Љубовни проблеми

Ѕвездичка

Староседелец
21 март 2016
1,102
971
1,133
Убаво ти вика ... подобро оддалечи се пред да ти каже дека те сака КАКО БРАТ... :| го сака твоето внимание и у годи дружењето, ама ако ти зборувала додека сте се дружеле за други машки и сега исто ќе сака, а ти нема да сакаш да слушаш. Јас сум за да си запознаеш некоја нова :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Makedonec

●Untouchable°

Староседелец
24 август 2015
1,183
1,132
1,133
@Makedonec е не знам што да ти кажам ја :D
Зш ја бев таа што едвај чекаше тој да признае и да пријде.. Јас немав храброст а на моменти губев надеж и се поткревав..

Девојкава размислувала многу за тоа што си го кажал..
Значи те мислела.. Ти дур мислиш дека мирцала со "симпатијата" (а чисто сумјам дека има) она тебе те мислела ;)
И ти се јавува типката да ти каже дека као и е мило што ја сакаш ама "пријатели" ..
Барем мене овие прикаски не..
Штом не е како што кажа од оние лесните изгледа (не ме сфаќај буквално, неќам да предизвикам бура во главата сеа) сака да види до кај би се борел за неа а и она да се бори со тоа што нема да се оддалечи од тебе, ќе те држи како "другар" ..
Не знам стварно.. Ме збуни и ја не знам што да кажам ама се мислам дека се исплашила во моментот што ако го изгубам најблискиот пријател..... И ....

• Ми се допаѓа

Mnogo Bitno

Староседелец
9 февруари 2015
1,801
810
1,133
Skopje
Да малце е несватливо али мислам дека сака као утеха да си најде во таа што не ја сака ,а му е мила :^)
Цуца кога те гушнала @Makedonec очигледно размислувала некогаш и она на таа тема затоа не се изненадила , многу добар потег само јас да сум на твое место не би седел во иднина со скрстени раце..
Како мислиш така прај си , а не значи ако од тој момент наваму ти изгледа другарството како се по далечно тоа и не е баш така ,таа сигурно си има неколку прашања во главата и сака одговор да си најде ..(wasntme):cool:

• Ми се допаѓа

Makedonec

Модератор
Член на администрација
15 јуни 2014
1,473
1,200
1,133
Убаво ти вика ... подобро оддалечи се пред да ти каже дека те сака КАКО БРАТ... :| го сака твоето внимание и у годи дружењето, ама ако ти зборувала додека сте се дружеле за други машки и сега исто ќе сака, а ти нема да сакаш да слушаш. Јас сум за да си запознаеш некоја нова :)
Ете размислував да и се вратам на бившата, па дури и на тоа да најдам нова. Но ако најдам некоја замена која што не ја сакам мислам дека полошо ќе ми биде.
Да малце е несватливо али мислам дека сака као утеха да си најде во таа што не ја сака ,а му е мила :^)
Цуца кога те гушнала @Makedonec очигледно размислувала некогаш и она на таа тема затоа не се изненадила , многу добар потег само јас да сум на твое место не би седел во иднина со скрстени раце..
Како мислиш така прај си , а не значи ако од тој момент наваму ти изгледа другарството како се по далечно тоа и не е баш така ,таа сигурно си има неколку прашања во главата и сака одговор да си најде ..(wasntme):cool:
Можно е и она да размислувала на оваа тема, но пред некои три години. Мене така ми личеше но јас тогаш ја гледав само како другарка. Ме буни тоа што вечерта кога и кажав ме гушна ми рече дека е среќна поради тоа што го слушнала но моментално искачала со некој друг, а на тел кога зборевме ми рече дека ме сака покрај нејзе и значи заедничко поминатото време но сум и другар.
Многу се приврзав за неа и чувствувам нешто што прв пат ми е вака и не можам да се откажам и да ја заборавам. Мислам дека при секоја прилика кога ќе сме заедно ќе гледам да ја освојам и знам дека може е погрешно тоа.

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Ете размислував да и се вратам на бившата, па дури и на тоа да најдам нова. Но ако најдам некоја замена која што не ја сакам мислам дека полошо ќе ми биде.

Можно е и она да размислувала на оваа тема, но пред некои три години. Мене така ми личеше но јас тогаш ја гледав само како другарка. Ме буни тоа што вечерта кога и кажав ме гушна ми рече дека е среќна поради тоа што го слушнала но моментално искачала со некој друг, а на тел кога зборевме ми рече дека ме сака покрај нејзе и значи заедничко поминатото време но сум и другар.
Многу се приврзав за неа и чувствувам нешто што прв пат ми е вака и не можам да се откажам и да ја заборавам. Мислам дека при секоја прилика кога ќе сме заедно ќе гледам да ја освојам и знам дека може е погрешно тоа.
Тоа што те гушнала може да значи се` а може да значи и ништо. Се кладам дека сега си ја тупиш главата поставувајќи си милион прашања за нејзиното понашање, акции-реакции, но со тек на време ќе оттрпнеш, колку тоа да звучи грдо.
Обрни само внимание дали те прифаќа онаков каков што си сега, или е во потрага на стариот „ти“ кој бил тука само да ја теши. Пробај уште еден финален удар да направиш, можеш онака дружба да стегнеш овие неколку дена но прашај ја после како гледа на овие работи. Ако се повлече (што е најверојатно) ќе знаеш на што си. И после тоа нема господ што ќе ја разубеди да се смени работава во твоја корист (апропо врска со неа). Но барем ќе бидеш чист и ќе тераш даље.

• Ми се допаѓа

Ѕвездичка

Староседелец
21 март 2016
1,102
971
1,133
@Makedonec не се враќај на стари врски. Животот е пред тебе, запознај се со нова девојка на која ќе и биде јасно дека немаш другарски намери. Почекај уште неколку дена, ако оваа другарката што ја сакаш не превземе ништо одма фаќај женска и кажи. Ако и значиш нема да и е сеедно и ќе почне да те мисли :)

●Untouchable°

Староседелец
24 август 2015
1,183
1,132
1,133
Искрено ја не би рекла да оди на таков чекор..
Да сакаш еден а да одиш со друг само да преболиш.. Таа третата личност ќе биде предмет фактички..
Што ако таа од почеток има силни чувства кон него и што ако он не ја засака.. Стави се на место на третата личност. Сигурно не би ти било сеедно да си нечија фигура и да служиш само за тешење фактички, а да не го знаеш тоа..
Ја не би му препорачала да фати нова женска дур ја сака оваа. Млад е, животот е пред него.. Не мора да брза, само ..

Види.. Немој многу да и се надеваш момче за да не пројде тоа разочарување во депресија..
Прочитај ја убаво, види, почекај.. И лагано, пред неа не омекнувај.
Ја разбирам дека е тешко, ама мораш да се избориш со таа болка..
Ако во периодот што си го зацртал осетиш дека има искра и дека можно е да се деси нешто стабилно без брзање пак кажи и..
Ако видиш дека нема каде.. Не се надевај, не се разочарувај и продужи даље. А тоа прод даље не значи дека треба да е со нова или старо-нова :) Се во свое време

• Ми се допаѓа

Makedonec

Модератор
Член на администрација
15 јуни 2014
1,473
1,200
1,133
@Saladin @malozauvek не можам да го опишам ова што моментално го чувствувам. Ме мава тапа расположение, мислам дека сите бродови ми потонале, но ќе гледам цврсто да застанам посебно пред неа. Деновиве ќе искочиме, ќе се видиме, уште еднаш ќе и покажам дека ја сакам и ако било пишано ова другарство да испари ќе се случи тоа, но мислам дека ќе ја носам подолг период во мислите и во срцето, ништо чудно и за секогаш.
@Makedonec не се враќај на стари врски. Животот е пред тебе, запознај се со нова девојка на која ќе и биде јасно дека немаш другарски намери. Почекај уште неколку дена, ако оваа другарката што ја сакаш не превземе ништо одма фаќај женска и кажи. Ако и значиш нема да и е сеедно и ќе почне да те мисли :)
Не можам да фатам друга девојка додека имам чувства кон мојата другарка. Прво јас нема да се чувствувам среќно и убаво, а и не сакам да вмешувам друга личност во целата мешаница.

heartbroker

Истакнат Член
9 февруари 2015
52
13
108
27
@Makedonec мое мислење е да си најдеш друга бидејќи секогаш кога ќе ја погледнеш во очи ќе се потсеќаш на тоа во ВЦ-то.

• Ми се допаѓа

heartbroker

Истакнат Член
9 февруари 2015
52
13
108
27
Јас си имам проблем со женсками бидеќи секој ден различно се однесува кога ќе сме заедно ми вика:Срце мое те сакам ова она ,другиот ден кога ќе се видиме како друга е ,ако не и се јавам не ми се јавува не сум и битен или што е работава? кажувајте мислења плс :D