Предлози и прашања поврзани со функционалноста на форумот

Hip.Hop_MKD

Староседелец
15 февруари 2012
2,204
3,933
743
Мислам за подобра прегледност не би било лошо да се стави една реска гранична линија помеѓу мислењето и потписот.
И да нема многу големи потписи сите автоматски што имаат слики да им се намалуваат во големина колку мојот. =)

• Ми се допаѓа
Реакции: ipopovski

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Како и да е штета загубивме добар модератор..
Не е добар модератор оној што става многу теми без разлика колку се добри или лоши,најголемата така да ја наречам заслуга за добар модератор е освен со темите и со своето умерено понашање спрема членовите како за пример ке ја земам Lady blue бар за сега ми остави таков впечаток,да допринесе за доагање на нови членови и дорбо и смирено дочекување за на тој член да не му стане одбивно уште на почеток.Првичните теми на форумот се скоро секаде 80 проценти исти и не е тешко да се стават.

Признавам дека можеби изгубивме добар член но не и модератор,тоа е се разбира мое мислење.Можеби проблемот не лежи само во одредени модератори со нивното таканаречено шефување ко божем ние зависници сме овде па дојдовме да се лечиме и треба да ги прифатиме исказите во сандаче од модератор"да ти ја избришав темата оти лично мене не ми се допага,илии...да ти ги избришав постовите а зошто?затоа што не му се допагале исказите на самиот модератор оти не му бил во прилог мислењето".

Или ти ја бриши темата а после ја гледаш истата поставена од друг и е дозволено да остане,на што асоцира тоа освен на тоа дека на модераторот нешто ти се закачил.За да не се прават такви работи си има некој што го набљудува и модераторството и треба да им укажува на грешките на модераторите за да не се доага до вакви ситуации.Сега неможам да се пожалам но првите две недели како нова признавам дека не се осетив ама баш од никој од модераторите добредојдена со исклучок на еден да не го именувам кој.

Знам дека на сево ова што го напишав повекето ке реагираат дека сум напишала нешто што на секого му е јасно или пак дека не ми е прв пат да го напишам но морам кога прочитав дека не напушта еден член.Без разлика на дозата дрскост што ја носеше со себе ке ми фалат нејзините постови,кои некогаш може ме иритираа но сакав да ја читам и да и реплицирам,подобро да читам такви постови кои ке ми го привлечат вниманието па макар и со иритација:)отколку да прочитам нешто што нема да побуди ни најмало одолговлекување на моето внимание.Па не седиме овде за да се собериме се истомисленици.:frown

Па ние не седиме тука за да им се допаднеме на модераторите и да заземиме страна на чива страна ке застанеме дали ке сме со едниве модератори или со оние другите,има исклучоци како што јас можев да приметам,на модератори кои немаат страни ни групации туку си делуваат "самостојно" а така и треба.Кога викам самостално не мислем дека се двојат туку знаат да реплицираат на било кого ако не му се допадне или ако не се согласува со нечие мисење а не како некои,постовите на извесен член или модератор сите му се допагаат а од извесен сите го иритираат,тоа не е возможно така,неможе да сме истомисленици со некого во се.
Жначи со една реченица...Криво ми е ако си оди Бароницата без разлика што имам реагирано за нејзините постапки бар два пати.Ако го прочита ова би и сугерирала да не си оди(hug),а тоа не значи дека ако остане дека нема да се контраме понекогаш:)..па дури и почесто.Ке ми биде кејф.

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
бароницата од толку со е лоша ги набави сите лични податоци од админот поповски за што доби закана за пријава хахааа, многу добро има кажано дека сака целосно да се избрише секој нејзин пост, па да се види колку ќе биде труло и пусто!
А ти гласник си или си се величаш од друг профил?
Знам дека сега ќе наидам на превтрување очи у стил „Оваа па вчера се активирала, одма јаде трици и соли ќебапи“, ама не значи дека немам искуства од други форуми.
Не ја пратам искрено работата на модераторите, не ми е од интерес, но имам читано поплаки од членови дека им се бришат мислења, и не сега да го земаат ова сите лично дека не чинат, ама во просек повеќето модератори овде имаат околу 15ина години, и е многу нормално да реагираат бурно на се’ што не сфатиле или не им одговара. Првичната грешка е тоа.
Е сега модераторицава е интересна појава. Добар модератор не е оној што ќе паѓа на газ дури да го „крене“ форумот, па кога ќе му истече мандатот или нешто кога не му е по ќеф да фати да брише се’ што пишал за демек да покаже колку он бил фаца и колку ќе фали на форумот. Не. Ако сака да биде запаметен, ќе остави се’ што постигнал, за подоцна други да прашуваат „Кај е овој член, баш бил закон.“
А не сам себе величал, „Вие без мене ќе бидете ништо.“
Ова се гледа дека било само за стекнување слава, лајкчиња и „Модератор на месецот“ титула.
Немам ништо против членката, мислам, досега и не сум ја читала толку, ама однесувањето е сосема детско и некоректно за еден модератор. Еден модератор треба да знае да одржува дискусија, да се контра, но не и да брише и едитира кога нема да му одговара нечие мислење.
Без лутење молим, треба и критики и пофалби да бидат примани подеднакво.

Едит: Барем во оваа тема не бришете бе аман.

Natenceto

Староседелец
6 март 2012
1,031
1,194
1,123
Скопје
Да ви кажам со вакви работи не се занимавам, битно ми е да ми е интересно тука ама и другите да ме прифатат. Кој и да биде нека му е со среќа.

ipopovski

Админ
Член на администрација
30 септември 2011
1,763
2,410
1,133
www.crnobelo.com
Потсетувам дека насловот на темата гласи „Предлози за дополнителна функционалност“, доволно беше со оф-топици.

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena and lady_blue

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,279
9,121
1,683
имам некој предлог кој најверојатно го имаат предложено некои форумџии порано:
  • разграничување на потписот со мислењето
  • слободна титула (под песвдонимот)
  • автоматско спојување на две или повеќе последователни мислења на еден член во една иста тема

ipopovski

Админ
Член на администрација
30 септември 2011
1,763
2,410
1,133
www.crnobelo.com
Не ќе е лошо модот за лајкчиња да се тргне, барем дури да се смират хормони. Или да се замени со златна репутација (не дека тогаш нема да биде исто.) Или најубаво мод со анонимни лајкови, ако веќе толку се битни, па да нема „На ти-дај ми“ туку само број на палци нагоре/надолу.
Немам посебни листи на членови де, ама премногу се силува копчето.
Колку што знам, поентата е да се истакне корисно мислење или некое со кое се сложуваме, а не на едно „Хехе“ да се залепат по 100, па членот да се прчи дека е форумска фаца. Не зборам стриктно за форумов, барем засега немам сретнато такви овде, ама од искуство по други форуми, лошо е.

Едит: Арно ме потсети ГоспоТ дека не може овде репутација. Ама не мора ни лајк43.
Целта на лајковите е ако некој пост ти се допадне, да кликнеш „Ми се допаѓа“, наместо пост кој ќе содржи само еден збор, како „Супер“.
Се согласувам и имаш еден лајк од мене :D А може и да се напраи овие потписиве да може да си пишеме по желба што сакаме или барем да се тргне ова „активен член“ многу глупо е
Не, ама може да се договориме да ги смениме тие со пофинтаџиски. Слободно предложувајте.

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Јас сум за да е само текстуален потписот и што поедноставен и краток,ме бунат долгите текстови а сликите како потпис ми ја нарушуваат прегледноста на постовите а и целата страна воопшто.Но не сум против и да е вака како што е ако на некој му е посебна желба да се вака.

• Ми се допаѓа
Реакции: Hip.Hop_MKD