Спортски Вести

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Колку е глуп овој Хоџсон значи, будала ненормална. Од Исланд изгубија еј, од Исланд. Јас па будала ги уплаќам да освојат мислејќи дека први ќе се во група и ќе одат во послабиот дел, а тие на крај изгубија од најслабата репрезентација. Исланд бе ццц, државата помала од Скопје е, а види до каде стигнаа, ние уште се влечеме со пријателски против Иран, Сирија, Андора.

• Ми се допаѓа
Реакции: Outrider

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Максимална брука ама тоа е логичен резултат на оставањето на Хоџсон на клупа после ужасното СП, нешто не е во ред во ФА.
Ако одеа со подмладување требаше и нов селектор и аут за Руни и компанија, ликот сјеба куп акции.

А врвот беа хунзистанските коментатори, слика и прилика на маќедонскиот говно-ген, тотално некадарни за професијата морони кои само и само овде можат да земаат пари за онакви лупетања и отсуство на квалитет.

• Ми се допаѓа
Реакции: Mnogo Bitno

Mnogo Bitno

Староседелец
9 февруари 2015
1,801
810
1,133
Skopje
Само Англија може 2 пати да излезе од Европа :D:D (facepalm) (party)(party)(party) :kafe Баш ми се направи мерак за Исланд и за Италија ..
Ете им тика така на Шпанците ! :kafe:kafe :cool:

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Абе ајде будала, Стерлинг го игра цело време, а тој за никаде е. Па извади го бе што си го ставил уште од почеток. Уште не ми се верува што се случи. И тој Харт па жити голманот. Ај бе мрш.
Исто и Шпанија, земал тој ми викнал старци тука, па ќе губиш со нив сигурно.
Во тој послабиот дел па, Велс, Белгија, Полска, што е ова бе. Ај ако не Полска - Исланд нека е финале и да фрлам и тв и се, и да не загледам фудбал пак.

Mnogo Bitno

Староседелец
9 февруари 2015
1,801
810
1,133
Skopje
Па и Руни ,дрво живо е и го форсира за да на крај му текне да го извади (facepalm)(facepalm)

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
@Outrider дали ова што изгуби Англија може да значи дека лигата сепак не е толку јака? Дека на пример играчиве на Тотенхем на првенствово се за никаде, а во лигата растураа. Другиве исто. :)

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
@Outrider дали ова што изгуби Англија може да значи дека лигата сепак не е толку јака? Дека на пример играчиве на Тотенхем на првенствово се за никаде, а во лигата растураа. Другиве исто. :)

Фактот дека ПЛ е најјака лига во опсервираниот универзум е аксиома, тоа не треба да се докажува :)
Ете Велс е во 1/4 а ако пројде во 1/2 дали тоа ќе значи дека е сепак јака? Или дека Чемпионшип (костурот на тимовите на двете ирски) е феноменален?! Од 5 екипи чиј состав се базира на англиска лига, 4 се квалификуваа и сите 4 отидоа во втор круг.
Шпанија изигра очајно, имаше среќа што во првите две кола играа со покојните Чешка и Турција инаку ќе си заминеа одма дома, што тоа би значело, дека примера е ужас?

Тоа што репрезентацијата на Англија нема успеси не е на никаков начин поврзано со квалитетот на лигата, или пак со успесите на ПЛ екипи во ЛШ. Ти текнува тогаш кога 4 ПЛ екипи беа во 1/2ф. а финале играа М.Ј. и Челзи, мислам тогаш со Роналдо беа М.Ј. а кај Челзи кои го тепаа Ливерпул во 1/2 ф. промаши пенал Лампард ли беше, не знам точно. Е сега во таква ситуација кога ПЛ тимовите беа на врв на европа, знаеш што направи Англија за ЕП2008? Не се квалификува! :D
Исто и во периодот кога освоиле 7 ЛШ титули во 9 сезони (Ливерпул 4, Нотингем 2, Вила 1) не се квалификувале за две СП и две ЕП, еднаш испаднале во групи на ЕП и едно 1/4ф. на СП, ако било до квалитет на играчи или до супех на екипи во европа по таа логика би требало да растурат на СП или ЕП, ама логика нема, останува мистерија.

Тогаш кога биле светски шампиони костурот на тимот бил од Вест Хем (party)

Мене не ми значи многу да кажеме Италија да освои ЕП и да тепа во финале 9-0 јас пак не би гледал Сериа А пошто е казна за очи или немачка ако тепа да почнам да гледам Бундес, или ако победи Франција да почнам да гледам Лил-Бастија :D повеќе ме интересира Л2 од нив :)

• Ми се допаѓа
Реакции: existence and Altaïr

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Ете Чиле со Санчез од Арсенал и некакви ликови екс-КПР или `легендата` на Виган - Босежур :D го испратија Меси во пензија, го трауматизираа човекот две финалиња му зедоа (третото немачка на сп)

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Фактот дека ПЛ е најјака лига во опсервираниот универзум е аксиома, тоа не треба да се докажува :)
Ете Велс е во 1/4 а ако пројде во 1/2 дали тоа ќе значи дека е сепак јака? Или дека Чемпионшип (костурот на тимовите на двете ирски) е феноменален?! Од 5 екипи чиј состав се базира на англиска лига, 4 се квалификуваа и сите 4 отидоа во втор круг.
Шпанија изигра очајно, имаше среќа што во првите две кола играа со покојните Чешка и Турција инаку ќе си заминеа одма дома, што тоа би значело, дека примера е ужас?

Тоа што репрезентацијата на Англија нема успеси не е на никаков начин поврзано со квалитетот на лигата, или пак со успесите на ПЛ екипи во ЛШ. Ти текнува тогаш кога 4 ПЛ екипи беа во 1/2ф. а финале играа М.Ј. и Челзи, мислам тогаш со Роналдо беа М.Ј. а кај Челзи кои го тепаа Ливерпул во 1/2 ф. промаши пенал Лампард ли беше, не знам точно. Е сега во таква ситуација кога ПЛ тимовите беа на врв на европа, знаеш што направи Англија за ЕП2008? Не се квалификува! :D
Исто и во периодот кога освоиле 7 ЛШ титули во 9 сезони (Ливерпул 4, Нотингем 2, Вила 1) не се квалификувале за две СП и две ЕП, еднаш испаднале во групи на ЕП и едно 1/4ф. на СП, ако било до квалитет на играчи или до супех на екипи во европа по таа логика би требало да растурат на СП или ЕП, ама логика нема, останува мистерија.

Тогаш кога биле светски шампиони костурот на тимот бил од Вест Хем (party)

Мене не ми значи многу да кажеме Италија да освои ЕП и да тепа во финале 9-0 јас пак не би гледал Сериа А пошто е казна за очи или немачка ако тепа да почнам да гледам Бундес, или ако победи Франција да почнам да гледам Лил-Бастија :D повеќе ме интересира Л2 од нив :)
Е во право си сепак, јас дека од нервоза вака викам. Ама па стварно, играчиве на Тотенхем ги нема никаде, ама добро кога ќе се размисли поубаво можеби и Хоџсон е крив што не знае како да ги изигра. А и Италија со дечишта успеа Шпанија да ја победи, затоа вчера ми дојде таква мисла дека сепак ПЛ не етоа тоа. :)

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Е во право си сепак, јас дека од нервоза вака викам. Ама па стварно, играчиве на Тотенхем ги нема никаде, ама добро кога ќе се размисли поубаво можеби и Хоџсон е крив што не знае како да ги изигра. А и Италија со дечишта успеа Шпанија да ја победи, затоа вчера ми дојде таква мисла дека сепак ПЛ не етоа тоа. :)

Шпанија немаа идеја никаква само се додаваа рандом како пијани кокошки, да не беше Де Геа ќе беше 0-6 или нешто така :eek:
ФА се криви, Хоџсон дека се претворил во БОТ се знаеше уште со неговата неславна епизода во Ливерпул кога своерачно ги доведе скоро до линија за испаѓање и испадна од Нортемптон во Лига Куп и донесе еден куп флопови. На СП2014 имаше најлош скор со Англија во историјата, евер и го оставија на клупа :eek:eek:(facepalm) Лик со такви киксови не смееше да седи на клупа на Англија. Се изгуби тотално, го става Вилшер кој одигра 29 минути цела сезона да спасува, Стерлинг (facepalm) Руни кој вчера своерачно ја усра цела утакмица, Харт веќе одамна е инфериорен на Форстер и треба да си замине, Смолинг иако е добар играч беше преморен и деконцентриран подобро да ставеше некој лик од Борнмут, па од С.Ирска стоперите одиграа подобро од него (facepalm) тотално без концепција, освен со Русија кога одиграа стварно добар меч ама немаа среќа.

Милнер мораше да стартува, чоекот секогаш дава 100% и имаше јака сезона во Ливерпул, и пред се` пошто сите екипи играат бункер против Англија мораше да земе сидраш како Керол кој ќе може да употреби центаршут.

Очоболот на Кејн од друга страна не можам да го објаснам...па уште му дава корнери и слободни да изведува (facepalm)