Предлози и прашања поврзани со функционалноста на форумот

ipopovski

Админ
Член на администрација
30 септември 2011
1,763
2,410
1,133
www.crnobelo.com
да и јас не сум за спојување на мислења кои едни со други немаат врска... се губи смислата на мислењето!(не зборам кога цитираме некој)
Се согласувам.
Дечки во врска со спојувањето на постовите во било која тема според мене а и други форумџии со кои зборевме не ни е баш во ред..Ако сум пишала нешто, и после 5 минути друго а немаат врска муабетите како може да се спојат?
Малку е глупо, тогаш поарно ограничете кој по колку поста има право да пише во одредена тема и ај пријатно.
Посебно во слободните теми и Кафе муабети мислам дека треба да се бришат само несоодветни и безобразни содржини а друго се што е да се остави, освен ако не се избегало од темата скрос. Сепак ова е забавен форум и дојдени сме да си поминеме интересно и да се забавуваме а не да живееме од правила и прописи. Во ред е да ги почитуваме правилата но да “Не се претара“ со нив, оти се губи вољата за форумот...
Јас само си кажувам што мислам, а секој има право на слободно изразување на мислата, :sreken нели тоа според Уставот ни е загарантирано(hug)
И со ова.

• Ми се допаѓа
Реакции: 4FUN, lady_blue and JaMi

Selma

Ingenious
15 февруари 2012
4,366
7,054
1,183
Нека не се спојуваат, ама во кафе муабети, некој само цитира и напише „точно“, па цитира друг „аххаах така е“ и така 3-4 поста... Според мене нема смислам да се одделно.
Како што кажа JaMi тие нека се спојуваат.

Nighty

Староседелец
24 февруари 2012
727
1,181
1,103
Не знаев каде да го пишам ова, па се решив тука.
Темата „ФилоСофија“ преименувајте ја во „ФилоЗофија“.
Упатен сум за бескрајните дебати околу точноста на двата искази, но во речници, било да се тоа книжни или дигитални, се води со „з“. Наше е да го почитуваме тоа. :)

• Ми се допаѓа
Реакции: ShakaZulu and Trajche

ShakaZulu

Староседелец
19 февруари 2012
432
886
1,103
Не знаев каде да го пишам ова, па се решив тука.
Темата „ФилоСофија“ преименувајте ја во „ФилоЗофија“.
Упатен сум за бескрајните дебати околу точноста на двата искази, но во речници, било да се тоа книжни или дигитални, се води со „з“. Наше е да го почитуваме тоа. :)
Kaко дополнување би го додал и линков
http://www.fzf.ukim.edu.mk/
Верувам тие не грешат па да не си го знаат како им е името :D

Реми

Староседелец
18 февруари 2012
542
957
1,093
У близина
Kaко дополнување би го додал и линков
http://www.fzf.ukim.edu.mk/
Верувам тие не грешат па да не си го знаат како им е името :D

Долга е процедурата да се смени нешто што со години неправилно функционира. Денес се користатат и двете букви, но има тенденција да остане само С.

Praetorian

Староседелец
24 февруари 2012
326
396
1,063
Ми се кења коа ќе видам мислења од типот- "Јас имам сознание дека..., Јас имам читано литература за..., Јас сум воведен во...". Аман, дремете по цели денови дома на тастатура, вртите некои тупаџиски теории што сте ги прочитале којзнае каде и се праите паметни.
За дискусијата- мислам дека треба со С од етимолошка причина на зборот. Филос, Софија, што не е јасно?
Ајде ќе го мењаме зборот како ќе ни текне, нема софија, зофија ќе го викаме, нема да викаме дека има економски и правен факултет, туку икономски и бравен факултет. Исто е, нели, врска нема, една буква а била а не била.

ShakaZulu

Староседелец
19 февруари 2012
432
886
1,103
Ми се кења коа ќе видам мислења од типот- "Јас имам сознание дека..., Јас имам читано литература за..., Јас сум воведен во...". Аман, дремете по цели денови дома на тастатура, вртите некои тупаџиски теории што сте ги прочитале којзнае каде и се праите паметни.
За дискусијата- мислам дека треба со С од етимолошка причина на зборот. Филос, Софија, што не е јасно?
Ајде ќе го мењаме зборот како ќе ни текне, нема софија, зофија ќе го викаме, нема да викаме дека има економски и правен факултет, туку икономски и бравен факултет. Исто е, нели, врска нема, една буква а била а не била.
И мене ми се кења кога ќе видам човек што дреми на форум а не знае што значи смајли напишано на крајот на мислења.

Муабетот на Nighty и мојот се во тотално опуштена насока напишани и вакво кењање како што ти го нарекуваш прв воопшто не замислено. Темата е предлози итн, ако ти се кења оди кењај на друго место а не над идеите од другите кои што во основа се само предлози а не ултиматуми кој се или така или никако за разлика од твоето квази полемизирање за нечија просветеност...

Praetorian

Староседелец
24 февруари 2012
326
396
1,063
И мене ми се кења кога ќе видам човек што дреми на форум а не знае што значи смајли напишано на крајот на мислења.

Муабетот на Nighty и мојот се во тотално опуштена насока напишани и вакво кењање како што ти го нарекуваш прв воопшто не замислено. Темата е предлози итн, ако ти се кења оди кењај на друго место а не над идеите од другите кои што во основа се само предлози а не ултиматуми кој се или така или никако за разлика од твоето квази полемизирање за нечија просветеност...
Абе да имаа бар логика тие "идеи" ај да речеш, ама немаат. И што се осеќаш повикан ти да одговориш, коа никаде не спомињам имиња?

ShakaZulu

Староседелец
19 февруари 2012
432
886
1,103
Е па такви сме ние, безлогични суштества кои прочитале некаде нешто па се прават пометни. Да, да... без лажна скромност ние навистина мислиме дека сме попаметни од некој кој кења над нашите нелогични идеи...