Ацтеките , Маите, Толтејците и Инките вршеле транс-пацифички патувања, што значи тие пелмина комплетно биле настроени кон математиката, физиката и астрологијата. Од тука потекнува фактот дека жртвите се последица не на верувања туку на замислена цел- експеримент.
Африканците, која религија ја имаат? Ме збунува нивната демографска структура, од христијани , многу божци, пагани, протестанти, кога веќе генерализираш пример, дај да видам од пообемна перспектива за кое племе потенцираш.
Абрахам за мене е непознат во религиите. Ако зборуваше за Абрахам Линколн тој се декларираше себеси како атеист. А ако се однесува на Абрахам од исламот не сум навлезен во таа религија не сакам ни да ја изучувам, но сепак постои некоја теорија како е тоа метафорично објаснато и колку има вистина во истото.
Крстоносните војни се резултат на темпларите, црквата е политика 90% , 10% верување.
Џихад се терористи односно тие не се верници ги погазуваат божјите заповеди на сите религии во кој ги има. Ако си верник прво што треба да припазиш претставуваат божјите заповеди, затоа не се верници, само терористи кои ја мразат америка, американците преку нивната комерциала ги селектираат како верници следбеници на џихар и имаат образ пред светот да извршат нивно елиминирање во јавноста , а светот да аплаудира за нивните убиства.....
Бегам на вежбање вечер или утре ќе продолжиме
Поздрав, секое добро.