Црн Петок за Македонија!

• Подфорумот „Политика и политички настани“ се отвора со цел да се информираме и дискутираме за политичките збиднувања во Македонија и светот.

Освен стандардните форумски правила, се молат членовите да:
    - Се држат настрана од својата пристрасност и да дискутираат во рамките на зададената тема, односно да ја држат дискусијата на соодветно ниво. Секое скршнување од истата ќе биде избришено и казнувано по потреба.
    - Не навлегуваат во конфликти околу политичките партии на кои (не) им се наклонети.
    - Секој обид за партиски активизам ќе биде санкциониран, а корисникот баниран.

Пристап до овој подфорум имаат членови со над 50 мислења по останатите теми, односно членови чија цел не е ширење политичка пропаганда и нетрпеливост.

Тимот на ЦрноБело форум се оградува од поддржување на било која политичка партија.

The_Mayor

Фраер од пелени
18 март 2012
2,840
6,532
1,153
Градибачалник на Прибој
а добро да прашам, против кого да протестирам ? се знај кој е убиецот или убијците? се знај која е причината? Па секој дневно се случуваат по којзнај колку убиства во светот и ако за секое убиство се оди на протести кај ке ни беше крајо ... Ок сфаќам да повикаат да излезиме на улица и да изразиме сочувство , ама да одиме да протестираме против некого не сфаќам против кого ке одиме ...
Еве зошто се протестира.
http://www.mkd.mk/25797/crna-hronika/butel-ubistvo-zelezarsko-ezero-kazna-za-ubijcite/

The_Mayor

Фраер од пелени
18 март 2012
2,840
6,532
1,153
Градибачалник на Прибој
Нека бог им даде сила на семејствата да ги пребродат овие тешки моменти, која болка им ја нанесоа:(
Голема тага за цела Македонија, го чуствувам гневот и омразата према извршителите. Ако не биде одредена смртна казна, поттикнувам протест према Министерството за внатрешни работи воедно и судот.:(

Avona Vi

Истакнат Член
15 февруари 2012
493
631
93
Ептен трагично! :(
барем порано во Македонија немаше вакви работи. Сеа стана божем Америка, секој ден масакар, убиства, дрога, криминал.. за кај сме?
ногу лошо. момчињата се по 19 години животот пред нив и се нашол некој :cenzura да им го одзеде тоа. Со кое право????????

• Ми се допаѓа
Реакции: Bum-Bum

LadyInPink

Истакнат Член
14 февруари 2012
1,236
1,749
113
Малку таму, малку овде...
Нека бог им даде сила на семејствата да ги пребродат овие тешки моменти, која болка им ја нанесоа:(
Голема тага за цела Македонија, го чуствувам гневот и омразата према извршителите. Ако не биде одредена смртна казна, поттикнувам протест према Министерството за внатрешни работи воедно и судот.:(
Во Македонија не се изрекува смртна казна, т.е. кај нас човек не може да биде смртно казнен затоа што таа не е воведена кај нас.

• Ми се допаѓа

The_Mayor

Фраер од пелени
18 март 2012
2,840
6,532
1,153
Градибачалник на Прибој
Во Македонија не се изрекува смртна казна, т.е. кај нас човек не може да биде смртно казнен затоа што таа не е воведена кај нас.
Ако постои човештина во луѓето, ако го изкажат револтот врз секоја друга судска одлука, верувам деке ќе дојде до измена на законот. Јас лично ветувам дека ќе излезам на протест, доколку казната не биде адекватна на делото.

• Ми се допаѓа
Реакции: Bum-Bum and Caci

Bum-Bum

Истакнат Член
3 март 2012
1,126
1,845
423
Еден досаден град
Ако постои човештина во луѓето, ако го изкажат револтот врз секоја друга судска одлука, верувам деке ќе дојде до измена на законот. Јас лично ветувам дека ќе излезам на протест, доколку казната не биде адекватна на делото.
Прво дали ке се најдат убијците...А после да се зборува за казна....Додека МВР работи на случајот ние ке заборавиме...;)

• Ми се допаѓа
Реакции: Scars31

The_Mayor

Фраер од пелени
18 март 2012
2,840
6,532
1,153
Градибачалник на Прибој
Прво дали ке се најдат убијците...А после да се зборува за казна....Додека МВР работи на случајот ние ке заборавиме...;)
Ако не се најдат извршителите во најскоро време, се надевам целиот гнев дека ќе се изнесе врз владата.Ќе се организира протест додека не се смени неспособната Јанкулоска.

• Ми се допаѓа

Lady*

Староседелец
1 април 2012
1,965
6,158
1,133
И да им ја доделат најголемата казна на убијците дали ќе се вратат веќе мртвите?
Ова што се случува во нашава државичка е катастрофа а уште покатастрофално е што не се превземаат некои мерки:mad: