Погоре убаво си пишала дека си подготвена цела да му се предадеш и тој ако тоа го осетил возможно е затоа да се повелкол.Јас ставив веќе еднаш крај, но останавме во контакт како "добри другари" со оглед на тоа дека имаме исти пријатели. Сеуште го сакам и му го кажав тоа искрено, а он иако се што ми збори е дека ме заборавил и сака да продолжи понатаму и да ме има како блиска другарка, знам дека не го мисли тоа , некои негови постапки го издаваат. Дали е возможно да го натерам да си ја прегази гордоста и да сфати дека самиот се лаже , или да се убедам себе си дека не е единствен за мене и да продолжам понатаму...
Јас ставив веќе еднаш крај, но останавме во контакт како "добри другари" со оглед на тоа дека имаме исти пријатели. Сеуште го сакам и му го кажав тоа искрено, а он иако се што ми збори е дека ме заборавил и сака да продолжи понатаму и да ме има како блиска другарка, знам дека не го мисли тоа , некои негови постапки го издаваат. Дали е возможно да го натерам да си ја прегази гордоста и да сфати дека самиот се лаже , или да се убедам себе си дека не е единствен за мене и да продолжам понатаму...
како тоа немаш желба да сакаш? Не ми е воопшто јасно. Мене досега не ми се случила желба за сакање.Љубовен проблем почнувам да го отсакувам мај фрст лав и моментално не сакам никој да засакам нема желба да сакам
Toa му иде као период на апстинирањеств го сакав 3 годинии и нема врска неможам да наведам причини за таа одлука да го отсакам само сакам да кажам уште малце и ќе го заборавам и некое време не сакам машки околу мене не сакам да сакам воопшто некој одреден период
Изолирај се во името на минатото. Значи смени стил, музика. Тоа што порано те потсетувало на него (музика, партали, нешто од матерјална основа) пробај да го избегнеш, закопаш. После тоа ако сте имале заеднички пријатели, одбегнувај ги. Колку и да е егоистички сепак ако билошто заедничко те потсетува на него би било подобро да го тргнеш. Барем додека не помине најтешкото. После тоа фати нешто друго одново. Се` прави чекор по чекор. Но никако откопување на старото. Пече, боли и нема што да си правиш лошо.како да се преболи... се ме потсеќа на него,секоја песна,секој филм,секој,текст,едноставно се .... како да се заборави сето тоа... иако знам дека тој сега е некаде среќен и се смее. како?
Точката коа отсакуваш некој и коа се` ти е претворено во апатија, не е толку страшно. Во тој момент најдобро е да се преориентираш на работата/обврските. После се` си доаѓа. За љубов ќе се појави, само поттикнувај ја со себенадоградување. Ќе се изненадиш подоцна.Љубовен проблем почнувам да го отсакувам мај фрст лав и моментално не сакам никој да засакам нема желба да сакам
Климе, пливај Климе...Климе...Климе бре? Се удави. Дај друго дете воа се удави.Ахх....
Иам голеееем проблем. Бендисувам едно машко и од ден на ден дури и се заљубувам :/ А не сум била долго онака да речиме заљубена :Р
Арно ама, машкото не е тип за врска барем самиот ко шо кажува, туку мали кратки авантури и тоа му е животот. Не сака да е заљубен..
Хелп?! :Р