Црн Петок за Македонија!

  • Подфорумот „Политика и политички настани“ се отвора со цел да се информираме и дискутираме за политичките збиднувања во Македонија и светот.

    Освен стандардните форумски правила, се молат членовите да:
    - Се држат настрана од својата пристрасност и да дискутираат во рамките на зададената тема, односно да ја држат дискусијата на соодветно ниво. Секое скршнување од истата ќе биде избришено и казнувано по потреба.
    - Не навлегуваат во конфликти околу политичките партии на кои (не) им се наклонети.
    - Секој обид за партиски активизам ќе биде санкциониран, а корисникот баниран.

    Пристап до овој подфорум имаат членови со над 50 мислења по останатите теми, односно членови чија цел не е ширење политичка пропаганда и нетрпеливост.

    Тимот на ЦрноБело форум се оградува од поддржување на било која политичка партија.

Jackal

Староседелец
13 февруари 2012
2,045
2,641
1,143
30
Битола
Ако не се најдат извршителите во најскоро време, се надевам целиот гнев дека ќе се изнесе врз владата.Ќе се организира протест додека не се смени неспособната Јанкулоска.
е па сега го потврдуваш моето мислење ... сега во овој момент , со вакви докази и со вакви информации нема логика да одиме напротести против некого.. едноставно нема логика.. можеда се излезе на улица да се изрази сочувство на семсјтвата а после неколку дена ако сме незадоволни од резултатите од истрагата и од казнат шо ке ја добијат убијците или убиецот е тогаш може да се оди на протест ,м против министерката, против судот или кој и да е шо е одговорен за таа работа...
сега можеем само да изразиме сочувство до семсјтвата и да се надеваме дека МВР ке си ја заврши работата ко шо треба ...
 

Faith

Истакнат Член
19 февруари 2012
46
65
318
Skopje
Во линкот пишува дека немаат утврдено идентитет, ама затоа националноста е позната. Прашање е како можеш да познаеш човек по националност
Затоа што им ги познаа колите, луѓето уште синојќа беа на лице место. И ако ништо друго по таблиците МВР знае које сопственик на возилата. Што не е јасно..??????
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Hip.Hop_MKD

990Freak

Староседелец
12 март 2012
1,275
1,911
1,123
Kumanovo
инаку да ве праша мнешто од ка јсте толку сигурни дека убијците се албанците? Зар македонец не може да убие друг македонец ?
Може, ама чисто сумњам дека су биле Македонци... ќе искочи на светло и тој, ќе се уверимо

А тј што га е направија дело, кој и да е, Македонац, Албанац, Турчин, Циган, не е битно .. електрична столица. 10 000 волта. Печење од њега да напраив и храна за кучиња да биде!!
 

cece17

Староседелец
21 февруари 2012
273
204
1,043
неможам да се исконтролирам ова е премногу знаеш колку такви ѓубриња имаат истепано за ништо луѓе што знам ....така се шпекулира а и да е мак што убил македонец истото важи и за него
 

Jackal

Староседелец
13 февруари 2012
2,045
2,641
1,143
30
Битола
Може, ама чисто сумњам дека су биле Македонци... ќе искочи на светло и тој, ќе се уверимо
ама прашањето е зошто не можат да бидат македонци ? јас колку шо знам во нашите затвори има доста македонци кои лежат заради убиство ...
 

Jackal

Староседелец
13 февруари 2012
2,045
2,641
1,143
30
Битола
А тј што га е направија дело, кој и да е, Македонац, Албанац, Турчин, Циган, не е битно .. електрична столица. 10 000 волта. Печење од њега да напраив и храна за кучиња да биде!!

....така се шпекулира а и да е мак што убил македонец истото важи и за него

990freak тука сме согласни .....

цеце17 ак осе шпекулира не знач идека е вистина.. како шо реков и порано независно дали е македонец , русин , албанец или еским, секој е човек и секој може да убие ....а казната кад-тад ке го најди ....
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Avona Vi

cece17

Староседелец
21 февруари 2012
273
204
1,043
http://www.jutarnji.hr/ubojstva-u-m...2/?fb_ref=iznad-clanka&fb_source=home_oneline Potvrđeno je da su ubijeni mladići stari od 18 do 20 godina iz skopskog naselja Radišani i 45-godišnjak iz sela Creševo, ali policija nije objavila više detalja. Pojedini mediji su prenijeli tvrdnje stanovništva da je motiv etničke prirode, nakon čega je MUP apelirao da se ne podižu tenzije. Mještani protestiraju, a došlo je i do nekoliko incidenata. читај мотив етничке природе ..... и да има по затвориве и мак криминалци него за овој случај ете ги шпекулациите
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: 990Freak

Avona Vi

Истакнат Член
15 февруари 2012
493
630
93
Ногу ми се допадна па еве да го споделам...
Македонија денес тагува. Петмина застрелани во близина на Скопје. Реакциите се најразлични, шпекулациите за мотивите - секакви.

Ние во бркајработа.мк не сакаме да шпекулираме, но сакаме да го пренесеме овој прекрасен статус на нашиот пријател Душан Стојчев објавен на неговиот Фејсбук профил.

АПЕЛ ДО СИТЕ:

Дали крвна одмазда врз 5 невини души, во очи Велигден, е доволна да им убиеме ние уште 10 „нивни“, исто толку невини? Па они да ни вратат со уште смрт кај нас? САКАТЕ МИР ИЛИ САКАТЕ ВОЈНА? И пред да избрзате да одговорите, разгледајте по дома, избројте до 10, помислете на маче, куче, брат, сестра, мајка, татко, комшија, другар, другарка, чичкото што продава семки навечер во град...

Па одговорете ДАЛИ САКАТЕ МИР ИЛИ САКАТЕ ВОЈНА. Оти во војна се’ на што имате помислено, секого на кој сте помислиле, може да биде МРТОВ, УБИЕН, СИЛУВАН, ОСАКАТЕН, како последица на вашата желба и страст и афект да сакате ВОЈНА! А вие не сакате војна, никој не сака војна - сакате само одмазда, а во превод - сакате правда. А правдата ќе стигне и има кој да ја дели, само не создавајте повеќе работа за правдата, Ве молам, сите што живееме заедно во Македонија! НАЈПОНИЗНО ВЕ МОЛАМ ДА НЕ ВРАЌАТЕ НА УДАРОТ СО УДАР, ОТИ ЌЕ НЕМА КРАЈ. Се’ додека и на самите вас/нас не ни дојде крајот... Ако сакате да ви дојде крајот, сакајте смрт на друг, сакајте војна!

Сочувство до семејствата на убиените деца и човекот...
Да размислувале повеќе луѓе како што ве молам да размислите, тие деца, синови, дедовци, татковци - немаше да бидат мртви. Размислете во мир, размислете во мудрост, бидете мудри...

Мирот е скапоцена работа.

Останете во мир...

Благодарам.“
 

990Freak

Староседелец
12 март 2012
1,275
1,911
1,123
Kumanovo
Шиптарите сакаат уште една војна, тоа е факт. Дека се нецивилизирани и наоружани до заби, друг факт. Ама тоа е само сумња дека ****** го извршил делово. Да не тресеме зелени, боље да почекаме. Кај и да е, ќе се открие кој е сторителот.