Јога

пријателство

Истакнат Член
7 август 2018
150
29
128
Тоа не е оправдување да зборуваш сешто без да знаеш нешто за работите за кои коментираш :)
Според твојата изјава, сета философија на истокот е сатанизам...
Па вака не зборуваат ниту најголемите христијани кај нас во Македонија...

Јогата е сатанизам само ако си христијанин, муслиман или евреин и ако ги следиш соодветните свети книги, инаку е сосема друга ствар...
јудео-христијанството јогата и сите тие мистични и окултни учења ги има со факти објаснето дека се класичен сатанизам, исламот со нас нема благе везе тие се тројански коњ во монотеизмот. за вежби си има миљон спортови.
 

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,870
934
1,133
World
heptagramxi.wordpress.com
јудео-христијанството јогата и сите тие мистични и окултни учења ги има со факти објаснето дека се класичен сатанизам, исламот со нас нема благе везе тие се тројански коњ во монотеизмот. за вежби си има миљон спортови.
Не, ги нема со факти објаснето бидејќи таквите религии како христијанство и ислам не работат со факти туку со догми... Тие само зборуваат како би сакале да биде светот според нивното верување како е светот уреден... И нормално, праксата на христијанските апологети: се што не е христијанство е зло - не е факт, туку лага!
Христијанството е она подло зло што туѓите надежи, пракси и богови безмилосно ги претвораше во демони, а нивните учења ги искривуваше за да собере што повеќе луѓе, бидејќи со бројност се зголемува златото во храмовите!
Затоа и многу учења заминаа во илегала, за да преживеат и додека сите мислеа дека старите учења исчезнале - ете се појавуваат како нови, незагадени од догмата на старо-еонските религии...

Примери има еден тон во нивните свети книги за тоа, што се факти дека таквите религии претпочитаат слепо верување без многу прашања отколку факти и дискусија за работите...

По се изгледа малку си запознаен со религиите и нивните учења и ритуали, како и со јогата ...
 

пријателство

Истакнат Член
7 август 2018
150
29
128
Не, ги нема со факти објаснето бидејќи таквите религии како христијанство и ислам не работат со факти туку со догми... Тие само зборуваат како би сакале да биде светот според нивното верување како е светот уреден... И нормално, праксата на христијанските апологети: се што не е христијанство е зло - не е факт, туку лага!
Христијанството е она подло зло што туѓите надежи, пракси и богови безмилосно ги претвораше во демони, а нивните учења ги искривуваше за да собере што повеќе луѓе, бидејќи со бројност се зголемува златото во храмовите!
Затоа и многу учења заминаа во илегала, за да преживеат и додека сите мислеа дека старите учења исчезнале - ете се појавуваат како нови, незагадени од догмата на старо-еонските религии...

Примери има еден тон во нивните свети книги за тоа, што се факти дека таквите религии претпочитаат слепо верување без многу прашања отколку факти и дискусија за работите...

По се изгледа малку си запознаен со религиите и нивните учења и ритуали, како и со јогата ...
жал ми е за тебе
 

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,870
934
1,133
World
heptagramxi.wordpress.com
Не, не ти е жал, туку нема што да напишеш на темава и вака се самозадоволуваш дека си ми кажал нешто на кое не можам да ја продолжам дискусијата...
Прво се обиде јогата како пракса на истокот да ја насилно стуткаш во корпата „сатанизам“ создадена од проклетите незаситни старо-еонски религии како христијанството и исламот чија најбитна ствар е бројноста на луѓе, сега пак се обидуваш да го жалиш соговорникот :)
Малку си го промашил човекот за жалење :)

Да практикуваш јога ќе знаеше како да зборуваш на овие теми... но ти дури и повикувајќи се на христијанството, по писанијата на форумов, не си ниту христијанин, ниту јогин - само зборуваш прво што ќе ти дојде на умот за теми од кои немаш апсолутно никакво познавање ниту те интересираат...

Зошто си го оптоваруваш умот, кога со јогата може да го олабавиш?
 

пријателство

Истакнат Член
7 август 2018
150
29
128
Не, не ти е жал, туку нема што да напишеш на темава и вака се самозадоволуваш дека си ми кажал нешто на кое не можам да ја продолжам дискусијата...
Прво се обиде јогата како пракса на истокот да ја насилно стуткаш во корпата „сатанизам“ создадена од проклетите незаситни старо-еонски религии како христијанството и исламот чија најбитна ствар е бројноста на луѓе, сега пак се обидуваш да го жалиш соговорникот :)
Малку си го промашил човекот за жалење :)

Да практикуваш јога ќе знаеше како да зборуваш на овие теми... но ти дури и повикувајќи се на христијанството, по писанијата на форумов, не си ниту христијанин, ниту јогин - само зборуваш прво што ќе ти дојде на умот за теми од кои немаш апсолутно никакво познавање ниту те интересираат...

Зошто си го оптоваруваш умот, кога со јогата може да го олабавиш?
има само ЕДЕН БОГ и во него треба да веруваш, нема како што велиш повеќе богови. нечестивиот има многу лица ! умот не се опушта со мантри медитации итн. со овии срања само се починуваш на злото. признавам има додавања и во христијанството кој се дискутабилни но спиритуализам и слични такви работи се ОПАСНИ ЗА СЕКОЈ ЧОВЕК, не труј народ со тие срања по форумов.
 

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,870
934
1,133
World
heptagramxi.wordpress.com
Опасни се луѓе како тебе, не е туѓиот живот опасност за никој друг ... :)

Зборуваш кој се може да се потчини на злото, што и да е за тебе зло (сигурно сите се зло што не веруваат како тебе, за малку ќе те жалев), а види ти какви гнасни зборови користиш за учења за да ги омаловажиш од кои немаш никакво знаење, затоа што си веруваш дека има еден бог...

По се изгледа најсилно кај тебе е верувањето... сигурно веруваш и дека си беден по дух и ќе наследиш царство :)
Само не кажа кој е тој еден бог бидејќи христијаните имаат еден бог, муслиманите имаат еден бог, евреите го имаат својот бог...

"The Christian asks you to believe in his religion, to believe in Christ and to believe in him as the incarnation of God, to believe in a God, in a soul, and in a better state of that soul. If I ask him for reason, he says he believes in them. But if you go to the fountain - head of Christianity, you will find that it is based upon experience. Christ said he saw God; the disciples said they felt God; and so forth. Similarly, in Buddhism, it is Buddha's experience. He experienced certain truths, saw them, came in contact with them, and preached them to the world. So with the Hindus. In their books the writers, who are called Rishis, or sages, declare they experienced certain truths, and these they preach. Thus it is clear that all the religions of the world have been built upon that one universal and adamantine foundation of all our knowledge -- direct experience."
- Raja Yoga, Vivekanda
 

пријателство

Истакнат Член
7 август 2018
150
29
128
Опасни се луѓе како тебе, не е туѓиот живот опасност за никој друг ... :)

Зборуваш кој се може да се потчини на злото, што и да е за тебе зло (сигурно сите се зло што не веруваат како тебе, за малку ќе те жалев), а види ти какви гнасни зборови користиш за учења за да ги омаловажиш од кои немаш никакво знаење, затоа што си веруваш дека има еден бог...

По се изгледа најсилно кај тебе е верувањето... сигурно веруваш и дека си беден по дух и ќе наследиш царство :)
Само не кажа кој е тој еден бог бидејќи христијаните имаат еден бог, муслиманите имаат еден бог, евреите го имаат својот бог...

"The Christian asks you to believe in his religion, to believe in Christ and to believe in him as the incarnation of God, to believe in a God, in a soul, and in a better state of that soul. If I ask him for reason, he says he believes in them. But if you go to the fountain - head of Christianity, you will find that it is based upon experience. Christ said he saw God; the disciples said they felt God; and so forth. Similarly, in Buddhism, it is Buddha's experience. He experienced certain truths, saw them, came in contact with them, and preached them to the world. So with the Hindus. In their books the writers, who are called Rishis, or sages, declare they experienced certain truths, and these they preach. Thus it is clear that all the religions of the world have been built upon that one universal and adamantine foundation of all our knowledge -- direct experience."
- Raja Yoga, Vivekanda
јудеизмот и христијанството имаат еден ист БОГ, и само тој е БОГ ! а за исламот се сложувам дека се различни. кај саи баба идеш :rofl
 

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,870
934
1,133
World
heptagramxi.wordpress.com
јудеизмот и христијанството имаат еден ист БОГ, и само тој е БОГ ! а за исламот се сложувам дека се различни. кај саи баба идеш :rofl
Не зборувај глупости ќе ти се смеат.
Единствено заедничко што го имаат јудаизмот и христијаните е она што христијаните го нарекуваат стар завет, украден во целост од евреите... И нормално, евреите се криви што Исус бил распнат (ако си ја читал Библијата, иако се сомневам, ми изгледаш на човек што не стои добро со книгите).

Научи си ги лекциите подобро за религиите, па дојди ќе зборуваме, бидејќи простачки муабети за вакви ствари - не ми се по мерак.

П.С. Освен крстот закачен на ланче, ти имаш нешто друго блиско со христијанството? :)
Оди земи си вежбај си пранајама, ќе ти се смири и телото но и духот ;)
 
Последна промена:

пријателство

Истакнат Член
7 август 2018
150
29
128
Не зборувај глупости ќе ти се смеат.
Единствено заедничко што го имаат јудаизмот и христијаните е она што христијаните го нарекуваат стар завет, украден во целост од евреите... И нормално, евреите се криви што Исус бил распнат (ако си ја читал Библијата, иако се сомневам, ми изгледаш на човек што не стои добро со книгите).

Научи си ги лекциите подобро за религиите, па дојди ќе зборуваме, бидејќи простачки муабети за вакви ствари - не ми се по мерак.

П.С. Освен крстот закачен на ланче, ти имаш нешто друго блиско со христијанството? :)
Оди земи си вежбај си пранајама, ќе ти се смири и телото но и духот ;)
од вас ни вода не земам. а таа пранајама не би ни помислил да ја практикувам.
 

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,870
934
1,133
World
heptagramxi.wordpress.com
Не знам кои се тоа „нас“ кои ги користиш, а јас вода не давам - вино ако сакаш, може да ти дадам :)

Никој не може да те присили ниту тебе ниту било кој друг да прави нешто што не му е по волја или му е страно во неговиот универзум.
Ако некој не сака јога, едноставно нема да ја практикува, ако некој не сака христијанство или ислам - нема да биде дел од тоа...
Едноставно е тоа денес, не мора да доаѓате и да гракате како ова или она е зло или не знам што : гледај си патот и внимавај да не паднеш заради искушенијата кои ги имаш - другото е небитно ;)

Но ти дојде на темава „со лева нога“ да пробаш да осудиш нешто што не знаеш ниту што е ниту од каде доаѓа ниту дали има сличности со други ствари...

Но добро, сигурно имаше некоја цел :)

П.С. Да знаеш во иднина, јога на македонски значи СОЕДИНУВАЊЕ!