види вака не мислам дека треба да го скршиш од ќотек ам сепак понекогаш мора и да го казниш со шамар.. да знае кој авторитето и да те почитува ...
Mожеби не си праела бељи и башка женско си..
чекај вака сега не мешај баби и жаби, да го земиме погорниот пример со малото дете шо сака цело време да го пика прстот во штекерот, ке го предупредиш еднаш да не го прави тоа, ке го сториш тоа 2 пати, трипати, четири, цел ден и цела ноќ ке се убедувате да не го прави тоа... и дете ко дете се муе интересно и пак и пак ке пробва да го прај то.. ама кога ке го удриш ке свати дека сторило нешто шо не треба и следен пат ко ке помисли да го стори итоа ке се сети на шамарот и ке размисли дали да го стори тоа повторно ...
не знам колку ти успее ова гарант твоите деца (ке) ги всопитуваш со премногу слобода. тоа колку шо е убо толку и нечини...Ќе купиш заштитници што се ставаат во штекерот и да брца да немаш мака.Погрешен ви е начинот на повеќето кои што сакате да мавате шамари на мали невини деца.Да бевте во некоја од западниве држави сигурно ќе се соочевте со казна.
Јас би направил вака:
Ако нешто прави погрешно би му рекол: Ако уште еднаш направиш така, тогаш повеќе никогаш нема да ти купам ни чоколадо ни играчка.
Ако уште еднаш така направи, тогаш и сите негови играчки би му ги зел, после јадење на сите ќе им купам чоколадо ама за него ќе нема.Ќе види ќе не види ќе рика ко магаре ама ќе си ја научи лекцијата.
Ќе купиш заштитници што се ставаат во штекерот и да брца да немаш мака.Погрешен ви е начинот на повеќето кои што сакате да мавате шамари на мали невини деца.Да бевте во некоја од западниве држави сигурно ќе се соочевте со казна.
Јас би направил вака:
Ако нешто прави погрешно би му рекол: Ако уште еднаш направиш така, тогаш повеќе никогаш нема да ти купам ни чоколадо ни играчка.
Ако уште еднаш така направи, тогаш и сите негови играчки би му ги зел, после јадење на сите ќе им купам чоколадо ама за него ќе нема.Ќе види ќе не види ќе рика ко магаре ама ќе си ја научи лекцијата.
И после се ако така прави се е до неговото воспитување дали е мазено и пазено или е добро воспитано , а као што сеа децата растата со бабите и дедовците бидејчи родителите се на работа , повеќето се размажотини, зборувам од лично искуство, мислам на брат ми тој е ... незнамА што правиме ако мава со влечка по телевизор? Како ќе водиш успешна соработка на размена информации и уцена кога збориме за едноиполгодишно дете? Или две?
И после се ако така прави се е до неговото воспитување дали е мазено и пазено или е добро воспитано , а као што сеа децата растата со бабите и дедовците бидејчи родителите се на работа , повеќето се размажотини, зборувам од лично искуство, мислам на брат ми тој е ... незнам