Хомосексуалност

ilija ilce

Нов член
28 март 2012
1
0
1
34
Mnogu sum protiv gej populacijata prosto ako tie dobiat prava da moze da sklucuvaat brakovi ke sakaat da posvojuvaat deca od ednostavna pricina zatoa sto ne moze da imaat , a dodeka ako posvojat dete sto ke naci toa dete do dvajca masi osobi .A druga pricina toa e protiv nasata religina Hristijanskata religija .
I uste edna zabeleska ne gi razbiram homoseksualcite sto postignuvaat so toa ili ne neznaat kako da flertuvaat so edna prekrasna zenska osoba pa se odlucile da gi pravavat rabotite so masko.

M.K

Нов член
29 март 2012
1
0
1
37
Еве јас што мислам :)
Геј пријателот е совршен за моногамна врска без секс – Според размислувањата на Кери Бретшоу( а и моите размислувања), љубовниците доаѓаат и си одат, а геј пријателите секогаш остануваат со вас. Да бидеме искрени геј пријателите се вистински „мажи“ со намалено ниво на тестостерон и зголемена желба за шопинг, кои секогаш се тука кога ни треба рамо за плачење. Сексуалното општење е за создавање потомци, а потомците, сите знаеме како се создаваат. Многууууууу одамна престана штркот да ги носи. Ако нема секс, нема ни деца. Пријатели мои хомосексуалци, какви права барате вие?
Сите сме еднакви пред закон. Нели се’ е демократски? Сите ние имаме човекови права. Право на живот, работа, домување, храна. Ама некои од вас физички е невозможно да добиете права кои ни природата не ви ги дала. Нема да дозволиме да одгледувате деца. Зошто ги барате? Убави сте, згодни сте, паметни, работно способни, и не ја загадувате околината исти сте како нас хетеросексуалците. Но, ако направите прекршок си ги сносите санкциите и обврските кон опшеството...... не е страшно и за нас е исто. Како што јас сакам да знам за научните достигнувања, да читам книги, сакам уметнички дела, сакам да слушам убава музика, да гледам убава претстава, и квалитетна кореографија, така на сите вас ви е дозовлено да ги создавате, независно дали сте хомо или хетеро сексуалци. Ама, стварно несакам да знам со кого ја делите постелата. Како што јас несакам да ги искажувам моите страсти на ул. Македонија, на Рекорд, по јавни и културни настани дури ни под Воинот на коњ, и си ги чувам страстите за во спалната соба, така несакам да гледам некои други да го прават истото. Се фалите дека сте дечко и девојка, девојка и девојка или дечко и дечко? Ама стварно не ме интересира! А ако ме интересира, ќе дојдам, ќе те прашам и ќе ми кажеш. Не е страшно! Не дека сте лоши луѓе, ама, институцијата брак ја разбирам онака олд скул, меѓу маж и жена, никако на друг начин!!! Ви текнува на поговорката „Тато носи, мама меси“?. Кој ќе носи, а кој ќе меси? Кој ќе биде тато, а кој мама? Нешто овде не ми е јасно. Мене не ме интересира кој си, што си и кого љубиш. Се’ додека си тимски и квалитетен работник., мене не ме интересира кој спие до тебе, врз тебе или под тебе.
Кога ќе почнеме да размислуваме за нашата среќа, а воедно да не се унесреќуваме другите, кога ќе престане да не’ интересира шарата на чаравот послан во спалната соба на другите, тогаш сите ќе бидеме еднакви пред законот а различни пред природата. Нека природата одлучи на кого ќе му ја даде привилегијата за репродуцирање. Општествената еднаквост никогаш нема да стане нееднаквост ако интимноста си ја чувавме во нашата спална соба!!!

Zane

Нов член
29 март 2012
2
1
3
46
Права на геј заедницата...за кои права станува збор?-искрено мене не ми пречат хомосексуалците,нивната сехсуална ориентација не ги прави помалку интелегентни,меѓутоа ако станува збор за посвојување на дете...јас лично со тоа не би се согласила, и тоа од неколку причини;
-тоа дете треба да го свати значењето на зборот мама и тато
-живееме во таква средина каде што тоа дете од најрана возраст ќе биде жигосано,исмејувано...
-пред се на детето пример му се родителите...и голема е веројатноста да продолжи по нивните стапки...
нели е жално и болно едно дете кое е одфрлено од своите биолошки родители да отиде во фамилија кои што ке го задојат со идејата дека љубовта помеѓу ист пол е нешто нормално...само да не бидам погрешно сватена јас верувам дека тоа дете ќе биде опсипано со љубов од родителите.

• Ми се допаѓа
Реакции: Мила К.

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Во која смисла, хомосексуалноста не е нормална? Секој човек на еден или друг начин, не е нормален.
Хомосексуалноста не е нешто што се следи, учи или бира, едноставно е вродено и нема никаква поголема/помала шанса детето со родители хомосексуалци, да стане хомосексуалец. You are what you are.
Не мора да значи дека би било исмејувано детето ако има родители хомосексуалци. За дружење тоа не е важно, а и ретко децата меѓу себе знаат кој каков родител има. На крајот на краиштата, кое дете за нешто не е исмејувано? Тоа е дел од растењето.
А хомосексуалец, а стрејт, доколку е добар родителот, ќе бидеш среќно дете.

• Ми се допаѓа
Реакции: Markov

Zane

Нов член
29 март 2012
2
1
3
46
Во која смисла, хомосексуалноста не е нормална? Секој човек на еден или друг начин, не е нормален.
Хомосексуалноста не е нешто што се следи, учи или бира, едноставно е вродено и нема никаква поголема/помала шанса детето со родители хомосексуалци, да стане хомосексуалец. You are what you are.
Не мора да значи дека би било исмејувано детето ако има родители хомосексуалци. За дружење тоа не е важно, а и ретко децата меѓу себе знаат кој каков родител има. На крајот на краиштата, кое дете за нешто не е исмејувано? Тоа е дел од растењето.
А хомосексуалец, а стрејт, доколку е добар родителот, ќе бидеш среќно дете.[/q

затоа реков не се сомневам дека детето ке ја добие потребната љубов,меѓутоа возрасните за себе можат да одлучуваат во која насока ке се движи нивниот живот,сами одлучуваат за својата определба...а децата,тие знаат да бидат многу сурови од проста причина што се премногу искрени

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683

Па со растење, ќе сфати самото дете дали го привлекуваат мажи или жени, без разлика какви му се родителите.
А децата се сурови како и да е, не им треба некоја посебна причина. Сигурно има и деца кои мислат дека хомосексуалноста не е нешто што треба да биде исмејувано.

The_Mayor

Фраер од пелени
18 март 2012
2,840
6,532
1,153
Градибачалник на Прибој
За општество пренатрупано со социо-патолошки појави, ново компонирани сексуални ориентации, каде мажите љубат мажи а жените љубат жени, без компромис и респект на половите, контрадикторно делуваат на природата едно големо нешто ќе кажам.
Кој к*р се тие факти дека природата води до хомосексуалност од еволутивен аспект со што ја побивал дарвиновата теорија.
Сите гејци се бранат со оваа изрека потоа кукаат по некој си поголеми права зарем не им е доволна демократијата, слободата на говор и слично. Кој интелегентен човек ќе им дозволи да расте дете со две мајки или два татковци, од секоја гледана точка доаѓаме до заклучок дека нивната метнална матрица е со некој несвојствени контрадикторни идеи, пропаднати филозофски замисли. Згрозен сум од глетката како џган влакнести збрчкани изроди (Јети), за време на нивниот маскембал, пренаоблечени во затегнати мини сукништа, холахопки да ги прекријат нивните орангутански нозе, перики од типот на стенд ап комедијата на Маријан Ѓорески (дечко дојди да се забавуваме), некој нестилистички шминки со светникави бои, шетат фатени за рака мафтаат на камерите и уште пољубци до публиката интерпретираат.
Глумат заљубени- глумат лудило. Голема грешка направил Купидон кога сакал да ги застрела, не ги погодил во срцето , ги погодил во анусот. Не можам да ја замислам сликата на вонстандардно пенетрирање, тоа не би требало да се практикува ни во различни полови а не пак некој каде на двајцата играчи главниот адут претставува "пиштол".
Кој дегенеризам е едниот да пука а другиот да репетира.
И за женската популација важи истото, маскембал, барок облека, венециански маски, зајачки опаши на нивните секси задници.
Па што ќе ми е некоја таква да ја гледам како жена, девојка, сопруга кога таа обожава секс преку вагинално триење со друга вагина. Па не сакам ни на телевизија а не да претставува конкуренција на интелектуалната маса, каде општо земените ставови се поклопуваат на 90% од популацијата.
Ps. Нема да речам "То треба да се убие" но доколку некој рече, јас ќе аплаудирам.

• Ми се допаѓа
Реакции: 990Freak

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Згрозен сум од глетката како џган влакнести збрчкани изроди (Јети), за време на нивниот маскембал, пренаоблечени во затегнати мини сукништа, холахопки да ги прекријат нивните орангутански нозе, перики од типот на стенд ап комедијата на Маријан Ѓорески (дечко дојди да се забавуваме), некој нестилистички шминки со светникави бои, шетат фатени за рака мафтаат на камерите и уште пољубци до публиката интерпретираат.

Само што ги опиша трансексуалците.
Мислиш не им даваат деца да посвојуваат? Види го Рики Мартин, види го Нил Патрик Харисон... изгледаат убаво, здраво и среќно, имаат успешна кариера, интелегентни се... доколку некој рече "сите оние кои не си го гледаат сопствениот живот, осудуваат луѓе, шират омраза и лечат комплекси додека оговараат како стрини кои немаат попаметна работа" јас ќе аплаудирам.

The_Mayor

Фраер од пелени
18 март 2012
2,840
6,532
1,153
Градибачалник на Прибој
Само што ги опиша трансексуалците.
Мислиш не им даваат деца да посвојуваат? Види го Рики Мартин, види го Нил Патрик Харисон... изгледаат убаво, здраво и среќно, имаат успешна кариера, интелегентни се... доколку некој рече "сите оние кои не си го гледаат сопствениот живот, осудуваат луѓе, шират омраза и лечат комплекси додека оговараат како стрини кои немаат попаметна работа" јас ќе аплаудирам.
За старт :nah
Ако се ретардирани во нивните миниатурни мозочина и ја побиваат теоријата на природата, не значи дека треба да се промовираат во јавноста, да ја креваат омразата на луѓето во вид на нервоза- тензија каде се бламираат пред камерите на најпознатите Тв канали. Барање на некој контра еволутивни права, па која морална норма ги подржува истите.
Ако сакаат да чуваат деца , нека си направат. Што има да посвојуваат бебина, деца и да ги образоваат преку нивните изродски мислења и тврдења дека тоа е сосема нормално. Маж без маженственост со понашање односно психолошки изјаснувања преку неговиот говор за мене претставува п***р. А јас мразам педери. Не сум јас искомплексиран за да си ги лечам комплексите, тие имаат комплекси , а уште полошо ги рекламираат во јавноста.
Ти од која причина ги браниш?

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
За старт :nah
Ако се ретардирани во нивните миниатурни мозочина и ја побиваат теоријата на природата, не значи дека треба да се промовираат во јавноста, да ја креваат омразата на луѓето во вид на нервоза- тензија каде се бламираат пред камерите на најпознатите Тв канали. Барање на некој контра еволутивни права, па која морална норма ги подржува истите.
Ако сакаат да чуваат деца , нека си направат. Што има да посвојуваат бебина, деца и да ги образоваат преку нивните изродски мислења и тврдења дека тоа е сосема нормално. Маж без маженственост со понашање односно психолошки изјаснувања преку неговиот говор за мене претставува п***р. А јас мразам педери. Не сум јас искомплексиран за да си ги лечам комплексите, тие имаат комплекси , а уште полошо ги рекламираат во јавноста.
Ти од која причина ги браниш?

Ги бранам бидејќи познавам геј луѓе кои се нормални, среќни и паметни. Маж без мажественост? Верувај знам многу мажествени хомсексуалци кои не се приметуват, односно, не се однесуват како жени, ниту пак се облекуваат, ниту пак имаат грам фаминизам во нив. Поради тоа, не збори кога очигледно не знаеш.
Се бламираат пред камерите? Ти тоа викаш? Добро штом така мислиш, твое право. Јас не гледам никаков блам.
Нека направат деца? Па и една жена и маж често не можат да имаат деца, што всушност кажува дека Е во природата неможност да се направи дете. А сексот не служи само за размножување, секој има различни желби и потреби.
"...да ги образуваат преку нивните изродски :redcarded мислења и тврдења дека тоа е сосема нормално." Па да, сосема нормално е, не сум геј, па го мислам и трвдам тоа.