Така де, знам што сум напишал, тоа што ти по свое си разбираш и нормално, си калемиш се за да ти се вклопи во твоето убедување дека и ти си исто така способен да бидеш пророк и слушаш богови на сон или во полуспиечка состојба - е твој проблем и твои искушенија, не гледам причина јас да сум крив затоа или било кој друг кој што е Телемит и знае малку повеќе од тебе за ова: зборување со богови.
Не е мој лапсус, убаво сум напишал - само што ти малку знаеш за Телема, за иницијаторски системи, за пророците низ времињата и за мајстори низ минатото кои со еден збор го менувале човештвото, кои го управувале истото за да не исчезне преку нови формули и нови искушенија... за да биде малку од малку подобро...
Наместо да прашаш како тоа Телема немаше да има ако не беше дадена Liber AL vel Legis, ти - ми доаѓаш и зборуваш сешто за книги, за богови, за слушање со уши итн итн...
И нормално, крив е оној што кажал дека без Liber AL vel Legis немаше да има Телема, а не оној што не ја ниту прочитал „Книгата на Законот“ (да не зборувам за другите книги, од друга класа на изданија на A.'.A.'. ) за да види оптрилика што се зборува таму и дали навистина е така како што зборува Хепта...
Без читање и учење на хиероглифите на мајсторите - не може да се наследи нивното знаење и да се надмине.
А ако си од оние кои мислат дека не им треба учење и запознавање со историјата на една мисла, на една иницијација - тогаш треба ти да се погледнеш во огледалото и да си речеш: каде со ова его, (вметни си го името тука)!
П.С. Ајде, јас ќе бидам крив, само не ме заморувај со глупости. А и од каде пак јас ќе знам за Телема и иницијации? Случајно да не сум инициран во Ред што го прифатил Законот на Телема?