Како може да сакам личност која не ја познавам и со која немам разменето два реда искрен муабет?
![Eek :eek: :eek:](/styles/default/xenforo/smilies/eek.png)
Не мислите оти „љубов“ е прејак и нелогичен збор за оваа појава?
Видете, огромен број од јавниве личности ни осминка не се ко што се претставуваат по емисии и на интернет, па мајке ми, ние не сме исти на нет и во живо, не пак некој што добива секојдневен притисок од јавноста да остави совршена слика за себе.
Стриктно за дотичнава ЈК, не дека нешто ми е познат поим, ама што имам тук и таму налетано на нешто поврзано со неа, типкава е движечка ароганција (не, не може да се вадиме со она „Богата е и славна, и’ се може“) и глупа ко сајла.
Ако сте ја читале Покојна Милева какви шпици удара на Јеленчево, е, тоа е правата слика за оваа „дива“, мех...
Општо не чини таква „љубов“, да не речам (а ќе речам) болна опсесија кон некого.
Па јас за домашниве бре не знам работи кои фановиве ги знаат за своите омилени ѕвезди. Страшно.
Кога апла ме дрмаа хормони пред некоја година, имав огромни симпатии кон Слеш од млади години, што ко музичар, што ко појава, ама не се опседнував така, зошто, реално гледано, глупо е и нелогично. Човекот е сега во свои 50ти години, татко може да ми биде, чуму би ми било така да се занесувам? Дури пред година дена случајно прочитав дека имал жена и деца.
Ајде тоа, па и во цут на младоста нека е, ко Биберче, лигушине од таа 1Д или било кој...и? Личност по која лудуваат милиони, баш случајно ќе ни се преплетат судбините, ќе снимаат спот/филм во мојот град и случајно ќе се сретнеме, па после првиот поглед ќе им стане јасно дека сум им судена.
Или ќе ги манијачам по интернет, па ќе си замислувам сценарија како и јас сум со нив моментално...што?
Убаво е да си фан и да цениш нечиј труд и работа, ама искрено, страшно е за јавниве личности да заспиваат со помисла дека некој ги демне во чекор. А пак и дека овие се глупи да споделуваат повеќе приватност од потребно, во очајни обиди за повеќе слава, глупи се. Посебно нашиве балкански самопрогласени ѕвезди.