Предлози и прашања поврзани со функционалноста на форумот

Mila Kunis

Истакнат Член
15 февруари 2012
2,290
3,529
443
Скопје
Јас сум за да е само текстуален потписот и што поедноставен и краток,ме бунат долгите текстови а сликите како потпис ми ја нарушуваат прегледноста на постовите а и целата страна воопшто.Но не сум против и да е вака како што е ако на некој му е посебна желба да се вака.
во правилата пишува дека не смее да има слика на местото за потпис,ама гледам некои членови не го почитуваат тоа..

• Ми се допаѓа
Реакции: Гонзо and Selma

Nightmare_f

Истакнат Член
19 февруари 2012
1,359
2,207
423
Дома пред Пц
јас имам и потпис и слика...а ако веќе несмее да се акне слика кај потписот...зошто воопшто тоа е дозволено? :unsure
секој пат коа некој ќе сака да стави слика...едноставно нека не се вчитува и крај на приказката.

Dr.Gonzo

Истакнат Член
23 февруари 2012
652
1,916
393
Fukushima
www.gonzo.com
Целта на лајковите е ако некој пост ти се допадне, да кликнеш „Ми се допаѓа“, наместо пост кој ќе содржи само еден збор, како „Супер“.

Не, ама може да се договориме да ги смениме тие со пофинтаџиски. Слободно предложувајте.
дај шта даш:D ама неам некоја идеја, да се отвори тема за предлози па нешто со гласање и вие од штабот после одлучете.
во правилата пишува дека не смее да има слика на местото за потпис,ама гледам некои членови не го почитуваат тоа..
како ни ти :rolleyes: ама верувам дека сите имаат дозвола од администраторите:rolleyes (како што пишува во правилото за потписи), сепак мислам дека треба да се измени правилото да се одредеди големина на целиот потпис, а не број на букви и редови и фонт, зашто со истиов фонт да го ставам потписот на ништо не личи

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Еве за тие што не прочитале предлагам да си прочитат и замолувам да се приджуваат колку толку ако не целосно:)
ова е од правилникот

Ве молиме вашите потписи да бидат во најмногу два реда, со големина на буквите (size) = 1, со нормален стил на букви (без bold, italic, underline, strikethrough) и со најмногу 10 големи (capital) букви. Во потписот не треба да се употребуваат бои, слики, емот-икони, како и линкови кон други вебсајтови (освен со дозвола на администраторите на „Црнобело форум“ ).

Mila Kunis

Истакнат Член
15 февруари 2012
2,290
3,529
443
Скопје
дај шта даш:D ама неам некоја идеја, да се отвори тема за предлози па нешто со гласање и вие од штабот после одлучете.

како ни ти :rolleyes: ама верувам дека сите имаат дозвола од администраторите:rolleyes (како што пишува во правилото за потписи), сепак мислам дека треба да се измени правилото да се одредеди големина на целиот потпис, а не број на букви и редови и фонт, зашто со истиов фонт да го ставам потписот на ништо не личи
јас немам слика на потписот :D

ipopovski

Админ
Член на администрација
30 септември 2011
1,763
2,410
1,133
www.crnobelo.com
Тоа се толерира сега за сега, како што нема контрола со полиција секоја вечер на секоја раскрсница :)
Во секој случај тој што прекршува правила, ризикува еден ден да го стигне правилото :)

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena

Selma

Ingenious
15 февруари 2012
4,366
7,054
1,183
Мене ми се со size 1, но имам неколку букви во боја. Простено ми е? :wub

• Ми се допаѓа
Реакции: ipopovski

Mila Kunis

Истакнат Член
15 февруари 2012
2,290
3,529
443
Скопје
Тоа се толерира сега за сега, како што нема контрола со полиција секоја вечер на секоја раскрсница :)
Во секој случај тој што прекршува правила, ризикува еден ден да го стигне правилото :)
Ај нека ми стојат шарени ,да помине Велигден ќе ги ставам обични , може шефе? :rolleyes Сеа ќе ги обојам црвени,како црвено јајце велигденско:giggle

• Ми се допаѓа
Реакции: ipopovski

Ice_Man

Староседелец
16 февруари 2012
440
236
1,053
немора да значи ако немаш слика и да се спама овде xD

инаку ,еден предлог од мене

-ако може да се стави здебелена линија измеѓу постот и потписот или позадината на потписот да не е бела
-нема врска дали потписот е во боја или со слика ,само сликата да биде во одредена величина
-ги видов темите во музика,мислам дека треба да има во него подфорум за изведувачи,зашто ептен е непрегледно
-сериите може исто да добијат подфорум да бидат во склоп на филм
-има многу дупли теми,со различен наслов ,.. (пр.темата Кажете бе некоја игри за на PC,а има стики тема Препорака за игри,мислам)
-темите во кафе муабети од типот сакам,кажам,речам... незнам дали се бројат мислењата ,а не би требало,би требало да имаат посебен дел за такви џаболебарски работи

• Ми се допаѓа
Реакции: Гонзо and melpomena