Секој што сака нека прави, нивно право. А оние кои се најхомофобични тие се и геј во принцип, поради фактот што не сакаат да си признаат кои се и што се на самите себе. На крај краева секој е човек битно за мене е дали е добар или лош, а не што е...
тоа ти е горе-долу исто како да речиш - хетеро паровите кои сакаат да посвојат деца, нека си ги направат самиако толку gay-овите сакаат деца нека си направат деца сами, ме интересира дали ќе успеат
Океј.. од една страна.. признавам.. се воодушевив и запрепастив од тоа, како голем дел од луѓето овде го разбираат универзумот и начинот на кој функционира тој. Мислам.. ми мириса дека ќе завршат во НАСА или слично.
Чисто морав да прокоментирам, сте слушнале за фузија, судир на две јадра на атом, кои патем се ДВЕТЕ ПОЗИТИВНО НАЕЛЕКТРИЗИРАНИ?... Чисто да напоменам, дека тресите глупости на мртво, а сепак.. пишувате со таква доза на самодоверба, што човек може да ви поверува.
Второ: Зошто се геј парадите? - Едноставно. Целата ситуација околу хомосексуалците е табу тема, така да јас во опшеството во кое растев, всушност мислев дека сум единствен, па како и 80% од хомосексуалците во целиот тој процес на самоприфаќање, помислував на самоубиство. Не можеш некого да осудиш, без да ги облечеш неговите чевли. Значи сума-сумарум, геј-парадата е за да едноставно се обелодени целата приказна за LGBT. За хетеро луѓето да сфатат дека постоиме, а и за да геј луѓето можат да излезат од плакарот и да не изгледа тоа како да е најтешкиот чекор во животот.
Трето: Хомосексуални родители. Јас сум одгледан во едно прилично „стрејт“ семесјтво, па сепак сум геј. Соодветно на то, геј се раѓаш, не стануваш. Соодветно на тоа, не значи дека детето кое би било одгледано од истополови родители би било геј. И уште помалку значи дека ќе има недостиг на љубов, внимание или сите тие х фактори кои му требаат на дете да израсне во разумно човеково битие. Зарем подобро е дете да биде изгледано од хетеро родители, каде ќе расте во мизерија, несреќно, без внимание, но сепак со МАЈКА или ТАТКО, отколку да ги има сите фактори потребни, а да има двајца татковци или две мајки?
п.с. Не постои маж во венчаница. Затоа се вика геј брак, бидејќи е помеѓу маж и маж. Ако е вејче во венчаница, веројатно е трансексуалец, што е сосема друга тема.
Точно е дека целиот процес на излегување од плакарот е тежок и комплициран, али донекаде тоа е и очекувано. Изразувањето на сексуалноста (било геј или стрејт) Е тешка. Самиот период во кој човекот станува свесен за својата сексуалност е и онака емотивен ролеркостер преполн со сомнежи и несигурности и ретко кој тој процес го поминал со осмех на лице. Жал ми е што слушам дека си помислувал на самоубиство - али, реално далеку од тоа дека одземањето на правата на хомосексуалците би требало да има таква или слична цел.
Твоето објаснување за геј парадата - да сфатат лугето дека постоите??? Кој тоа не знае дека постоите? Зашто ви треба парада за да си ја покажете сексуалната наклоност? Ако стрејт лугето решат да прават парада, тоа ќе биде карактеризирано како масовна оргија и целосен пад на моралот, а вас треба да ви ја дадеме како право.
И никој не тврди дека од функционално стрејт семејство не може да излезе хомосексуалец, али зашто хетеро семејството го поврзуваш со мизерија, несреќа и невнимание? Исто такво може да биде и геј семејството, зарем гарантираш дека геј браковите по дефолт се хармонични и среќни?
Не мислам дека е ист процесот бидејќи како што можеш да приметиш дека има голема нетолерантност спрема геј популацијата. Али у секој случај имаме два членови кои можат подобро да ти објаснат и на мене да ми објаснат каков е тој процес.Точно е дека целиот процес на излегување од плакарот е тежок и комплициран, али донекаде тоа е и очекувано. Изразувањето на сексуалноста (било геј или стрејт) Е тешка. Самиот период во кој човекот станува свесен за својата сексуалност е и онака емотивен ролеркостер преполн со сомнежи и несигурности и ретко кој тој процес го поминал со осмех на лице. Жал ми е што слушам дека си помислувал на самоубиство - али, реално далеку од тоа дека одземањето на правата на хомосексуалците би требало да има таква или слична цел.
Твоето објаснување за геј парадата - да сфатат лугето дека постоите??? Кој тоа не знае дека постоите? Зашто ви треба парада за да си ја покажете сексуалната наклоност? Ако стрејт лугето решат да прават парада, тоа ќе биде карактеризирано како масовна оргија и целосен пад на моралот, а вас треба да ви ја дадеме како право.
И никој не тврди дека од функционално стрејт семејство не може да излезе хомосексуалец, али зашто хетеро семејството го поврзуваш со мизерија, несреќа и невнимание? Исто такво може да биде и геј семејството, зарем гарантираш дека геј браковите по дефолт се хармонични и среќни?