Црн Петок за Македонија!

• Подфорумот „Политика и политички настани“ се отвора со цел да се информираме и дискутираме за политичките збиднувања во Македонија и светот.

Освен стандардните форумски правила, се молат членовите да:
    - Се држат настрана од својата пристрасност и да дискутираат во рамките на зададената тема, односно да ја држат дискусијата на соодветно ниво. Секое скршнување од истата ќе биде избришено и казнувано по потреба.
    - Не навлегуваат во конфликти околу политичките партии на кои (не) им се наклонети.
    - Секој обид за партиски активизам ќе биде санкциониран, а корисникот баниран.

Пристап до овој подфорум имаат членови со над 50 мислења по останатите теми, односно членови чија цел не е ширење политичка пропаганда и нетрпеливост.

Тимот на ЦрноБело форум се оградува од поддржување на било која политичка партија.

Jackal

Староседелец
13 февруари 2012
2,045
2,641
1,143
31
Битола
Не се согласувам со смртната казна, родителите нема да се, но ќе се помират... подруго е кога знаат дека тој што ги убил децата ќе лежи доживотен затвор и дека ќе биде мачен многу многу... тогаш ќе се...
шо ке биди мачен не ме заебавај жити се .... помина тоа време кога ги мачеа затворениците ....

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,279
9,121
1,683
Преска претпоставуваше како медиумите ќе шпекулирале,сеа претпоставуваш како може ќе се замрсело,види поентата ми е ако има нешто националистичко треба да се знае на што сме и не да си ставаме розови очила и да се преправаме се нешто соживот.
Во линкот пишува дека немаат утврдено идентитет, ама затоа националноста е позната. Прашање е како можеш да познаеш човек по националност

Caci

Истакнат Член
15 февруари 2012
876
1,104
393
31
Струмица
шо ке биди мачен не ме заебавај жити се .... помина тоа време кога ги мачеа затворениците ....

Епа треба пак, за да се задоволат многу правди... што кога ќе биде убиен?? зошто да се направи тоа, подобро да се мачи, да го боли, за да се свести да види што има направено... да биде тепан, малтертиран, осакатуван, не треба милост спрема таквите, туку треба да се докрајчи полека... јас лично тогаш би била позадоволна

Jackal

Староседелец
13 февруари 2012
2,045
2,641
1,143
31
Битола
Епа треба пак, за да се задоволат многу правди... што кога ќе биде убиен?? зошто да се направи тоа, подобро да се мачи, да го боли, за да се свести да види што има направено... да биде тепан, малтертиран, осакатуван, не треба милост спрема таквите, туку треба да се докрајчи полека... јас лично тогаш би била позадоволна
ако ме прашуваш мене , јас би организирал бесење на плоштад за убијците и би делел пуканки на народот ... и на мтв во живо ке пренесвам .... мамицата нивна...

Mila Kunis

Истакнат Член
15 февруари 2012
2,290
3,529
443
Скопје
Се ежам кога ги гледам снимките...ова е трагично и страшно... Нека почиваат во мир убиените,а на убиецот нека му судат најстрого што може!(ако постои такво нешто кај нас:banghead)
Лошо ќе биде ако испадне дека се меѓуетнички судири...

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
После пак нека каже некој дека е против абортус.
Ете, некој таков пропали абортус, одземал 5 невини животи у очи Велигден.
И жал и срам и гнев ме опфаќаат. Паразитска држава.

Hip.Hop_MKD

Староседелец
15 февруари 2012
2,204
3,933
743
И од другиот форум и на овој не правам повеќе муабет околу ова...

Добро де преку 20 души прашав за протести на никој не му се иде, де му врнело, де ладно, ќе немало автобуси.. Аман поштедете ме од тие ваши срања, кажете дека сте пички во душа и заради тоа не идете. Не молам никој повеќе.. Од Ѓорче Петров сум ако иде некој нека ме викне ќе дојдам без проблем..
Аман од тој вашиот лажен патриотизам преку к**р сте ми, доста продавате муда за бубрези! Идете во п**ку матер.. И знам дека ќе биде ова исто како и за предходните протести по 10 души ќе се собереме и ќе се чудиме што сме дошле.. Јас со операција па сакам да одам без разлика на се.. :mad:

Jackal

Староседелец
13 февруари 2012
2,045
2,641
1,143
31
Битола
И од другиот форум и на овој не правам повеќе муабет околу ова...
а добро да прашам, против кого да протестирам ? се знај кој е убиецот или убијците? се знај која е причината? Па секој дневно се случуваат по којзнај колку убиства во светот и ако за секое убиство се оди на протести кај ке ни беше крајо ... Ок сфаќам да повикаат да излезиме на улица и да изразиме сочувство , ама да одиме да протестираме против некого не сфаќам против кого ке одиме ...

• Ми се допаѓа
Реакции: Bibi@ and parvati