Edno razmisluvanje do tebe gospodine. Vo red e da imas svoe mislenje i stav kon nesto, sto e prilicno dobro za sekoja idividua, no nekoi raboti se zadrzuvaat vo sebe i ne se iskazuvaat vaka vo javnost. Na forumot ima sekakvi licnosti koi sto se opredelile za nivniot status. ( ne go smetaj ova kako i jas da sum eden od niv) no so ovaa recenica bi se navredile i ne bi se cuvstuvale ubavo. A normalno deka dokolku ne ste pod ista seksualna orientacija ne bi te gledal taka dokolku ti se "odvrze vrvkata od patikata" . Mene ovaa recenica mi e mn apsurdna, zatoa sto Dark passenger kako moja devojka, imase pravo toa sto ti go kaza zatoa sto kako sekoj covek koj sto si go brani svojot prijatel taka i ona svojot. I EDNO POTENCIJALNO MISLENJE OD MENE DO TEBE DA TI POTENCIRAM VO ODNOS NA TAKVITE LUGE. Sum sedel vo drustvo so nejziniot prijatel bidejki ona go znaese pred mene. Toj nikogas ne me poglednal taka, zatoa sto znae kakva seksualna orientacija imam kako i sekoj drug. Sigurno dokolku znae deka si "streight" ne bi te gledal so tie oci. Iskreno taa nejzija navreda kon tebe do nekade ja opravduvam bidejki ti prv ja navredi i izrevoltira so toa sto potencira, namesto tebe da te gleda kako si gi "vrzuvas vrvkite od patiki" , toj da uziva da ja gleda nea vo nejzinite "tangi i prsluci " sepak treba poubavo da se iznalizira i prethodno da se razmisli sto ke se kaze, zatoa sto sekoja navreda ima i reakcija
Поздрав пред се и апел за македонски фонд, се истепав додека прочитав.
Ќе излажам ако кажам дека не чувствуам омраза према хомосексуалците. Јас како и 90% од населението поготово постарата популација (не сум стар само што направив 26) со потесни сваќања ги негираме побивањата на природата и еволуцијата. Ако запрашаш некој постар што мисли за хомосексуалците, ќе го слушниш истото мое мислење збогатено со пцофки и погрдни зборови. Тоа што го кажав како пример и ја зедов за пример е резултат на нејзиниот претходен цитат каде го споменува пријателот па и јас го искористив во една реченица без никаква лична навреда на дотичниот или на девојкати.
Меѓутоа заклучокот за мојот карактер, образование и интелегенција е ирелевантен на темава па за да го дискутираме.
Па уште и заклучок.
Не ме погодува мене мислењето на некој што контактирам виртуелно, исчеличен сум .
Ќе се воздржиш од ретро реакција. Јас сум се воздржал на далеку потешки дебати и провокации каде се потенцира националност а не камо ли во небитна тема (правата на хомосексуалците).
Не би седнал со геј во никој случај, нема да се чувствувам удобно. Тоа ти што си седиш е твоја работа како што рековме индивидуално.
А тоа што се споменуваат тангите и прслуците на девојкати , и ти се лутиш, тоа е сосема нормална реакција. Не го земај на срце , не е толку страшно.