Љубовни проблеми

Natenceto

Староседелец
6 март 2012
1,031
1,194
1,123
Скопје
Јас немам љубовни проблеми. Мене дечково ми се свиѓа но стварно не можам да го разберам, требаше да искочиме во петокот и од петокот само го одложува само изговори наоѓа а пак договара состанок. Не ми е јасно, тој има два профила на фб и јас се наљутив што тој не ми кажа ме излажа ми рече дека му го хакнале а не го вратил. После требаше да се договориме за денеска него пак го снемува на тоа додава дека сум му била сумлива ваква таква. Незнам што, и ко капак на се љубоморен е на еден мој другар кој што треба да се ожени. Навистина не го разбирам типов или незнае што сака или си ги крена акциите. Јас кога му реков дека ќе го блокнам и блокирам на мобилен тој практично ме молеше да не го правам тоа. Незнам во ваква ситуација не сум била до сега.
И да, ме блокирал на вториот профил

Помош советче нешто???

violetmoon

Модератор
Член на администрација
11 декември 2012
2,662
5,747
1,153
Јас немам љубовни проблеми. Мене дечково ми се свиѓа но стварно не можам да го разберам, требаше да искочиме во петокот и од петокот само го одложува само изговори наоѓа а пак договара состанок. Не ми е јасно, тој има два профила на фб и јас се наљутив што тој не ми кажа ме излажа ми рече дека му го хакнале а не го вратил. После требаше да се договориме за денеска него пак го снемува на тоа додава дека сум му била сумлива ваква таква. Незнам што, и ко капак на се љубоморен е на еден мој другар кој што треба да се ожени. Навистина не го разбирам типов или незнае што сака или си ги крена акциите. Јас кога му реков дека ќе го блокнам и блокирам на мобилен тој практично ме молеше да не го правам тоа. Незнам во ваква ситуација не сум била до сега.
И да, ме блокирал на вториот профил

Помош советче нешто???

Натенце мое мислење е ако сака да е со тебе ,ќе си стои на зборот и нема да си игра топло-ладно.
Зошто те блокирал на вториот профил,да не сака да сокрие нешто од тебе, а плус љубоморен без никаков повод и причина,или има нешто ?
Треба да седнеш да поразговараш со него отворено,да види дека си сериозна и да не игра детски игри или оди или не оди...едноставно е.
Се надевам ќе испадне се како што сакаш:)

• Ми се допаѓа
Реакции: МиГ 21 and parvati

eme1992

Нов член
22 февруари 2013
2
0
1
32
Здраво
Ве молам за помош имам врска 2 години, но раскинавме бидејќи тој сакаше слобода, но тврди дека сеуште ме сака и дека доколки ни е судено повторно ќе бидеме заедно. Но јас премногу го сакам и не знам како да се соочам со оваа ситуација. Ве молам за ваше мислење ќе ми значи премногу во овие моменти.

Natenceto

Староседелец
6 март 2012
1,031
1,194
1,123
Скопје
Натенце мое мислење е ако сака да е со тебе ,ќе си стои на зборот и нема да си игра топло-ладно.
Зошто те блокирал на вториот профил,да не сака да сокрие нешто од тебе, а плус љубоморен без никаков повод и причина,или има нешто ?
Треба да седнеш да поразговараш со него отворено,да види дека си сериозна и да не игра детски игри или оди или не оди...едноставно е.
Се надевам ќе испадне се како што сакаш:)
Љубоморен е зашто другарми ми оставал срциња на фб и ми оставал песни. После јас сум лажела јас сум го лажела дека немам дечко. А го немам видено воопшто, и ми се засвиѓа просто онака. Џабе ќе разговарам секоја негова реченица завршува со "ти се двоумиш". Тој ќе се издере на мене и после ми се извинува, завчера го избришав од фб и пак ме молеше не ме бриши те молам... Која е неговата цел??? Мене нормално како и секое девојче ми се пуштаа многу машки и јас што треба да правам. Неможе мене он да ме врти како што сака...

4FUN

Староседелец
3 март 2012
897
1,988
1,093
Здраво
Ве молам за помош имам врска 2 години, но раскинавме бидејќи тој сакаше слобода, но тврди дека сеуште ме сака и дека доколки ни е судено повторно ќе бидеме заедно. Но јас премногу го сакам и не знам како да се соочам со оваа ситуација. Ве молам за ваше мислење ќе ми значи премногу во овие моменти.

Со ова болдираново се ти кажал ... Не те сака, те лаже, тоа му е само изговор за да те има на "лагер" !
сега твое си е што ке правиш, дали ке пробаш да го заборавиш и ке си најдеш друг или уште долго време ке му бидеш како такси на титка ...

Natenceto

Староседелец
6 март 2012
1,031
1,194
1,123
Скопје
Здраво

Да те сакал немало да раскинете.Не за џабе се вика ''не ги јади истите г*мна два пати". Да вредело ќе траело, но не вредело. Заборави го, како што сите забораваме и можеме така и ти.

• Ми се допаѓа
Реакции: 4FUN

eme1992

Нов член
22 февруари 2013
2
0
1
32
Ви благодарам на мислењето тешко е но мора да се продолжи понатаму.

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
Natenceto не сте се ни виделе а он веќ љубомори и ти се дере : ) Јаооо..
Плус сумњива работа има два профила и од едн не те аднуе
Не ми е јасно како може да ти љубомори на другара а не си му ништо, не сте се виделе у живо
А замисли например фатите се, замисли па тк колко ке е љубоморан : )
Moј совет одјеби бре не ти треа такф

Lepaa

Истакнат Член
2 декември 2012
985
1,704
393
Здраво
Ако вреди типот прости му се.Можеби до тебе бил проблемот па што посакал слобода.Не треба да го напнуваш.Ако одлучиш да му се смириш понашај се ладно онака како се да ти е сеедно и види ако трча по тебе смири му се ако не батали го не те сака :D

JaMi

Староседелец
22 февруари 2012
6,531
14,441
1,683
Таму каде што треба
Здраво
АКо те сакал нема да те пушти да си одиш,само сакал поблаго да ти соопши дека не сака веќе воопшто да бидете заедно па затоа ти рекол ако е судено пак ќе бидете заедно...абе ај, му поверувавме (facepalm)
Спакувај си го куферот со сè емоциите и продолжи си по својот пат...:)

• Ми се допаѓа
Реакции: violetmoon and parvati