Секс на прв состанок или не?

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Па добро не сме сите исти, но брзо приврзување и љубов на прв поглед се случуваат само ако срцето ти е отворено, тогаш си дозволуваш да ги примаш енергетските импулси од соговорниците и можеш лесно да знаеш со каква личност разговараш. И во животот општо, ако не си отворен за љубов не можеш да очекуваш да ја најдеш, ако не си отворен за промени, не можеш да очекуваш дека ке ги доживееш... за се се треба отвореност, да си дадеш шанса себеси.
Јас одсекогаш сум се заљубувала на прв поглед, освен во бившиот маж и излезе дека сите тие дечки беа ок освен бившиот маж, така да разумот може да одреди што е правилно, но само длабоката интуиција може да одреди што е добро.
... Дали на прва вечер ке се држиме за раце или нежно ке водиме љубов или пак ке имаме стравствен секс сеедно. Ако така ни се сака зошто да не. Нормално за сето тоа пожелно е да си ги имаме можните последици предвид, но љубовта е убаво нешто, не треба да се плашиме од нејзе и да имаме предрасуди. Колку повеке калкулирања, толку е подосаден животот и губи од својата магија.

...како тоа сите биле ок кога сите тие љубави испаднале фејл (освен со сегашниот партнер) ради очигледна причина пошто се одамна бивши нели (party)
Се тоа убаво али јас не би се отварал пред тотални странци а и не знам како би се заљубил инстант со две три гледања, на која основа, ајде физички изглед ок ама затрескување во исклучиво физички изглед ми е ствар далеке прошлости...шо да се праи доаѓа старос`, перцепцијата се менува а и квалитетите кои се бараат од една врска или една особа заедно со она кое што може да се даде од своја страна станале поинакви од некогаш...

А за калкулирање тоа е природна особина, свесно или потсвесно сите си правиме трговија, не постои исклучок во овој дел на галаксијата:)

malo

Староседелец
Најфотограф
13 септември 2012
1,280
2,070
1,133
...како тоа сите биле ок кога сите тие љубави испаднале фејл (освен со сегашниот партнер) ради очигледна причина пошто се одамна бивши нели (party)
Се тоа убаво али јас не би се отварал пред тотални странци а и не знам како би се заљубил инстант со две три гледања, на која основа, ајде физички изглед ок ама затрескување во исклучиво физички изглед ми е ствар далеке прошлости...шо да се праи доаѓа старос`, перцепцијата се менува а и квалитетите кои се бараат од една врска или една особа заедно со она кое што може да се даде од своја страна станале поинакви од некогаш...

А за калкулирање тоа е природна особина, свесно или потсвесно сите си правиме трговија, не постои исклучок во овој дел на галаксијата:)
Па не мислам во заљубување ради физички изглед, туку во сето она што го примаш како информација од таа особа, а примаш и свесно и несвесно, нормално ако си отворен за да примиш. Во неколку часа на пример ти можеш многу да дознаеш за една личност и од однесувањето, од гримаси, мимики, стил, од разговорот што ке го имате, но и можеш да дознаеш преку мирисот, преку искрите во очоте, преку тонот на гласот и сл. Се зависи што те интересира и што сакаш да знаеш.

Биле ок, а тоа што се бивши не значи дека тие како личности не биле ок. Сепак повекето врски ми биле некои тинејцерски занесувања, не прераснале сите во нешто посебно, но горда сум што можам да кажам дека со сите си имам муабет денес, си имаме меѓусебна почит си помагаме кога има потреба и сл. (освен со бившиот маж за кој калкулацијата покажа нешто спротивно на она што тој е)

Falanga

Истакнат Член
10 април 2016
350
293
173
43
Ајде едно друго прашање: што од информација за личноста ви треба за да одлучите да ја легнете?

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Дотичната нема некоја си потреба да се објаснува.. Доволно е да кажам дека на мои 15 години јас се плашев и се гадев од тие работи.. Јас ''дигнат'' го допрев прво него и на 15 год можев на такво да му останам! Не дека на 16 било нешто поинаку.. Едноставно толку ми беше доволно да се опуштам и да прејдам кон тој чекор..
А дали ќе поверуваш и дали ќе кажеш штогоде или ќе пробаш да ме изругаш воопшто не ме занима :)
Значи си кажав онака како што направив.. Од мои 16 до моја 21ва год он ми е прв . И не се каам воопшто што го направив толку мала..
И никогаш нема да се каам зош беше со љубов и доверба.. А кога е така благо се предаваш потполно без грижа.
И уш нешто.. Воопшто не ме интересира дали ке ме сфати некој ;) :*

Тоа е веќе друго во тинејџерски денови, плус по планините таму динамиката е поразлична :kafe

Па не мислам во заљубување ради физички изглед, туку во сето она што го примаш како информација од таа особа, а примаш и свесно и несвесно, нормално ако си отворен за да примиш. Во неколку часа на пример ти можеш многу да дознаеш за една личност и од однесувањето, од гримаси, мимики, стил, од разговорот што ке го имате, но и можеш да дознаеш преку мирисот, преку искрите во очоте, преку тонот на гласот и сл. Се зависи што те интересира и што сакаш да знаеш.

Биле ок, а тоа што се бивши не значи дека тие како личности не биле ок. Сепак повекето врски ми биле некои тинејцерски занесувања, не прераснале сите во нешто посебно, но горда сум што можам да кажам дека со сите си имам муабет денес, си имаме меѓусебна почит си помагаме кога има потреба и сл. (освен со бившиот маж за кој калкулацијата покажа нешто спротивно на она што тој е)

Рековме тинејџерството не се рачуна сето тоа се заебанции, полу и четврт врски, додека не почне да живее раја заедно многу работи не се регистрираат.

Ајде едно друго прашање: што од информација за личноста ви треба за да одлучите да ја легнете?

За тебе некоја која има пулс барем би бил доволна информација (а и не мора или?)(party) за друго не е важно...

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
Да нема вонбрачни деца, ама да е плоден за да имаме многу челад, да е побожен и да се причестува (пропратно крст да носи на себе и во кола, а може и Исус до сонцето на Вергина/Кутлеш да го има истетовирано ко доказ), да има секс со избраничката само со амин од неговите т.е. ако им се допадне потенцијалната невеста, да сака Галичка свадба, и да има нивче, чисто ради секс во природа.
Од помалку битново - да не е приглуп и да не пати од еее-ја-колку-сум-прошол синдромот, пропратен со перформанс од 6 секунди за кои не ни вреди човек да се слече... и да нема сида и/или кандида, ај гес. (think)

• Ми се допаѓа
Реакции: Selene and Falanga

khz777

Староседелец
20 септември 2014
105
69
1,028
31
Argentina, Buenos Aires
Да нема вонбрачни деца, ама да е плоден за да имаме многу челад, да е побожен и да се причестува (пропратно крст да носи на себе и во кола, а може и Исус до сонцето на Вергина/Кутлеш да го има истетовирано ко доказ), да има секс со избраничката само со амин од неговите т.е. ако им се допадне потенцијалната невеста, да сака Галичка свадба, и да има нивче, чисто ради секс во природа.
Од помалку битново - да не е приглуп и да не пати од еее-ја-колку-сум-прошол синдромот, пропратен со перформанс од 6 секунди за кои не ни вреди човек да се слече... и да нема сида и/или кандида, ај гес. (think)
Заборави да каже дека треба да има најмалку 2-3 книги напишано.Зошто кога ќе ти трие сол на глава барем да знаеш и дека е пописмен од тебе освен тоа што е наведено погоре.

• Ми се допаѓа
Реакции: Electra

Falanga

Истакнат Член
10 април 2016
350
293
173
43
hehe, ubavo srocheno :)

Sent from my phone

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
Би се онадил, и после исто ко ништо да не било... да пробаме бе нешто непознато. :D

Али треба страшно да ме привлече, а богами и ја неа.

●Untouchable°

Староседелец
24 август 2015
1,183
1,132
1,133
Тоа е веќе друго во тинејџерски денови, плус по планините таму динамиката е поразлична :kafe

Рековме тинејџерството не се рачуна сето тоа се заебанции, полу и четврт врски, додека не почне да живее раја заедно многу работи не се регистрираат.

За тебе некоја која има пулс барем би бил доволна информација (а и не мора или?)(party) за друго не е важно...

Ајде и за тинејџерските денови разбирам што сакаш да кажеш.. Ама каква врска има динамикава ваму во планиниве?! (facepalm)

А за тоа што кажа член погоре верувај ама проверувај.. Не сум наивна не може да ме прелаже секој.. Проверувам колку што треба;)

Priroden

Староседелец
4 октомври 2012
140
95
1,038
Не се случилo
Тукa не рaчунaм oдмoри, пoшo тoa не се сoстaнoци.
Не глеaм зaшo дa не или дa имaм некoи предрaсуди. Имaм мнoгу блискa пријaтелкa шo кoгa и дa идaм нa дејт ми викa aјде пa дa се фaлиш знaе дa пaдне секс и нa првa :D
Е сеa oнa рaди другo си пaти не рaди тoa шo имaлa секс нa прв дејт сo некoј aли тoa е више другa темa

• Ми се допаѓа
Реакции: Beauty&Beast and MATEJA