Пред некој месец во Бразил, 19 годишен инсел и опсесивен гејмер на Кол оф дјути после долго планирање и предумисла ја ликвидирал 19 годишната девојка која била најдобра во таа бразилска сојузна држава што се однесува до такмичарско гејмање. Профи гејмерка која заработувала по 50-60К долари годишно. Да не се разбере погрешно, таа не му била девојка нему, немала дечко, со него била на рандом мех однос како познаник што очигледно страшно го разјарило ликот кој нели, ја испил Д БЛЕК ПИЛ. Како се осмелила да не му "даде" веднаш на лице место, па која е таа, што се замиљша?
Ликот напишал и 40 страни менифест (афкорс хи дид, елиот роџер стајл) во кој објаснува зошто и како ја искасапил девојката.
Дотогаш немал никакво криминално досие!
Некои денови минувал и по 18 часа во гејмање, уринирал во шишиња и воопшто не јадел со денови само локал енергетски напитоци и кофеински сокови.
The murderer allegedly sent images of Oliveira Bueno da Silva’s body in WhatsApp groups after committing the crime. Alves Costa from the Gamers Elite Clan recorded the whole act and shared it in WhatsApp groups.
www.indiatimes.com