Јога

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,154
7,681
1,183
земјата на чудата
Не знам, не сум пробал гимнастика до сега... :D

P.S. x yoga каде што x е било кој збор што ќе ти текне во моментот. Бааги видови јога има вака :D
Што има толку лошо во практиката на new age yoga?
 

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,870
935
1,133
World
heptagramxi.wordpress.com
Што има толку лошо во практиката на new age yoga?
И што да кажам на ова твое размислување/прашање?
Немам што да кажам бидејќи премногу треба да напишам... а не мислам да трошам време на ова...
 

misterija

Член со 30 казнени поени
27 јануари 2016
741
613
103
Знае ли некој каде има во Скопјево наше добри јога вежби, значи навистина да биде добар и стручен јога инструкторот, да не се вежба во тесни станови или пак во спортски сали каде има влези излези од ученици??
 

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,870
935
1,133
World
heptagramxi.wordpress.com
Одамна зборувано за ова, но видеото е закон :)

„1. Јогата е вештина да се обедини умот на една идеја. Има четири методи:

  • Gnana Yoga или Единство со Знаење
  • Raja-Yoga или Единство со Волја
  • Bhakta-Yoga или Единство со Љубов
  • Hatha-Yoga или Единство со Храброст
додади Mantra-Yoga или Единство со Говор и Karma-Yoga или Единство со Работа. Овие се обединуваат преку врвниот метод на Тишина.“
- Дописници до Искушениците

 

пријателство

Истакнат Член
7 август 2018
151
30
128
Одамна зборувано за ова, но видеото е закон :)

„1. Јогата е вештина да се обедини умот на една идеја. Има четири методи:

  • Gnana Yoga или Единство со Знаење
  • Raja-Yoga или Единство со Волја
  • Bhakta-Yoga или Единство со Љубов
  • Hatha-Yoga или Единство со Храброст
додади Mantra-Yoga или Единство со Говор и Karma-Yoga или Единство со Работа. Овие се обединуваат преку врвниот метод на Тишина.“
- Дописници до Искушениците

јогата е влез во сатанизам :(
 

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,870
935
1,133
World
heptagramxi.wordpress.com

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,870
935
1,133
World
heptagramxi.wordpress.com
Тоа не е оправдување да зборуваш сешто без да знаеш нешто за работите за кои коментираш :)
Според твојата изјава, сета философија на истокот е сатанизам...
Па вака не зборуваат ниту најголемите христијани кај нас во Македонија...

Јогата е сатанизам само ако си христијанин, муслиман или евреин и ако ги следиш соодветните свети книги, инаку е сосема друга ствар...