Љубовни проблеми

Ghtalpo

Староседелец
27 февруари 2012
2,656
3,335
1,153
Јас ставив веќе еднаш крај, но останавме во контакт како "добри другари" со оглед на тоа дека имаме исти пријатели. Сеуште го сакам и му го кажав тоа искрено, а он иако се што ми збори е дека ме заборавил и сака да продолжи понатаму и да ме има како блиска другарка, знам дека не го мисли тоа , некои негови постапки го издаваат. Дали е возможно да го натерам да си ја прегази гордоста и да сфати дека самиот се лаже , или да се убедам себе си дека не е единствен за мене и да продолжам понатаму...
Погоре убаво си пишала дека си подготвена цела да му се предадеш и тој ако тоа го осетил возможно е затоа да се повелкол.
Зашто?
Има машки кои се плашат од фактот дека се сакани па тоа го чувствуваат како обврска дека мора после да работи на некој начин и он да ти врати со иста мера.Можеби и едноставно не е подготвен за посериозно нешто а тоа го осеќа.

• Ми се допаѓа
Реакции: Масон

LoveDealer

Староседелец
3 март 2012
180
563
693
32
Во неговото срце.
Јас ставив веќе еднаш крај, но останавме во контакт како "добри другари" со оглед на тоа дека имаме исти пријатели. Сеуште го сакам и му го кажав тоа искрено, а он иако се што ми збори е дека ме заборавил и сака да продолжи понатаму и да ме има како блиска другарка, знам дека не го мисли тоа , некои негови постапки го издаваат. Дали е возможно да го натерам да си ја прегази гордоста и да сфати дека самиот се лаже , или да се убедам себе си дека не е единствен за мене и да продолжам понатаму...

Јас со сложувам со мислењето на Аристократ, можеби навистина не е подготвен за нешто повеќе, можеби му се допаѓаш и се тоа, но не сака ништо сериозно. Има и машки и женски што понекогаш се плашат да бидат сакани, а има и такви што ќе те искористат и остават, па до некаде добро направил дечково. Подобро би било со време да ти каже, отколку подоцна, па да ти биде уште потешко. Дај му време, можеби ќе се промени, а ако не фино лепо ќе си најдеш друг, не е единствен;)

• Ми се допаѓа
Реакции: Ghtalpo

cece17

Староседелец
21 февруари 2012
273
204
1,043
Љубовен проблем почнувам да го отсакувам мај фрст лав и моментално не сакам никој да засакам нема желба да сакам

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Љубовен проблем почнувам да го отсакувам мај фрст лав и моментално не сакам никој да засакам нема желба да сакам
како тоа немаш желба да сакаш? Не ми е воопшто јасно. Мене досега не ми се случила желба за сакање.

Ако го отсакуваш јор фрст лав значи дека воопшто не си го ни сакала само сега стануваш свесна за тоа.

• Ми се допаѓа
Реакции: Ghtalpo

cece17

Староседелец
21 февруари 2012
273
204
1,043
ств го сакав 3 годинии и нема врска неможам да наведам причини за таа одлука да го отсакам само сакам да кажам уште малце и ќе го заборавам и некое време не сакам машки околу мене не сакам да сакам воопшто некој одреден период

Ghtalpo

Староседелец
27 февруари 2012
2,656
3,335
1,153
ств го сакав 3 годинии и нема врска неможам да наведам причини за таа одлука да го отсакам само сакам да кажам уште малце и ќе го заборавам и некое време не сакам машки околу мене не сакам да сакам воопшто некој одреден период
Toa му иде као период на апстинирање

• Ми се допаѓа
Реакции: cece17

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
како да се преболи... се ме потсеќа на него,секоја песна,секој филм,секој,текст,едноставно се .... како да се заборави сето тоа... иако знам дека тој сега е некаде среќен и се смее. како?
Изолирај се во името на минатото. Значи смени стил, музика. Тоа што порано те потсетувало на него (музика, партали, нешто од матерјална основа) пробај да го избегнеш, закопаш. После тоа ако сте имале заеднички пријатели, одбегнувај ги. Колку и да е егоистички сепак ако билошто заедничко те потсетува на него би било подобро да го тргнеш. Барем додека не помине најтешкото. После тоа фати нешто друго одново. Се` прави чекор по чекор. Но никако откопување на старото. Пече, боли и нема што да си правиш лошо.
ГоспоТ се` е тоа во ред, но се случува, луѓе сме грешки праиме. А поготово кога ќе се заљубиш до уши. Тогаш се` ти е рамно. Не ги гледаш последиците, разумот ти е сведен на минимум.
Значи Scars31 чекор по чекор... Ама напред. И ќе дојдеш некаде во оваа точка.=>
Точката коа отсакуваш некој и коа се` ти е претворено во апатија, не е толку страшно. Во тој момент најдобро е да се преориентираш на работата/обврските. После се` си доаѓа. За љубов ќе се појави, само поттикнувај ја со себенадоградување. Ќе се изненадиш подоцна.

• Ми се допаѓа
Реакции: Scars31

ZmajChe

Истакнат Член
21 март 2012
937
2,068
93
Ахх....
Иам голеееем проблем. Бендисувам едно машко и од ден на ден дури и се заљубувам :/ А не сум била долго онака да речиме заљубена :Р
Арно ама, машкото не е тип за врска барем самиот ко шо кажува, туку мали кратки авантури и тоа му е животот. Не сака да е заљубен..
Хелп?! :Р

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Ахх....
Иам голеееем проблем. Бендисувам едно машко и од ден на ден дури и се заљубувам :/ А не сум била долго онака да речиме заљубена :Р
Арно ама, машкото не е тип за врска барем самиот ко шо кажува, туку мали кратки авантури и тоа му е животот. Не сака да е заљубен..
Хелп?! :Р
Климе, пливај Климе...Климе...Климе бре? Се удави. Дај друго дете воа се удави.;)