На форумот имаш теми каде секој изнесува свој став (со свои факти) и дава простор за размислување „out of the box“,
без притоа директно да го наложува и наметнува твој став... Во спротивно би немало простор за дискусија, туку ќе владее едноумие помножено по бројот на членови кои учествуваат во дискусијата. Во поглед на тоа...
Зошто воопшто да пробам да образложам со факти, ако ми се наметнува мислењето дека
ВО СЕКОЈ СЛУЧАЈ состојбата ќе била подобра,
ДА . Нема потреба од тоа, ниту ти се потребни факти, уверена си во тоа што ти го тврдиш и не даваш простор за разновидна дискусија, ја насочуваш во само еден правец.
Не сум за Југославија, зашто уште повеќе со тоа ќе се изгуби идентитетот кај Македонците кој отсекогаш бил кревок... А мене идентитетот ми е на прво место! Да, сите зборуваат за придобивките и чувството на еднаквост што владеело во тој период, но од друга страна, навлези подлабоко на таа тема со кој сакаш постар човек, и истиот ќе ти каже дека уште тогаш Македончето се чувствувало инфериорно во поглед на тоа кое е, што е, од каде, како црна овца... Приоритетите биле насочени кон другите земји, а за Македончето оделе „остатоците“, односно важело правилото „дај што ќе даеш“...
Примери? Има милион, но нема да навлегувам во нив, не за време кое и онака е изумрено, и не посакувам никогаш да се врати.