Хомосексуалност

MKD

Нов член
11 март 2012
24
22
3
36
Скопје
сосем случајно ја забележав темава и морав да се вклучам од една единстеван причина што ЈАС СУМ ГЕЈ, п***р, ХОМУСЕКСУАЛЕЦ. како сакате наречете го. нема да тргнам да напаѓам никого, ниту пак да осудувам зошто некој е за, против или неодреден. прво ме зачудува фактот што сите мислат дека ако сте толерантни кон нас ние би почнале да се лигавиме по по улици. ве молам луѓе тоа ни во норвешка го нема каде геј бракот е нормална работа. друга работа што страшно ме збунува. до сега јас се изјаснив на некои блиски луѓе, пријатели и види како за чудо никаде не наидов на неразбирање, а уште помалку на агресија. значи ако постои респект има разбирање. трета работа. не сме 20 или 50 или 200. веќе страшно бројката почнува да се зголемува. ако пред 3 години на фејсбук на лажен профил можеа да се најдат хомосексуалци од скопје, битола, прилеп, гевгелија, тетово. денес ги има од секаде, а не ретко и од селата. веќе се соочуваме со бројка. не можите вие да ги скриете тие луѓе. тоа е бројка и тој факт вие мора да го прифатите. никој не зборува за не знам какви права. единствено бараме само во некој фоемулар да стои празно место да си кажеме што сме. дури и за нас е чудо да бараме да посвојуваме деца и да склучуваме бракови. но ако јас тајно живеам со мојот партнер, дечко, сопруг, би било добро да имаме барем можност правно да ги оставиме работите еден на друг. никој не бара бракови од не знам каков ранг или посвојување деца и за нас е тоа чудно. друга работа што знам и сигурен сум дека ве плаши е нашата појава. сите подсвесно мислите дека изгледаме како Боки 13, болечени во фустанчиња со чантички и што уште не. изфеминизирани мажи. за тоа имам едно да ви кажам. и нас тоа ни смета, на поголем дел од нас. кога со некој виртуелно се запознаваме често се прашува дали си исфеминизиран. испразнете ги вашите глави од ставови за нешто што не знаете. и вака и така некако живееме. минуваме покрај вас секој ден на улица. можеби сме соседи. можеби роднини, колеги, шефови, работници. не сме зараза или шуга. ако мене ме омаловажите како геј, тоа е еднакво исто како да омаловажувате некој хендикепиран. можеби сме болни, можеби сме така родени. можеби пореметени. ако има лек да се лечиме. и јас би сакал еден ден да имам свое дете. да не должам. ве поздравувам сите и ви благодарам.

Lain Kuber
браво за постираново :) а за последното - скоро сите се чувствуваме така..и нормално е секој да сака да има свое дете...јас сум стрејт, но вчерашниот мој пост се должи на тоа што јас работам и се дружам со геј луѓе и патем - никој не знае дека се геј околу нас!!! :)

Taery Scarlet

Нов член
11 март 2012
3
11
3
30
Го отворив линкот ама по неколку параграфи прекинав со читање. Кај и онака не ја сакам Македонија, не планирам и да ја мразам, а вакво нешто многу ме иритира. Стварно е многу глупаво, ама да, луѓето се толку ограничени па просто да се чудиш. А инаку за тие што се против хомосексуалци.. ај запрашајте се колку од вашите најдобри пријатели, познаници што ги почитувате, се хомосексуалци.. јас веќе ви наведов пример за другар што ми беше близок како брат па врска немав за тоа се додека сам не ми кажа.. така да, пред да ги оцрнувате хомосексуалците поставете си го тоа прашање, и исто така прашајте се: “Што доколку мојата најдобра другарка или најдобар другар ме извести припаѓа на LGBT заедницата?“ А доколку сте толку сигурни дека не познавате никој таков, совет од мене, не бидете. Колку што хомосексуалците знаат да ја прикријат својата сексуална ориентација никој не може. Толку од мене, сеа за сеа :)

Astrostoper

Активен Член
5 март 2012
224
249
43
прашањето е круцијално
ЗОШТО ДА ЈА ОТКРИВААТ СВОЈАТА ИНТИМА?
зошто било кој да открива своја интима?
НЕЛИ ЗА ДА ОТКРИЕШ НЕКОМУ СВОЈА ИНТИМА, ДУРИ ТРЕБА ДА ИМАШ ДОЗВОЛА ОД ДРУГИОТ ЗА ТАКВО НЕШТО
никој ама никој без да биде убаво прашан не би требал да отквива
1. својата сексуална ориентација
2. верска припадност
3. политичко убедување, и за кого гласал на било кој таен избор
.
кога ќе си одговориме на тоа круцијално прашање, тогаш ќе имаме исправен суд, за парадите, јавни ТВ изјави, ецт ецт

• Ми се допаѓа
Реакции: Black Mamba

Elence

Полноправен Член
13 февруари 2012
96
86
18
33
New York, New York
twitter.com
прашањето е круцијално
НЕЛИ ЗА ДА ОТКРИЕШ НЕКОМУ СВОЈА ИНТИМА, ДУРИ ТРЕБА ДА ИМАШ ДОЗВОЛА ОД ДРУГИОТ ЗА ТАКВО НЕШТО
2. верска припадност
.
кога ќе си одговориме на тоа круцијално прашање, тогаш ќе имаме исправен суд, за парадите, јавни ТВ изјави, ецт ецт
Дечко бе, до сеа го тупевме и зборевме, значи се работи за еднакви права за работа, брак, семејство итн. Ете пишува горе во статијата со што се соочуваат овие луѓе и мислам дека сите сме должни да се залагаме за еднаков третман.

Markov

Нов член
11 март 2012
12
28
3
33
прашањето е круцијално
2. верска припадност
.
1. Ти кога си со девојка ти, одите на 2 метри раздалеченост кога сте излезени в центар, за да ја сокријаш твојата сексуална ориентација?
2. Ако ја криеш својата верска припадност, како би ги прославил Божиќ, Стара Нова Година, Велигден, Прочка итн..?
3. За политиката, не се мешам, не ми е омилена тема, ма да сепак, демократија си е, секој треба да си се изјасни со свое мислење за соодветните политички избори.

Astrostoper

Активен Член
5 март 2012
224
249
43
изгледа некој изиграва труба тука
.
јас воопшто не сфаќам които права им се ускратени????
ако мислите на посвојување деца, тоа си го реков , мора да се ускрати правото , за да се обезбеди повисокото право на детето да избере само во која фамилија сака да живее
.
ете еден пример
замислете две фамилии со по едно дете, тие се разведуваат и децата судски им припаднале на жените, а мажите плаќаат алиментација со право да ги посетуваат, децата се малолетни
одеднаш двете жени решаваат да склучат брак и се Земаат, во овој случај нема посвојување деца него децата одеднаш се наоѓаат во геј фамилија.
во нормална држава децата би требало да бидат отстранети од таа фамилија, оти без своја вина или своја желба отеднаш треба да растат во фамилија во која хомосексуализам е основна ситуација и може тоа да влијае врз негов раст ( не кажуванм добро или лошо,)
после наполнување на 18 години, сами ќе си решат, сакаат да живеат во таа заедница или не
така да нормално е дека немаат права за семејство
право на вработување имаат, шо не би, хомо им е интима
право слободно на се движаат имат
гласачко право имаат
имаат право да тужат и да земаат адвокат
имаат право да се зачленат во сите организации
имаа право да поседуваат имоти , но како секој треба да плаќа данок
имаат право за учество во сообраќај... етц етц
.
за други права кои им се ускратени незнам. па би ве замолил да посочите
КОИТО ПРАВА ИМ СЕ УСКРАТЕНИ??????

Black Mamba

Активен Член
6 март 2012
121
125
43
.
ако мислите на посвојување деца, тоа си го реков , мора да се ускрати правото , за да се обезбеди повисокото право на детето да избере само во која фамилија сака да живее
.
ете еден пример
замислете две фамилии со по едно дете, тие се разведуваат и децата судски им припаднале на жените, а мажите плаќаат алиментација со право да ги посетуваат, децата се малолетни
одеднаш двете жени решаваат да склучат брак и се Земаат, во овој случај нема посвојување деца него децата одеднаш се наоѓаат во геј фамилија.
во нормална држава децата би требало да бидат отстранети од таа фамилија, оти без своја вина или своја желба отеднаш треба да растат во фамилија во која хомосексуализам е основна ситуација и може тоа да влијае врз негов раст ( не кажуванм добро или лошо,)
после наполнување на 18 години, сами ќе си решат, сакаат да живеат во таа заедница или не
.

Точно за ова зборев кога кажав дека се агресивни во изразувањето на сопствената сексуалност. Мора сите да знаеме кој што прави, со кого прави, на кој начин. Дали јас сакам регулар секс, секс во тројка, садо мазо секс е лично моја работа - нема потреба јавноста да ја информирам за тие детаљи.

А што се однесува за шетањето во Центар - кој ви брани да шетате блиску еден до друг?

Elence

Полноправен Член
13 февруари 2012
96
86
18
33
New York, New York
twitter.com
.
.
ете еден пример
така да нормално е дека немаат права за семејство
право на вработување имаат, шо не би, хомо им е интима
право слободно на се движаат имат
гласачко право имаат
имаат право да тужат и да земаат адвокат
имаат право да се зачленат во сите организации
имаа право да поседуваат имоти , но како секој треба да плаќа данок
имаат право за учество во сообраќај... етц етц
.
Точно за ова зборев кога кажав дека се агресивни во изразувањето на сопствената сексуалност. Мора сите да знаеме кој што прави, со кого прави, на кој начин. Дали јас сакам регулар секс, секс во тројка, садо мазо секс е лично моја работа - нема потреба јавноста да ја информирам за тие детаљи.

А што се однесува за шетањето во Центар - кој ви брани да шетате блиску еден до друг?

Значи ве замолувам да ја прочитате статијата што ја постирав погоре, мислам дека со тоа ке се разбереме, пошо иначе вака сме на сосема различни бранови должини и толку различно и пристапуваме на темава што не е ни возможно муабет да правиме околу неа.

Еве ја и во овој пост статијата:

• Ми се допаѓа
Реакции: Taery Scarlet and Markov

Astrostoper

Активен Член
5 март 2012
224
249
43
не сме на различна должина него имаме различна перцепција на состојбите
.
ако многумина испишат што се‘ не им се случува во животот, бркани од работа, рекети, лоши судски пресуди, уцени од работодавачите... тоа ќе го ставиме во директориум ЛОША СРЕЌА
.
но ако неколку од нив се случајно и хомосексуалци, тогаш вие сакате од директорим ЛОША СРЕЌА да ги извадите и да ги ставите во директориум ОБЕСПРАВЕНИ ХОМОСЕКСУАЛЦИ
.
вака навистина не се игра. не е фер, према обичните луѓе на кои им се случиле лоши работи а не се хомосексуалци
.
сега малку се рабираме ???? навистина не е фер што сакате на импутирате тука