Љубовни проблеми

mila mila

Истакнат Член
31 март 2012
192
154
343
Не,бившиот не ми се јави.Кога раскинавме ми остана само пријател и отиде тој со друга.Јас разочарана не знаев што да правам.Се повеке и повеке се намалуваше контактот со бившиот.И начисто згаснавме.И сега кога го запознав овој во момент на очај,почнав да контактирам со него,не ми ни пречеше.Почна силно да ми се допага.И нешто ми се испушти за бившиот и тој така изреагира и се исклучи.
Се плашам од реакцијата негова каква ке биде ако му покажам дека ми се допага.Бившиот е веке минато.Тој новиот ми кажа дека му недостигам.:)
Ааа сега те разбирам.Значи ти си знаеш што си сакаш.Верувај штом се слушате сигурно и ти на него му се допаѓаш,па и ти рекол дека му недостигаш.Само треба да искочите и тоа е тоа.Па можеш и да му предложиш.
А за бившиот не се замарај како он би реагирал.Уживај си со новиот.

• Ми се допаѓа
Реакции: МериСелест

True_Blood

Upright
18 февруари 2012
1,133
2,390
1,133
Yellow submarine
Ако можам да кажам дека е тоа запознавање, ама сепак повторно Фејсбукот ја заврши работата.
Ме имаше "адднато", не знаев за него до тогаш, меѓутоа имавме многу заеднички пријатели и го прифатив. По некое време почна по активно да ми лајкнува статуси, слики и слично, но не му оддавав големо значење на тоа. Се додека не видов дека ме "poke-nal". Од тогаш работите почнаа да се менуваат. Се боцкавме, месец и пол, можеби и повеќе, меѓутоа ми беше чудно што сеуште ми немаше пишано, ништо слично. Размислував дека можеби јас треба тоа да го направам, но сепак он го направи. Така почнавме да збориме, се почесто и почесто. Почнуваат да ми се менуваат чуствата кон него. Сакам да го запознаам лично. Како да постапам? Треба ли јас да ја почнам темата да излеземе на кафе или да чекам како машко тој тоа да го направи?

П.С. Исто така, дознав дека и моја блиска другарка се знае лично со него. Помислував преку нејзе некако да се упознаеме, но никако да смислам како. Се плашам да не погрешам :frown
Оти да пиете кафе, кога можете да си се поукате додека еден убав сончев ден не му прочиташ дека му пише lives in Panada(think)
Ја прочитав подолу Реми, убаво ти вика...започни некоја иницијатива, не мора тоа да биде патетично, премногу нападно,очајно...нека биде во духовит стил можеби..На крај краева бе за кафе е муабетов, шо ќе се мислиш толку и стратегии ќе коваш.

• Ми се допаѓа
Реакции: Реми

Marta

Нов член
3 мај 2012
2
0
1
Св.Николе
Devojki sakam da dobijam soveti od vas premnogu sum zaljubena i toj go znae toa ama nekako od negova strana ne e kako sto treba nekogas mi izgleda kako zainteresiran za mene a nekogas ne se slusa so edna druga ama mi veli deka se samo drugari...neznam sto da napravam

990Freak

Староседелец
12 март 2012
1,275
1,911
1,123
Kumanovo
А да пробаш да му кажеш директно што осеќаш? Можда ќе упали.

Lady*

Староседелец
1 април 2012
1,965
6,158
1,133
Devojki sakam da dobijam soveti od vas premnogu sum zaljubena i toj go znae toa ama nekako od negova strana ne e kako sto treba nekogas mi izgleda kako zainteresiran za mene a nekogas ne se slusa so edna druga ama mi veli deka se samo drugari...neznam sto da napravam
Се согласувам со кумановецот ако било пишано ќе бидне ако не ќе најдеш друг
А и мала си 16 години животот е пред тебе има време за се ;)
И да ти кажам бидејќи си нова на форумов се пишува на кирилица :)

990Freak

Староседелец
12 март 2012
1,275
1,911
1,123
Kumanovo
Се согласувам со кумановецот ако било пишано ќе бидне ако не ќе најдеш друг
И да ти кажам бидејќи си нова на форумов се пишува на кирилица :)
Куде е тај тетратка куде што е тој пишано, сакам да прочитам што ќе се дешаа :p

Индискo оревче

Истакнат Член
22 април 2012
74
99
318
30

Тој веќе знае што чувствуваш за него, ако и тој сака нешто - ќе преземе акција.
Не му кажувај ништо што чувствуваш и што мислиш за него, ако толку ти е мерак можеш да го викнеш да излезете на едно кафенце/пиво/прошетка, чисто пријателски, за подобро да те запознае.
После тоа остави на него.
Ако нема повратен знак, батали го :)

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Значи никад целосно отварање. Тоа е погубно за старт на врска. Секоаш оставај статус кво ситуација. Малку да има мисетрија, да ги раздвижи тоа сивите келии, да има и иницијатива од негова страна да дознае за тебе. Ако ја отвориш целосно вратата, тој ќе види се`. И ќе бидеш инстантно неинтересна за него. Ај така...

Marta

Нов член
3 мај 2012
2
0
1
Св.Николе
Јас мислам дека треба да се тргнам настрана и да видам како ке реагира тој дали ке ме побара ако нема никаков знак од него ќе се откажам колку и да го сакам

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Marta биди сигурна дека ќе те побара чисто онака од никаде. Малку заинтересирај го, па ќе ти се јави. And patience my young padawan.