Инсел!

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Болдот е дел од одговорот. Премногу станаа сите entitled (не ми текнува македонски збор) дека им следува ваџејџеј без оглед на тоа како се однесуваат + им иде во полза тоа што трудот да се освои некоја личност е сведен на минимум. Луѓе буквално романтизираат и паѓаат во несвест ако некој редовно и културно им враќа на пораки, не ги вреѓа (кај некои оди и дотаму „па не ме вара и тепа, супер е“), преголемо злоупотребување на „Ако ме сакаш, сакај ме ко што сум“ (хинт: токсичен/на в крај), итн. Уствари, ова е супер нова тема за дискусија.

Тука ќе спомнам и дека сигурно игра улогата на т.н. инфлуенсерки што се сликаат послободно, промовираат крпчиња, итн., па господава ги фаќа некое чувство дека курвата ете пред цел свет се соблекла скоро гола, а ваму нему му глуми поштена. Пошто не дај Боже да не ти се допаѓа некој што ти пишал порака „Уффф, ама би те распарчил“ и очекува тоа да го земеш ко најголем комплимент.
Немањето што да се понуди, посебно карактерно (па уште и да се комплексаши ради премногу или премалку финансии) + јаката неебица ги припишуваат ко вина на женското, не своја и тука настануваат илузиите.
Преку ова со Талибанциве само откриваат што би правеле на жените кога би немало закони што би ги стрпале во затвор за навек (или да ги убие некој роднина на женската).
Инсели секако се на ниво каде би се возбудиле од гол глужд, така да сето покривање, тепање, угнетување и силување им одговара - нула труд и физичко задоволство без да треба да покажат карактер и емоции што не им се оформени од Х причини/трауми.

Нема превод на entitled ама тоа е во основата :)
Но ова е интересно што не е ограничено на лица од повисоки економски класи, кои природно би биле entitled према еден куп ситуации туку е присутно и кај лица од најниски социјални слоеви.
Не знам од каде произлезе таа манија дека со самото тоа што машка особа постои со тоа и следува женски полов орган, без никаков труд, без залагање, без ништо, само затоа што се маш.
Ова е некое ново ниво на entitlement незабележано досега и чудно е што се однесува само на сексуалната сфера.
Јасно е дека нетот овозможи да се рашири ова чудо насекаде, но мистерија е како се појавил овој феномен пред некои 30-тина години.

Можеби во основа е омразата кон жените генерално кај одредени машки лица, можеби кај некои со причина (иако генерализацијата е дебилна ствар) но кај повеќето без причина, како feedback loop, ќе ги мразат жените затоа што не ги приметуваат и не им следува вагина.
Нејасно е како бројот на инсели и слични битија се наголемува рапидно, заедно со нивната радикализација.

Има логика зошто ги ценат Талибаните бидејќи ним им следува вагина во реалноста поради исламизмот и средновековниот мајндсет. Ако не им следи по дифолт на некои, автоматски можат да силуваат без никакви последици. А сето тоа е истото она кое го посакуваат инселите и сличните створови од цивилизираните земји.

• Ми се допаѓа
Реакции: Electra

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
Нема превод на entitled ама тоа е во основата :)
Но ова е интересно што не е ограничено на лица од повисоки економски класи, кои природно би биле entitled према еден куп ситуации туку е присутно и кај лица од најниски социјални слоеви.
Не знам од каде произлезе таа манија дека со самото тоа што машка особа постои со тоа и следува женски полов орган, без никаков труд, без залагање, без ништо, само затоа што се маш.
Ова е некое ново ниво на entitlement незабележано досега и чудно е што се однесува само на сексуалната сфера.
Јасно е дека нетот овозможи да се рашири ова чудо насекаде, но мистерија е како се појавил овој феномен пред некои 30-тина години.

Можеби во основа е омразата кон жените генерално кај одредени машки лица, можеби кај некои со причина (иако генерализацијата е дебилна ствар) но кај повеќето без причина, како feedback loop, ќе ги мразат жените затоа што не ги приметуваат и не им следува вагина.
Нејасно е како бројот на инсели и слични битија се наголемува рапидно, заедно со нивната радикализација.

Има логика зошто ги ценат Талибаните бидејќи ним им следува вагина во реалноста поради исламизмот и средновековниот мајндсет. Ако не им следи по дифолт на некои, автоматски можат да силуваат без никакви последици. А сето тоа е истото она кое го посакуваат инселите и сличните створови од цивилизираните земји.
Ним секако им следува вагина, и тоа не една, туку 72 недефлорирани. Цутни. Веројатно и 9 годишни. (puke)
Кога ќе размислам, до некаде и музиката има врска со тоа. Колку и да е човек имун, знае бар 5 песни каде што се пее за курви и спонзоруши, па тука им се втерува во глава на младите машки примероци дека женското е такво и ако не ја бива за кујна, мора да ја бива за клецање само и крај.
Еве едни примероци од кај нас.
На овие пицопевци едвај чаша вода би им дала ако мора, колку да не умрат, не па друго.
Ама ете...

• Ми се допаѓа
Реакции: Outrider

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Сериозен е бројот на инсели кои не успеале во својата намера да извршат масовен зулум. Некои биле откриени чисто поради сплет на околности, други поради тоа што се "исповедале" некому, обично на женска симпатија со цел да ја импресионираат (?!) трети немале доволно храброст...

Liam Lyburd mass murder plot: Teen sentenced to life - BBC News

Таков случај е наведениот во линкот, некаков инсел од Англија се опремил со 9мм Глок со три дупли шаржери, холоу поинт куршуми кои прават максимална штета на жива сила, рачно изработени бомби, ножеви и мачети се тоа со план да направи 100 жртви во универитетот во Њукасл.
Мотивот го пронашол во делата на некој амерички инсел кој неколку месеци пред планираниот масакр убил 4 лица пред да се самоубие.
И тука како и во другите инселски ситуации имаме огромен интернет футпринт при што ликот бил присутен на разни инселски чатови и форуми.
Среќа што овој бил пријавен од страна на симпатијата, женска од Исланд која ја демнеел на нет и во обид да ја импресионира и покажал дел од опремата со која планирал да убива.

Georgia Spa Shooting Massacre Suspect Was 'Big Into Religion' Says 21-Year Old's Former Schoolmate: Report (thenewcivilrightsmovement.com)

Пред некој месец амерички инсел нападнал салон за масажа пошто бил born again christian (сум познавал неколку такви) и према тоа бил гневен на неморалот и наводната проституција која се вршела во салоните за масажа.
Бесот, јадот, мизеријата и неадекватноста ферментирале со години и години во неговиот череп за конечно да еруптираат на денот на масакрот. Опремен со автоматска пушка инселот убил 8 жени и ранил 11 други, скоро сите од азијско потекло.

Минатата година во Канада се случил настан каде за прв пат Инселизмот е карактеризиран како терористичка идеологија и нападот е третиран како тероризам што значи дека инселот одговорен за нападот ќе заглави доживотна. Некаков 17 годишен инсел влегол во Спа центар со мачета, убил една жена и ранил две други.

Canada police say machete killing was 'incel' terror attack | Canada | The Guardian

In a joint statement, the Royal Canadian Mounted Police and Toronto Police Service announced that investigations had determined that the attack "was inspired by the Ideologically Motivated Violent Extremist (IMVE) movement commonly known as INCEL".

Incels are members of a misogynistic online subculture that define themselves as unable to find a romantic or sexual partner. The RCMP and TPS also said: "As a result, federal and provincial Attorneys General have consented to commence terrorism proceedings, alleging that the murder was terrorist activity ... and the attempted murder was terrorist activity." This was the first time in Canada that someone was charged with terrorism because of a misogynist ideology.

Последна промена:
  • Ми се допаѓа

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Два масакри за неколку дена во истиот факс во Луизиана, САД.
WTF?

Првиот бил извршен од страна на 31-годишен лик а вториот од 18 годишњак. Засега има само шпекулации дека се работи за инсели, да видиме дали ова е уште еден во низата на инселски напади.

Овие напади се слични на она што го планирал еден потврден Инсел пред летово на друг факс при што набавил МИТРАЛЕЗ :cenzura со кој планирал full auto да убие што повеќе жени во тие америчките сестринства по факсови (не знам точно што е тоа, само имам видено по филмови нешто)

Ако се потврди дека се сепак Инсели, ќе треба да се размисли за сериозна акција на апсење на ликови кои по нет пишуваат дека се спремни да се жртвуваат во име на каузата. Тоа ќе е предизивик за казнениот систем по запад но мора да се почне.
Вака само се стимулираат инселите и наскоро ќе дојде оваа мода и кај нас. А Балкан врие од инсели, само не се сеуште радикализирани.

А чудно, земји каде по логика би имало најмногу инсели, да кажеме Пакистан (каде што имало најмногу сообраќај на порн-сајтови пер капита) нема инселско насиље, барем не се споменало досега.
Од друга страна таму имаат договорени бракови па на 16-22 машки и 14-20 женски се веќе во брак а најчесто имаат веќе и деца така да по дефиниција не би биле инсели. Ко че га знати :nah

Последна промена:
  • Ми се допаѓа

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
Лелеее, сега ми текна дека пола ден еднаш читав еден форум за/со инсели и секакви гадости си пишуваат таму без никој да ги чепне. Ќе се најде по некој нормален да се регистрира, дали со прашања, дали да ги трола (иако не е многу паметно, имајќи предвид дека се лабилни), ама брзо се откажува кога ќе им ги исчита гадостите...
Постојано се преопседнати со ред, блу и блек пил, демек они ја хакнале реалноста, нели.
Не можам сега да ги најдам. Дури и да пишува на некој линк дека е инсел форум, не го отвара т.е. ме кикнува/се затвора табот. Не знам дали е тоа добро или лошо. Добро би било ако се тргнати форумите, само уште стојат индексирани, лошо би било ако само одредени може да имаат пристап (иако не знам како би функционирало ако не е на дип веб и зошто би го покажувало на Гугл тогаш).
Има таму цели теми со што би направил тој да му падне жена во раце, негови мислења зошто и како жените не се вредни, зошто треба да се изложени на тортура и cuckolds (така ги викаат сите мажи што имале секс) пошто виделе женско или не дај Боже - почитуваат женско.
Би сакала да кажам дека е смешно и очајно за читање, ама не е. Може се осеќам малку побезбедно пошто тука уште не е проширена таквата „култура“, иначе... Секако кај нас педофилијата и силувањето се теми на потсмев, така да не сме далеку од овие.

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Лелеее, сега ми текна дека пола ден еднаш читав еден форум за/со инсели и секакви гадости си пишуваат таму без никој да ги чепне. Ќе се најде по некој нормален да се регистрира, дали со прашања, дали да ги трола (иако не е многу паметно, имајќи предвид дека се лабилни), ама брзо се откажува кога ќе им ги исчита гадостите...
Постојано се преопседнати со ред, блу и блек пил, демек они ја хакнале реалноста, нели.
Не можам сега да ги најдам. Дури и да пишува на некој линк дека е инсел форум, не го отвара т.е. ме кикнува/се затвора табот. Не знам дали е тоа добро или лошо. Добро би било ако се тргнати форумите, само уште стојат индексирани, лошо би било ако само одредени може да имаат пристап (иако не знам како би функционирало ако не е на дип веб и зошто би го покажувало на Гугл тогаш).
Има таму цели теми со што би направил тој да му падне жена во раце, негови мислења зошто и како жените не се вредни, зошто треба да се изложени на тортура и cuckolds (така ги викаат сите мажи што имале секс) пошто виделе женско или не дај Боже - почитуваат женско.
Би сакала да кажам дека е смешно и очајно за читање, ама не е. Може се осеќам малку побезбедно пошто тука уште не е проширена таквата „култура“, иначе... Секако кај нас педофилијата и силувањето се теми на потсмев, така да не сме далеку од овие.

А што им е тоа блек пил?

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
А што им е тоа блек пил?
Нешто у стил дека тие го хакнале системот подалеку од ред пил и дека животот е безначаен и ужасен за луѓето што немале среќа да се родат физички атрактивни (за да ебнат нешто, за друго не им е гајле) се осудени на пропаст и да бидат инцели ко нив. Некој вид на екстремна мизогинија помешана со самосожалување, ама и самовоздигнување на некој начин. Инцел работа.
Еве, статијава има подобро објаснето.
Red Pill to Black Pill

• Ми се допаѓа

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Нешто у стил дека тие го хакнале системот подалеку од ред пил и дека животот е безначаен и ужасен за луѓето што немале среќа да се родат физички атрактивни (за да ебнат нешто, за друго не им е гајле) се осудени на пропаст и да бидат инцели ко нив. Некој вид на екстремна мизогинија помешана со самосожалување, ама и самовоздигнување на некој начин. Инцел работа.
Еве, статијава има подобро објаснето.
Red Pill to Black Pill

Овие цела терминологија имале, на линкот има нешто околу глорифицирање суицид што веќе забегува во водите на култ не знаев дека имале и селф-харм тенденции, обично се појавуваат во јавност преку насилство врз други особи, претежно жени. Sexual market value терминов :banghead го имам сретнато повеќе пати и све нешто се врти околу sve je trgovina bato hehhe zivot je pazar zena neznae sto je lojalnos sade interes често запакувано во интелектуални коментари кои се сведуваат на лошо задскриена омраза кон жени.

И после вакви ситуации :

Првично 9 жртви но уште 2 се упокоиле подоцна од повредите со што овој напад со 11 убиени е меѓу најкобните во долгата листа инселски ужаси.

Последна промена:
  • Ми се допаѓа

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
Тоа се добива од она „Не ми треба мене психолог, тоа е за пички“, а од тој мајндсет патат сите овие т.е. ете, они си се убедени и дека се посупериорни од било кој и дека светот им ја должи и најмалата ситница без да мрднат со прст пошто го хакнале Матриксот.

Има по некои весели приказни од екс-инсели што сфатиле колку е токсична таа секта и почнале да работат на себе, но страшното е што бројот на првиве е многу поголем од тој на вториве.
Еве една, да се разбие... што и да е ова.

• Ми се допаѓа

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Тоа се добива од она „Не ми треба мене психолог, тоа е за пички“, а од тој мајндсет патат сите овие т.е. ете, они си се убедени и дека се посупериорни од било кој и дека светот им ја должи и најмалата ситница без да мрднат со прст пошто го хакнале Матриксот.

Има по некои весели приказни од екс-инсели што сфатиле колку е токсична таа секта и почнале да работат на себе, но страшното е што бројот на првиве е многу поголем од тој на вториве.
Еве една, да се разбие... што и да е ова.

Ау овој со стероидите што направил ццц... :eek

• Ми се допаѓа