Брзи и лесни рецепти

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Е да во право си, може и така. Ама види, сабајле не може да се денса дека поспан нели, затоа подобро е да си се вари а додека се вари ти да си дремеш на кауч. :)

А ако заспие човек? :eek

Рецепт за скара

1 телешка/јунешка/говедска кременадла (изгор скапо:mad:)
3-4 суви гранчиња рузмарин (нула денари, има живи огради со рузмарин, кога човек шета може да откине неколку и да ги остави да се исушат :zelen)
пола пакетче црн бибер во зрно (5 денари)
маслиново масло, симболична количина (може и сончогледово или дизел)

Кременадлата се става на плотна или на решетка на скара, се премачкува со масло, пред тоа се втиснуваат зрната бибер во месото. Коската може да се отстрани но и не мора, дава вкус. Под кременадлата се ставаат гранчињата рузмарин. Откако месото ќе потемни се чека уште минута и се врти. Значи се на се печењето трае можеби пет минути. Внатрешноста останува мека и крвава. По желба се става ВЕГЕТА :franticBetter than sex :zelen
Се јаде исклучиво сам, ако некој сака да проба му се упатува опак поглед.
Чаша црно вино не би било одвишно...

Нешто вака, само без сосот, за него гуглајте, снаоѓајте се.

dsc_0231-1.jpg
 

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
А ако заспие човек? :eek

Рецепт за скара

1 телешка/јунешка/говедска кременадла (изгор скапо:mad:)
3-4 суви гранчиња рузмарин (нула денари, има живи огради со рузмарин, кога човек шета може да откине неколку и да ги остави да се исушат :zelen)
пола пакетче црн бибер во зрно (5 денари)
маслиново масло, симболична количина (може и сончогледово или дизел)

Кременадлата се става на плотна или на решетка на скара, се премачкува со масло, пред тоа се втиснуваат зрната бибер во месото. Коската може да се отстрани но и не мора, дава вкус. Под кременадлата се ставаат гранчињата рузмарин. Откако месото ќе потемни се чека уште минута и се врти. Значи се на се печењето трае можеби пет минути. Внатрешноста останува мека и крвава. По желба се става ВЕГЕТА :franticBetter than sex :zelen
Се јаде исклучиво сам, ако некој сака да проба му се упатува опак поглед.
Чаша црно вино не би било одвишно...

Нешто вака, само без сосот, за него гуглајте, снаоѓајте се.

Отвори ја прикачената датотека 21657
Се мести алармот да ти ѕвони на 5 минути и немаш гајле. :)

Абе кај се пишува ваков рецепт на полноќ. :(
Точно иначе дека сам се јаде, јас секогаш така јадам. Некогаш дури и скришно правам скара за да не ме видат. :)
Супер рецепт ама за да не се мачи човек најубаво да си купи готово и да си јаде хаха. :)
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Outrider

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Еве уште еден лесен рецепт ми текна па кога ќе имате време можете да го направите. Не ви требаат многу работи, треба само да имате функционален шпорет. :)

Потребни состојки:
250-300мл вода
4 јајца
Сол
Оцет (по желба)
Потребно време за подготовка на ова јадење е 30 минути (ако е на најјако шпоретот во спротивно ќе ви треба цел ден), и истото ќе ве чини 110 денари. :)

Подготовка:
Земете го ѓезвето во кое си правите кафе и измијте го убаво. Ако бројот на јајца е поголем од 8 се препорачува да се измие тенџере за супа.
Е сега, откако ќе го измиете ѓезвето наполнете го со вода, ама не до врв зашто може да истече. Откако ќе го наполните, ставете ги 4те јајца и оставете да се варат на најјако. Јајцата е пожелно да се големи за да имате повеќе за јадење.
Додека се варат јајцата гледајте си тв или ако ви се спие спијте, и така пола саат ќе се варат. После пола саат исклучете го шпоретот и тргнете го ѓезвето. Со поголема лажица (или со рака ама брзо зашто ќе се изгорите) извадете ги јајцата и ставете ги во чинија. Убаво излупете ги и фрлете ја жолчката на мачките, за вас не е здрава. Белките исечкајте ги со нож и ставете оцет врз нив, ова по желба е, можете што сакате да ставите. Земете виљушка и јадете без леб. :)

После откако ќе се најадете, во истото ѓезве ставете повторно вода, но овојпат не многу. Оставете ја да се загрее и ставете 1 лажичка шеќер и 1 кафе. Почекајте да се свари кафето и после ставете го во најубавиот филџан што го имате. После такво обилно јадење многу убаво ќе ви дојде кафево. :)

После во текот на денот одете до кафана да јадете како човек. :)
 

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
Еве уште еден лесен рецепт ми текна па кога ќе имате време можете да го направите. Не ви требаат многу работи, треба само да имате функционален шпорет. :)

Потребни состојки:
250-300мл вода
4 јајца
Сол
Оцет (по желба)
Потребно време за подготовка на ова јадење е 30 минути (ако е на најјако шпоретот во спротивно ќе ви треба цел ден), и истото ќе ве чини 110 денари. :)

Подготовка:
Земете го ѓезвето во кое си правите кафе и измијте го убаво. Ако бројот на јајца е поголем од 8 се препорачува да се измие тенџере за супа.
Е сега, откако ќе го измиете ѓезвето наполнете го со вода, ама не до врв зашто може да истече. Откако ќе го наполните, ставете ги 4те јајца и оставете да се варат на најјако. Јајцата е пожелно да се големи за да имате повеќе за јадење.
Додека се варат јајцата гледајте си тв или ако ви се спие спијте, и така пола саат ќе се варат. После пола саат исклучете го шпоретот и тргнете го ѓезвето. Со поголема лажица (или со рака ама брзо зашто ќе се изгорите) извадете ги јајцата и ставете ги во чинија. Убаво излупете ги и фрлете ја жолчката на мачките, за вас не е здрава. Белките исечкајте ги со нож и ставете оцет врз нив, ова по желба е, можете што сакате да ставите. Земете виљушка и јадете без леб. :)

После откако ќе се најадете, во истото ѓезве ставете повторно вода, но овојпат не многу. Оставете ја да се загрее и ставете 1 лажичка шеќер и 1 кафе. Почекајте да се свари кафето и после ставете го во најубавиот филџан што го имате. После такво обилно јадење многу убаво ќе ви дојде кафево. :)

После во текот на денот одете до кафана да јадете како човек. :)
(handshake):rofl
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Altaïr

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Ау каков рецепт имам еј, мора да го пробате ова. :)

Потребни ви се следниве работи: ориз, пиперки, мелено месо (свинско нормално, освен ако не сте од другиве), зејтин, тавче и голема тава за печење. :)

Значи го земате меленото месо, околу 500гр. доста ви се, можете и повеќе ако сакате не е проблем. Месото мора да е купено од месарница, јас купувам месо од локалната месарница но тоа не е битно. Го земате месото и го ставате тавчето, а во тавчето ставате зејтин за да не се залепи месото за тавчето. Го пуштате шпоретот на средна јачина и го оставате месото додека не стане црвено.
За тоа време го земате оризот (исто околу 500гр. ви е потребно) и го ставате во тавчето со месото.
Пиперки потребни ви се 5-6 зависи колку луѓе ќе јадат. Ја вадите дршката на пиперките и правите дупка за да може да ги полните со месото и оризот. Откако ќе бидат готови оризот и месото, го вадите тавчето од оган и во тој момент земате лажица голема или можете и со раце, и тогаш ги пуните пуните пунитее пиперките се додека не ги напуните скроз, до врв. :)
Ја земате големата тава за печење што ви е, ги ставате пиперките внатре и врз нив ставате претходно исечкани компири во круг, нели за да не се распаднат иначе после ќе јадете леб и сол. :)
Кога ќе завршите се ова, ја ставате тавата во рерна и печете 30 минути на температура од 223 степени. Пазете многу е битно температурата да е таа, затоа што нема да се испечат убаво пиперките.
После половина час ја вадите тавата и сервирате во чинии нормално. Со ова јадење оди и чаша црно вино, а може и 4-5 чаши зашто да не, само да не претерате со виното па ппосле да ги тепате по дома. :)

Уф ми се пријаде. :(
 

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
Ау каков рецепт имам еј, мора да го пробате ова. :)

Потребни ви се следниве работи: ориз, пиперки, мелено месо (свинско нормално, освен ако не сте од другиве), зејтин, тавче и голема тава за печење. :)

Значи го земате меленото месо, околу 500гр. доста ви се, можете и повеќе ако сакате не е проблем. Месото мора да е купено од месарница, јас купувам месо од локалната месарница но тоа не е битно. Го земате месото и го ставате тавчето, а во тавчето ставате зејтин за да не се залепи месото за тавчето. Го пуштате шпоретот на средна јачина и го оставате месото додека не стане црвено.
За тоа време го земате оризот (исто околу 500гр. ви е потребно) и го ставате во тавчето со месото.
Пиперки потребни ви се 5-6 зависи колку луѓе ќе јадат. Ја вадите дршката на пиперките и правите дупка за да може да ги полните со месото и оризот. Откако ќе бидат готови оризот и месото, го вадите тавчето од оган и во тој момент земате лажица голема или можете и со раце, и тогаш ги пуните пуните пунитее пиперките се додека не ги напуните скроз, до врв. :)
Ја земате големата тава за печење што ви е, ги ставате пиперките внатре и врз нив ставате претходно исечкани компири во круг, нели за да не се распаднат иначе после ќе јадете леб и сол. :)
Кога ќе завршите се ова, ја ставате тавата во рерна и печете 30 минути на температура од 223 степени. Пазете многу е битно температурата да е таа, затоа што нема да се испечат убаво пиперките.
После половина час ја вадите тавата и сервирате во чинии нормално. Со ова јадење оди и чаша црно вино, а може и 4-5 чаши зашто да не, само да не претерате со виното па ппосле да ги тепате по дома. :)

Уф ми се пријаде. :(
:rofl:rofl:rofl:roflАко им го направам дома овој хумор рецепт, јас богами ке бидам тепаната а тавата ке лета низ прозор:rofl
 

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
:rofl:rofl:rofl:roflАко им го направам дома овој хумор рецепт, јас богами ке бидам тепаната а тавата ке лета низ прозор:rofl
Битно е да се држиш до 223 степени, другото не е битно. Никој нема да те тепа, ова е супер рецепт.
 

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
Битно е да се држиш до 223 степени, другото не е битно. Никој нема да те тепа, ова е супер рецепт.
Ццц.....изгледа и ти си супер модератор, кога ти дозволуваат да правиш неред во темите:eek
 

corki

Староседелец
21 декември 2013
542
449
1,073
Ау каков рецепт имам еј, мора да го пробате ова. :)

Потребни ви се следниве работи: ориз, пиперки, мелено месо (свинско нормално, освен ако не сте од другиве), зејтин, тавче и голема тава за печење. :)

Значи го земате меленото месо, околу 500гр. доста ви се, можете и повеќе ако сакате не е проблем. Месото мора да е купено од месарница, јас купувам месо од локалната месарница но тоа не е битно. Го земате месото и го ставате тавчето, а во тавчето ставате зејтин за да не се залепи месото за тавчето. Го пуштате шпоретот на средна јачина и го оставате месото додека не стане црвено.
За тоа време го земате оризот (исто околу 500гр. ви е потребно) и го ставате во тавчето со месото.
Пиперки потребни ви се 5-6 зависи колку луѓе ќе јадат. Ја вадите дршката на пиперките и правите дупка за да може да ги полните со месото и оризот. Откако ќе бидат готови оризот и месото, го вадите тавчето од оган и во тој момент земате лажица голема или можете и со раце, и тогаш ги пуните пуните пунитее пиперките се додека не ги напуните скроз, до врв. :)
Ја земате големата тава за печење што ви е, ги ставате пиперките внатре и врз нив ставате претходно исечкани компири во круг, нели за да не се распаднат иначе после ќе јадете леб и сол. :)
Кога ќе завршите се ова, ја ставате тавата во рерна и печете 30 минути на температура од 223 степени. Пазете многу е битно температурата да е таа, затоа што нема да се испечат убаво пиперките.
После половина час ја вадите тавата и сервирате во чинии нормално. Со ова јадење оди и чаша црно вино, а може и 4-5 чаши зашто да не, само да не претерате со виното па ппосле да ги тепате по дома. :)

Уф ми се пријаде. :(




Се изнамачи со рецептиве со овој,па погоре и со јајцата али алал вера,те бива и тоа се гледа од далеку,стево карапанџа не ти равен,да не помислиш да не направиш.:rofl:rofl:rofl:rofl
 

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
  • Ми се допаѓа
Реакции: JaMi