Секс на прв состанок или не?

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Секс на прво гледање не, но секс на прв состанок не значи дека е на прво гледање. Ако парнерите подолго се познаваат и имале некои пријателски односи, незнам зошто на првиот љубовен состанок не би си дозволиле да се запознаат и на тој начин.
Конкретно во мојот пример што го спомнав, ние се знаевме некое време пред тоа, имаше некоја пријателска блискот предходно, подлабоко запознавање, доверување и такви работи, па кога се случи оној момент кога и двајцата станавме свесни дека сакаме повеке од пријателство, немаше потреба да се одолговлекува многу, а сепак се одолговлекуваше најверојатно поради менталитетов наш глуп. Искрено не ми беше за тоа каков впечаток ке оставам, повеке ми беше страв да не изгуби брзо интерес за мене.

Тоа е веќе друга ситуација, самиот состанок не е толку важен во тој случај.

Али ситуација каде после кратко време или пак преку нет се запознава раја, паѓа дејт па одма сексои па уште и јаки вакви онакви ми е скроз бизарно...или на ниво на ловачки приказни.
Сега да не испадне многу сликовито ама лично не би и позајмил 100 евра на типка шо ја гледам трет пат или пак да ме викне да и утоварам кауч исто како што не гледам причина да се ангажирам или да ме интересира дали била задоволна од евентуален секс, дали сакала лижење долу или вака или онака, мислам скроз свеједно мислам трет пат ја гледам некоја, а свеједноста не е баш добра ствар при секс, двете страни сакаат задоволство за себе и испаѓа срање, јес` привлечност и страст и хемии физики ама тоа е само во теорија или еден према сто (што не е случај кога има каква таква емоционална ангажираност) тие се грешките кои не би ги повторувал од времето кога бев глуп, туп, си платив со затезни камати :D
тоа е, различни искуства различни ставови :) ништо страшно ако пројдат две недели па и три (party)

• Ми се допаѓа
Реакции: malo

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Го глеам постов и се плашам шо се дешава ццц како жена сум станал, емоции ова она, праф маш не бидува од мене, замина возот...а шо фино ме учеа :unsure

malo

Староседелец
Најфотограф
13 септември 2012
1,280
2,070
1,133
Тоа е веќе друга ситуација, самиот состанок не е толку важен во тој случај.

Али ситуација каде после кратко време или пак преку нет се запознава раја, паѓа дејт па одма сексои па уште и јаки вакви онакви ми е скроз бизарно...или на ниво на ловачки приказни.
Сега да не испадне многу сликовито ама лично не би и позајмил 100 евра на типка шо ја гледам трет пат или пак да ме викне да и утоварам кауч исто како што не гледам причина да се ангажирам или да ме интересира дали била задоволна од евентуален секс, дали сакала лижење долу или вака или онака, мислам скроз свеједно мислам трет пат ја гледам некоја, а свеједноста не е баш добра ствар при секс, двете страни сакаат задоволство за себе и испаѓа срање, јес` привлечност и страст и хемии физики ама тоа е само во теорија или еден према сто (што не е случај кога има каква таква емоционална ангажираност) тие се грешките кои не би ги повторувал од времето кога бев глуп, туп, си платив со затезни камати :D
тоа е, различни искуства различни ставови :) ништо страшно ако пројдат две недели па и три (party)
Во суштина времето и не е добро мерило за овие работи. Постојат парови кои се во брак со децении па не знаат многу еден за друг, а со некого можеш до толку да се поврзеш и со само неколку часа познавање да си ги рамените и најдлабоките тајни.
Сум имала многу ситуации каде што така брзо сум се поврзувала со луѓе, но најчесто таквите ми останувале само другари баш поради стравот дека врската може да го упропасти тоа неописливо чувство на блискост, за кое сме знаеле да кажеме дека трае од некој предходен живот :)

Инаку да, нема ништо страшно во тоа да се почека неколку недели, месец, па и два, се зависи од тоа колку често се гледаат и од каков квалитет е заедничкото време што го поминува парот.

khz777

Староседелец
20 септември 2014
105
69
1,028
31
Argentina, Buenos Aires
Ти се пуштаат а ти си запнал за темама, боже сачувај :D

Sent from my phone
Ако некој го мачи нешто или сака подетални информации за мене има други теми каде што може да пишува или на пп.:)
Ти би чекал година дена? (Во случај дотичната да не е кросовер меѓу Џесика Алба и Моника Белучи, него рандом)
Во зависност од личноста која треба да ја чекам .Тука станува збор за милион други фактори кои се битни не само убавината.

• Ми се допаѓа
Реакции: Outrider

●Untouchable°

Староседелец
24 август 2015
1,183
1,132
1,133
Ова е троа претерано...

А ова е веќе мноооооогу претерано, не знам како треба да се исплати година чекање шо секс ќе да е тој, Стамбол се гледа, супернови експлодираат, вонтелесни искуства се гледа чоек како ледби над креветот? :zelen

Зависи и од перцепции ваљда...
Дакле, баланс е потребен :)

Дотичната нема некоја си потреба да се објаснува.. Доволно е да кажам дека на мои 15 години јас се плашев и се гадев од тие работи.. Јас ''дигнат'' го допрев прво него и на 15 год можев на такво да му останам! Не дека на 16 било нешто поинаку.. Едноставно толку ми беше доволно да се опуштам и да прејдам кон тој чекор..
А дали ќе поверуваш и дали ќе кажеш штогоде или ќе пробаш да ме изругаш воопшто не ме занима :)
Значи си кажав онака како што направив.. Од мои 16 до моја 21ва год он ми е прв . И не се каам воопшто што го направив толку мала..
И никогаш нема да се каам зош беше со љубов и доверба.. А кога е така благо се предаваш потполно без грижа.
И уш нешто.. Воопшто не ме интересира дали ке ме сфати некој ;) :*

Последна промена:

Falanga

Истакнат Член
10 април 2016
350
293
173
43
Во зависност од личноста која треба да ја чекам .Тука станува збор за милион други фактори кои се битни не само убавината.
Дааа, сосем си во право. Па и кинта треба да има, стан празен иначе како ќе ја штракаш...
Па и кондомите 100+ денари се, не чини све на твој трошок да биде :p

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Во суштина времето и не е добро мерило за овие работи. Постојат парови кои се во брак со децении па не знаат многу еден за друг, а со некого можеш до толку да се поврзеш и со само неколку часа познавање да си ги рамените и најдлабоките тајни.
Сум имала многу ситуации каде што така брзо сум се поврзувала со луѓе, но најчесто таквите ми останувале само другари баш поради стравот дека врската може да го упропасти тоа неописливо чувство на блискост, за кое сме знаеле да кажеме дека трае од некој предходен живот :)

Инаку да, нема ништо страшно во тоа да се почека неколку недели, месец, па и два, се зависи од тоа колку често се гледаат и од каков квалитет е заедничкото време што го поминува парот.

Не е секогаш најдобро мерило ама како rule of thumb е најдобра опција.
Зависи од чоек до чоек, лично не би можел да се поврзам со некого на пример за време на автобуска релација од 3 часа и да му кажувам ептен лични ствари, скроз ми е изместено тоа :)
Од друга страна митот за уау леле љубав на прв поглед и тие ситуации се продукт на холивуд а веројатно и боливуд :)

malo

Староседелец
Најфотограф
13 септември 2012
1,280
2,070
1,133
Не е секогаш најдобро мерило ама како rule of thumb е најдобра опција.
Зависи од чоек до чоек, лично не би можел да се поврзам со некого на пример за време на автобуска релација од 3 часа и да му кажувам ептен лични ствари, скроз ми е изместено тоа :)
Од друга страна митот за уау леле љубав на прв поглед и тие ситуации се продукт на холивуд а веројатно и боливуд :)
Па добро не сме сите исти, но брзо приврзување и љубов на прв поглед се случуваат само ако срцето ти е отворено, тогаш си дозволуваш да ги примаш енергетските импулси од соговорниците и можеш лесно да знаеш со каква личност разговараш. И во животот општо, ако не си отворен за љубов не можеш да очекуваш да ја најдеш, ако не си отворен за промени, не можеш да очекуваш дека ке ги доживееш... за се се треба отвореност, да си дадеш шанса себеси.
Јас одсекогаш сум се заљубувала на прв поглед, освен во бившиот маж и излезе дека сите тие дечки беа ок освен бившиот маж, така да разумот може да одреди што е правилно, но само длабоката интуиција може да одреди што е добро.
... Дали на прва вечер ке се држиме за раце или нежно ке водиме љубов или пак ке имаме стравствен секс сеедно. Ако така ни се сака зошто да не. Нормално за сето тоа пожелно е да си ги имаме можните последици предвид, но љубовта е убаво нешто, не треба да се плашиме од нејзе и да имаме предрасуди. Колку повеке калкулирања, толку е подосаден животот и губи од својата магија.

• Ми се допаѓа
Реакции: misterija

khz777

Староседелец
20 септември 2014
105
69
1,028
31
Argentina, Buenos Aires
Дааа, сосем си во право. Па и кинта треба да има, стан празен иначе како ќе ја штракаш...
Па и кондомите 100+ денари се, не чини све на твој трошок да биде :p
Погоре читав некои коментари дека девојките легнувале кога ќе биле сигурни.Ние во друштво имаме еден пријател кој цел живот живее на заем(гага) .Се запознал типот со некоја девојка и секој ден од нас се позајмуваше дали кола ,дали саат , дали кошула ,на другарче дури и клуч од викендица му побарал .Ја однел во викендицата и си завршиле работа што си завршиле ,но таа почнала да гледа некои семејни слики што биле близу каминот и малку се подзамислила па почнала да го прашува што како кои се тие овие .Девојката сеуште мисли дека он работи и има фирма во кеопс во битола .И еве ден денес идат 4 месеци уште си се лажат.Така да времето не би требало да е броило за тоа кога требало да легне некоја со некого или обратно .Еден совет за девојките -верувај ама и проверувај.Жал ми е само за девојката зошто изгледа како скромно и пристојно девојче .Тука лежи и одговорот на твоето прашање за кое не треба празен стан ,пари за кондоми и се додека ти имаш другари и можеш да се позајмиш од ништо ќе направиш нешто .Вчера праев моабет со него ми вика абе планирам да и кажам дека ќе ја затварам фирмата дека ќе одел за странство (facepalm).

• Ми се допаѓа
Реакции: Prashina and malo