Секс на прв состанок или не?

khz777

Староседелец
20 септември 2014
105
69
1,028
31
Argentina, Buenos Aires
За какви момци мислиш дека се изумрен вид??
Да речеше женски што се чуваа за прва брачна ноќ се изумрен вид....ама вака не разбирам.
Нема бе што да се чека, а била прва вечер или десета, исто му доаѓа....ај сега нека горат страсти ама ќе трпиме за лепе очи..глупости живи:eek
Многу сум радознала ти во кој вид мажи спаѓаш?? Како што си срамежлив и со по два три збора, богами, на трета брачна ноќ....:rofl
Ти точно знаеш јас на какви момци мислев одкако го цитирав членот на мене .Темата не е наменета за мене каков човек сум јас.Јас одговарам кратко и јасно .

misterija

Член со 30 казнени поени
27 јануари 2016
732
614
103
Ти точно знаеш јас на какви момци мислев одкако го цитирав членот на мене .Темата не е наменета за мене каков човек сум јас.Јас одговарам кратко и јасно .
Ок извини..само во други работи да не бидеш краток и јасен:rofl

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Јас па се каам што не се сексав со дечко ми првата вечер, толку бевме возбудени, обземени од страст, толку многу искри летаа тогаш, ама си викав ај да не претерувам, помал е од мене, да не го уплашам.
Верувам дека сум го пропуштила најдобриот секс што сум можела да го имам, ама тоа е

Ова е троа претерано...

Е каако не.. Хемија. Во ред не велам дека не игра улога, ама може да се воздржи човек..
Колкава и да е хемијата ко ќе осетиш сигурност, тогаш легнуваш..
Бар ја така напрајв.. Го мачев една год ама му се исплати :giggle:zelen
Како што реков ако не гледаш на жена само како фигура за тие работи со задоволство ќе ја чекаш.
а сиг сум дека уште има такви момци :cool:

А ова е веќе мноооооогу претерано, не знам како треба да се исплати година чекање шо секс ќе да е тој, Стамбол се гледа, супернови експлодираат, вонтелесни искуства се гледа чоек како ледби над креветот? :zelen

Зависи и од перцепции ваљда...
Дакле, баланс е потребен :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Electra

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Такви момци се изумрен вид.Посебно на нашата територија од 2 милиона 0.2% се такви .

Ти би чекал година дена? (Во случај дотичната да не е кросовер меѓу Џесика Алба и Моника Белучи, него рандом)

malo

Староседелец
Најфотограф
13 септември 2012
1,280
2,070
1,133
Имам впечаток дека мажите кои што чекаат по година дена се оние мажи кои сакаат да си се осигураат на некој начин. Таквите најчесто си наоѓаат некоја помлада девојка на која животна цел и е да биде највредна домаќинка во опкружувањето и ја чекаат за да можат подоцна да си ја земат за жена ако не излезе нешто подобро, а во мегувреме не апстинираат од секс.
Не се сите такви, ама ете некои ликови од реалниот живот ми оставиле таков впечаток

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Имам впечаток дека мажите кои што чекаат по година дена се оние мажи кои сакаат да си се осигураат на некој начин. Таквите најчесто си наоѓаат некоја помлада девојка на која животна цел и е да биде највредна домаќинка во опкружувањето и ја чекаат за да можат подоцна да си ја земат за жена ако не излезе нешто подобро, а во мегувреме не апстинираат од секс.
Не се сите такви, ама ете некои ликови од реалниот живот ми оставиле таков впечаток

Многу е година дена тоа е веќе злоупотреба на службена положба, не знам каква ситуација би била која би оправдувала повеќе од 100 дена (party) а од друга страна испаѓа дека дотичната ја суспендира желбата за секс на година дена, бизарно е некако тоа...

Инаку најмногу од се` е лотарија, ептен ако се погодат две особи 1.да имаат сличен стандард за тоа шо им претставува јак секс 2.двете особи да се свесни за некои ствари. Ако една од двете ситуации не се поклопат ништо арно нема да испадне од сексои на прво гледање, мене лично ми е малку тешко за перцепција со некоја шо прв пат ја гледам да имам било каков квалитетен однос (ова не важи за тинејџери)

malo

Староседелец
Најфотограф
13 септември 2012
1,280
2,070
1,133
Многу е година дена тоа е веќе злоупотреба на службена положба, не знам каква ситуација би била која би оправдувала повеќе од 100 дена (party) а од друга страна испаѓа дека дотичната ја суспендира желбата за секс на година дена, бизарно е некако тоа...

Инаку најмногу од се` е лотарија, ептен ако се погодат две особи 1.да имаат сличен стандард за тоа шо им претставува јак секс 2.двете особи да се свесни за некои ствари. Ако една од двете ситуации не се поклопат ништо арно нема да испадне од сексои на прво гледање, мене лично ми е малку тешко за перцепција со некоја шо прв пат ја гледам да имам било каков квалитетен однос (ова не важи за тинејџери)
Секс на прво гледање не, но секс на прв состанок не значи дека е на прво гледање. Ако парнерите подолго се познаваат и имале некои пријателски односи, незнам зошто на првиот љубовен состанок не би си дозволиле да се запознаат и на тој начин.
Конкретно во мојот пример што го спомнав, ние се знаевме некое време пред тоа, имаше некоја пријателска блискот предходно, подлабоко запознавање, доверување и такви работи, па кога се случи оној момент кога и двајцата станавме свесни дека сакаме повеке од пријателство, немаше потреба да се одолговлекува многу, а сепак се одолговлекуваше најверојатно поради менталитетов наш глуп. Искрено не ми беше за тоа каков впечаток ке оставам, повеке ми беше страв да не изгуби брзо интерес за мене.

• Ми се допаѓа
Реакции: Selene, corki and Outrider