Подфорумот „Политика и политички настани“ се отвора со цел да се информираме и дискутираме за политичките збиднувања во Македонија и светот.
Освен стандардните форумски правила, се молат членовите да:
- Се држат настрана од својата пристрасност и да дискутираат во рамките на зададената тема, односно да ја држат дискусијата на соодветно ниво. Секое скршнување од истата ќе биде избришено и казнувано по потреба.
- Не навлегуваат во конфликти околу политичките партии на кои (не) им се наклонети.
- Секој обид за партиски активизам ќе биде санкциониран, а корисникот баниран.
Пристап до овој подфорум имаат членови со над 50 мислења по останатите теми, односно членови чија цел не е ширење политичка пропаганда и нетрпеливост.
Тимот на ЦрноБело форум се оградува од поддржување на било која политичка партија.
шо ке биди мачен не ме заебавај жити се .... помина тоа време кога ги мачеа затворениците ....Не се согласувам со смртната казна, родителите нема да се, но ќе се помират... подруго е кога знаат дека тој што ги убил децата ќе лежи доживотен затвор и дека ќе биде мачен многу многу... тогаш ќе се...
Во линкот пишува дека немаат утврдено идентитет, ама затоа националноста е позната. Прашање е како можеш да познаеш човек по националностПреска претпоставуваше како медиумите ќе шпекулирале,сеа претпоставуваш како може ќе се замрсело,види поентата ми е ако има нешто националистичко треба да се знае на што сме и не да си ставаме розови очила и да се преправаме се нешто соживот.
шо ке биди мачен не ме заебавај жити се .... помина тоа време кога ги мачеа затворениците ....
ако ме прашуваш мене , јас би организирал бесење на плоштад за убијците и би делел пуканки на народот ... и на мтв во живо ке пренесвам .... мамицата нивна...Епа треба пак, за да се задоволат многу правди... што кога ќе биде убиен?? зошто да се направи тоа, подобро да се мачи, да го боли, за да се свести да види што има направено... да биде тепан, малтертиран, осакатуван, не треба милост спрема таквите, туку треба да се докрајчи полека... јас лично тогаш би била позадоволна
Добро де преку 20 души прашав за протести на никој не му се иде, де му врнело, де ладно, ќе немало автобуси.. Аман поштедете ме од тие ваши срања, кажете дека сте пички во душа и заради тоа не идете. Не молам никој повеќе.. Од Ѓорче Петров сум ако иде некој нека ме викне ќе дојдам без проблем..
Аман од тој вашиот лажен патриотизам преку к**р сте ми, доста продавате муда за бубрези! Идете во п**ку матер.. И знам дека ќе биде ова исто како и за предходните протести по 10 души ќе се собереме и ќе се чудиме што сме дошле.. Јас со операција па сакам да одам без разлика на се..:
а добро да прашам, против кого да протестирам ? се знај кој е убиецот или убијците? се знај која е причината? Па секој дневно се случуваат по којзнај колку убиства во светот и ако за секое убиство се оди на протести кај ке ни беше крајо ... Ок сфаќам да повикаат да излезиме на улица и да изразиме сочувство , ама да одиме да протестираме против некого не сфаќам против кого ке одиме ...И од другиот форум и на овој не правам повеќе муабет околу ова...