Љубовни проблеми

goodgod

Истакнат Член
26 декември 2012
433
304
163
пред компјутер
Здраво
Ве молам за помош имам врска 2 години, но раскинавме бидејќи тој сакаше слобода, но тврди дека сеуште ме сака и дека доколки ни е судено повторно ќе бидеме заедно. Но јас премногу го сакам и не знам како да се соочам со оваа ситуација. Ве молам за ваше мислење ќе ми значи премногу во овие моменти.
Што имате поминето во овие 2 години? Не се малце.

Му здосадило на човекот, не си му интересна сигурно па решил да оди на слобода со надеж дека ке најде друга подобра од тебе, ти ако ти значи премногу мораш да го демантираш, да му направиш изненадување или да му понудиш незаборавен секс (со тоа продолжување на врска) Оди на вечер, купи вино, уживајте во вечерта.

goodgod

Истакнат Член
26 декември 2012
433
304
163
пред компјутер
Јас немам љубовни проблеми. Мене дечково ми се свиѓа но стварно не можам да го разберам, требаше да искочиме во петокот и од петокот само го одложува само изговори наоѓа а пак договара состанок. Не ми е јасно, тој има два профила на фб и јас се наљутив што тој не ми кажа ме излажа ми рече дека му го хакнале а не го вратил. После требаше да се договориме за денеска него пак го снемува на тоа додава дека сум му била сумлива ваква таква. Незнам што, и ко капак на се љубоморен е на еден мој другар кој што треба да се ожени. Навистина не го разбирам типов или незнае што сака или си ги крена акциите. Јас кога му реков дека ќе го блокнам и блокирам на мобилен тој практично ме молеше да не го правам тоа. Незнам во ваква ситуација не сум била до сега.
И да, ме блокирал на вториот профил

Помош советче нешто???
Сака да седне на 2 столици, притоа тебе да не те изгуби. Биди подалеку од него, тој кога ке сфати што изгубил ке трча по тебе, а ти ако нејкеш да го изгубиш треба да се бориш со него и неговите интереси за друга.

• Ми се допаѓа
Реакции: Natenceto

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Абе многу строги советувачиве некако (worried)
Ама ај,може така ми се чини оти јас не знам да советувам.
Јес да сум за директно а не заобиколено.
Но делење совети на основа на две реченици излагање,од типот те откаќил,си му здосадила,спакувај куфери на емоции........е ај оди спакувај се ако можеш кога имаш емоции.
Туку нели сите сме силни на зборови и на тугата мака.
Тугите проблеми ни се одна решливи,дај боже така да стоиме и со нашиве.

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Абе многу строги советувачиве некако (worried)
Ама ај,може така ми се чини оти јас не знам да советувам.
Јес да сум за директно а не заобиколено.
Но делење совети на основа на две реченици излагање,од типот те откаќил,си му здосадила,спакувај куфери на емоции........е ај оди спакувај се ако можеш кога имаш емоции.
Туку нели сите сме силни на зборови и на тугата мака.
Тугите проблеми ни се одна решливи,дај боже така да стоиме и со нашиве.
А бе мелчи и јас колку пати се сложувам поготово со последниве 3-4 реченици што тука ги пиша. :)
Ама сепак, да не рушиме темава вон контекст, имам нешто идеја пошо те гледам сеа имаш активна мисла и мислам дека не би било лошо да се отвори посебна тема околку форумското советување и колку би требало да се земе за срце. ;)

FallenAngel

Староседелец
5 декември 2012
601
402
1,073
Eupen
Па незнам дали ова е проблем или е само МОЈ проблем.
Заедно сме од 22 фебруари. Многу бргу ги запозна моите, преспа кај мене,секаде каде што одиме тој сака да плака. Мене некако ми е незгодно се тој да плаќа. Дури патот до него сега за една недела што ќе отидам го плати. Дали тоа значи дека ме сака или ? Со оглед на тоа дека јас сум му прва врска после 5 години осаменост.

Ghtalpo

Староседелец
27 февруари 2012
2,656
3,335
1,153
Заедно сме од 22 фебруари. Многу бргу ги запозна моите, преспа кај мене,секаде каде што одиме тој сака да плака. Мене некако ми е незгодно се тој да плаќа. Дури патот до него сега за една недела што ќе отидам го плати. Дали тоа значи дека ме сака или ? Со оглед на тоа дека јас сум му прва врска после 5 години осаменост.
Тоа значи дека сака да остави впечаток со парите чим нон стоп се натура да плаќа.
Сака да не те изгуби и тие му се нешто како помошно средство со кое добива поени.
Ако ти е незгодно објасни му дека може некогаш да платиш и ти исто како што сака само тој да плаќа.
Лошо ќе беше ако чекаше само ти да плаќаш:)

FallenAngel

Староседелец
5 декември 2012
601
402
1,073
Eupen
Тоа значи дека сака да остави впечаток со парите чим нон стоп се натура да плаќа.
Сака да не те изгуби и тие му се нешто како помошно средство со кое добива поени.
Ако ти е незгодно објасни му дека може некогаш да платиш и ти исто како што сака само тој да плаќа.
Лошо ќе беше ако чекаше само ти да плаќаш:)

му реков и ми рече дека тој заработувал оти е војник а јас не. И дека нема потреба да се грижам,но еднаш ми дозволи киното да го платам.

Masko

Истакнат Член
23 февруари 2013
15
33
313

(facepalm)