И јас имам омилени групи,пеач и и сл,чија музика и дела ги следам,слушам редовно и се тоа ама да одам до тој степен да знам кое кафе го пие,омилена боја ,уште да знамкој тоалет папир користи
тоа е веќе опсесија и не ми е сватливо.
![Eek :eek: :eek:](/styles/default/xenforo/smilies/eek.png)
Немаш капацитет ти да сфатишИ јас имам омилени групи,пеач и и сл,чија музика и дела ги следам,слушам редовно и се тоа ама да одам до тој степен да знам кое кафе го пие,омилена боја ,уште да знамкој тоалет папир користитоа е веќе опсесија и не ми е сватливо.
Да очигледно е до мене проблемотНемаш капацитет ти да сфатиш![]()
океј, ај малку сериозно
стварно незнам дали се заебаваш или навистина вака мислиш и чувствуваш
ќе претпоставам дека е второво, односно навистина вака мислиш и чувствуваш
е сега шо мене не ми е јасно
велиш нејзината музика ти помогнала (небитно која и каква е таа музика)
и добро е тоа
но
грубо прашање:
шо има врска личноста шо пее, со музиката шо ја пее?
исто колку шо имат врска глумците шо глумат, со улогите кои ги глумат
јес да во некои се пронаоѓаме и некогаш ни помагаат да ги согледаме поинаку, попозитивно работите
ама шо од тоа шо ќе се опседнуваме со небитни ситници и факти за нивниот личен живот?
убо спомнаа, идоли
то ми е некако и разбирливо
ама љубов ваква, ми е нејасна категорија
а фанатизам не е позитивна работа
под никој основ и во никоја смисла
мое мислење
можи грешам![]()
А добро пое у живо ? Ако пое постирај нешто лајф и убеди не сфи
Весна1992 Морам да ти поставам едно прашање, неважно колку ќе се налутиш - или навредиш.
Зар го сметаш тоа за здраво? Ајде нека биде љубов - како што ти милуваш да го кажеш(а не е љубов, туку е опсесија). Ама колку е здраво, т.е. нормално да следиш нечиј живот, а всушност и не го познаваш човекот.
Ма нека е јавна личност, ма нека Бог... ама се’ додека тој нема поврзна точка со тебе, со твојот живот, немаш причина за толку опсесивно да го пратиш - во колку саатот станал, кај бил, со кого, кога мочал итн итн.
Тоа не е љубов драга моја Весничке, тоа е болест.
Сите психопати кои извршиле атентат врз некоја личност прво така опсесивно ја следеле.
оф топик:
п.с. Ти го сакам името. Мајка ми се викаше така.
Па реков дека комуницирам со неа на мрежите. Таа ме знае мене и наскоро ќе збориме на скајп. Знам ќе се смеете но вистина е. Не сум опседната но ја обожавам. Не се труди ни да ме сфатиш.
Не сакам да те навредам со тоа што ќе го речам, ама мора да си некоја шугава фаца штом се палиш на Карлеуша.Исто како да речеш Боки баксузот ми е идол.
И колку што прочитав ова ти е повеќе опсесија, отколку љубов.
он: Не љубам ниедна од нашите познати јавни фаци, ниту пак од странските. Си имам јас либе и си го љубам најмногу на свет.![]()