Медитација

Abraxas

Староседелец
10 јануари 2013
1,094
792
1,133
47
www.oto-mk.net
значи секта на окупу. одлично :frantic
Има тема насловена Секти на подфорум религија, оди и прочитај ги последните неколку страни, ќе видиш дали и колку сме секта. Во меѓувреме на темава може да дискутираме за тоа за кое и е наменета - Медитација, нормално со луѓе кои имаат што да кажат.

• Ми се допаѓа
Реакции: Dina_LC

love !

Староседелец
7 август 2018
156
35
628
Има тема насловена Секти на подфорум религија, оди и прочитај ги последните неколку страни, ќе видиш дали и колку сме секта. Во меѓувреме на темава може да дискутираме за тоа за кое и е наменета - Медитација, нормално со луѓе кои имаат што да кажат.
не ве реметам веќе само вие медитирајте

Dina_LC

Староседелец
21 февруари 2012
7
10
1,003
dinalazarova.com
Јас не верував во моментот дека некогаш ќе успеам да се смирам и седнам да медитирам или вежбам јога.
Моментум со Медитацијата постигнав кога совршено се погоди локацијата за тоа. На море во Турција во 6 наутро. Со девојка што медитира секојдневно. Од тој ден ја осетив моќта на медицатијата или што би рекол мојот мастер ( nothing less).

• Ми се допаѓа
Реакции: Electra

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,524
1,183
Big Sur
Многу ретко ми се случува да навлезам во медитативна состојба, иако намерно се трудам/медитирам, нели.
Последниве месеци, па може и година и прекинав да се трудам, но во тие ретки моменти кога ќе успеев сосема да го исчистам мозокот од мисли и само да постојам, беше преинтересно искуство.
Вака повеќе ми се случува ненамерна медитација т.е. zoning out дури седам некаде отколку кога седам/лежам со намера да медитирам. Тогаш слушам косава како ми се поместува, ме чеша секој можен цм кожа, ми пречи сопственото дишење... не бива. :zelen