавме онакви средни шишенца,пола литро,моето го испив,другарчево се откажа,го допив и неговото,па на крај допивав од сите останати,језда беа мешани со кока кола,и кога станав... си седнав пак. После некое време толку ме удри у глава,што се ролав по земја,спиев и повраќав на секои 15 минути и незнаев како си дојдов дома. Најлошото беше што за трезнење ме остаија со еден другар шо осет нема,наместо да ме стисне малку по стомак он ме згмечи толку силно што добро е што јетрата у стомак ми остана. Храбар дека ќе седнам бар малку на пц и ќе успеам да разгледам нешто,дојдов до компјутерот,длабоко аналитички го загледав,сфатив дека не можам ни да гледам добро,го изгасив и си легнав. По навика до кревет мора да имам сок,а ко за беља имав Кока Кола,па уште толку се истурив од повраќање. Наредниот ден главата не си ја осеќав од болка,а желудникот ми се превртуваше толку многу што цел ден само вода пиев. А,и битно сите ги убедив дека девојка ми ќе ја земам за жена,језда претходно ја отерав у пизду матер пошто пробуеше да ми се качи на ушка додека бев у стадиум на еволуција.

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
очи ми бесфа Сале брале неке птице невр гона флај бе, саат беше около 4, купија сам бурек за цел афтер,без динар да оставу у нофчаник за да му плату на таксисту кога га гњави и замара сс полумарсофско брмчење на хронички дијалект..
знам дека еде делови од бурек куде комшију у двор, без да примету куде сам...
што се вика напраи се 'незнам куде се викам' : )

• Ми се допаѓа
Реакции: MATEJA and Dr.Gonzo

Trajche

Староседелец
13 февруари 2012
1,542
2,557
1,133
Па има доста време, пред 4 години можеби некаде во средно уште кога активно пиев. Случка што ќе ја паметам цел живот, знам носев поголема сума на пари во мене таа вечер, до мене другар ми, не сакав келнер он ми зимаше од шанкот и на секои 2 пијачки го частев една, пиев џин боровница тогаш знам, паметам до 18-тата чаша, а сум испил над 30 :eek Тие не ги памтам ми ги кажуваа, сум порачувал и кока кола, швепс што ти не (не памтам ништо од тоа) знам после 3-4 часа некаде малку ми дојде свеста, од соковите сум се отрзнал најверојатно, погледнувам во новчаникот уште 200 денари и ставам на страна 100 денари за такси, се качувам во таксито доаѓам пред портата ме оставува, кога ќе видам отишле парите, немам ни за таксито (facepalm) И тие отишле, срашна работа целиот посрамотен, не ми бараше таксистот дека виде целиот сум заникаде, ама после 2-3 дена го најдов во град и му дадов дупло како извинување. Страшна работа да се изгубиш и да не знаеш што правиш од тогаш почнав да го намалувам алкохолот и ете веќе 3 години не сум ни пробал, а не ни помислувам да пијам, а камо ли да се опијам.

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Ова се се дешаваше во Америка. Минатото лето, пиевме вотка кај еден другар, пола литро он, пола литро јас. Од кај него, заминавме кај едни пријатели. Таму пиевме по литро вотка со вкус (мислам дека малина беше), таа упола процент имаше, не беше толку јака. Уз таа вотка, луленце 10 пати по 2/3 дима. Гледав тродупло, кога ќе ја свртев главата лево или десно, како панорама да правев. После дома кога дојдов, саат време пробував да се отрезнам, јадев житарици, правев фискултура, демек да потрошам енергија, со вода се прскав, ништо не помагаше. После легнав, и тоа на горен кревет, на 2 наврати се симињав и повраќав и на третиот наврат се онесвестив во веце. Е од тогаш, после некоја недела на роденден на другарка се начукав премногу (хајнекен, па јегер, па кептен морган, па бадвајзер, па 3 стели) и од тогаш не пијам, до сега 2/3 пати по чаша или само пивце. А порано сум пиела многу повеќе, еднаш 30 текили испив, па не ми беше толку лошо. Кај и да е стрејт еџ ќе станам.

• Ми се допаѓа
Реакции: WomanInRed and jovanKH2O

Scars

Староседелец
17 февруари 2012
2,229
3,538
1,143
Мојот 19 роденден. Не се сеќавам ни како го прославив,
само знам дека се разбудив дома вкревет.

• Ми се допаѓа
Реакции: Foxboro

990Freak

Староседелец
12 март 2012
1,275
1,911
1,123
Kumanovo
Едно сабајле се разбуди дома сс скинати лигаменти на леву ногу. Не се сеќам што се е десило. Знам само дека бесмо у кафану сс друштво :/

Kisserboy

Староседелец
6 март 2012
2,451
3,796
1,153
29
Битола
последно беше за Богоројца, а најјако за минатата Богоројца лелееее немом то да го заборам ахаххахахаххаа :D:zelen

Шмекси

Истакнат Член
15 февруари 2012
1,133
1,068
113
Скопје
www.statik-group.com
Не се сеќавам :D

Се шалам.
Секое мое незаборавно пијанство започнува со зборовите: Брат ај дој кај нас ќе фукнеме по една па ќе шетнеме малце натака навака.
Толку.Се враќаш во 7 посабајле а си излегол вчера вечерта во 8.

• Ми се допаѓа
Реакции: MATEJA

Trouble

Староседелец
6 март 2012
1,516
2,611
1,123
Една нова година у 2ра средно, славевме кај Алумина позади заедно со деца од Корчагин и карев и имаше од оние вотките и коњаците за 300 денари 2 литра, чкарт ес фак (facepalm) И се напраив ѓубре ѓубросано, сум си легнала на јакните у другата соба, уствари таму ме однеле. ја поим неам, еден од кај мене ме кренал со мојата најдобра другарка, од јакните на столче, да сум се исправела, и друга другарка ми даваше лимунада ама ја место да ја пијам си праев меурчиња. си дував у цевката :rofl И така, незнам како ме отрезнија, дојде татко ми да не земе мене и другарка ми, у кола сум се пресоблакала да и ја даам на другарка ми маицата пошо нејзина била, ко да немало друг ден (facepalm)

• Ми се допаѓа
Реакции: Slatki4ka

Foxboro

Староседелец
16 јуни 2012
716
1,479
693
Pripyat, Ukraine
беше роденден на еден мој добар пријател......славевме кај него дома........водка виски коњак текила..........пиво вино....и уште што се не беше набавил човекот.......надвор беше ладно у курац........и почнавме со пиење.....ајде прво од Jack.....отидоа 4 чаши.....после со девојките наздравив со русинот.......и тука 4-5........ после скендербег........па стигнав дури до мексико.....со играње карти и на секоја втора фрлена карта по чаша....сигурно отидоа 5-6 , а за понатаму не сум сигурен......после знам игравме вистина или предизвик..........и еден кажа предизвик да одиме кај една од комшивките која беше амариканка.....да и пееме песна......отидовме јас Мачо и кошаркарот.....заедно со уште 3 женски......и си викаме која песна да и ја пееме....па се решивме за...
се изнавикавме во 3 часот сабајле. :rofl ....... потоа на едни им се падна да одат да тропаат на една вата од комшиите.......и тие избраа веднаш првиот комшија......и јас носев запалка а кошаркарот петарди (триаголниците).........ми се чинеше дека одпадна едниот дел од куката на комшијата.....се изнафрлавме петарди беше ничија земја.........после последно што се секавам е тортата и кога славеникот извади абсинт......појак алкохол здравје....сабајле главата сакав да ја извадам и да ја фрлам во шoљата и да ја пуштам водата......толку многу боли.......

• Ми се допаѓа
Реакции: Martin_MKD