Личен дневник

Falanga

Истакнат Член
10 април 2016
350
293
173
42
Интересна ствар, ми се јави братучетка која не ми се јавила 5 години додека возев, само што кренав телефон одма ме опељуши полиција казна за користење на мобилен. That irony....
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Prashina

●Untouchable°

Староседелец
24 август 2015
1,183
1,132
1,133
Дрн дрн пак книгите, пак учење.. Поо безвезни работи.. :banghead Па не можам да го научам зш знам дека нема да ми треба. Нит ке сум водич ниту пак ке основам Тур. Аг. Права на угостител, договор ваков таков ку.ци, палци.. ам :mad:
Па у таквото веќе .. Овој еден испит преку нос ми излезе, ме оболе.. И сеа на казнена ако не го положам ич никад нема да го полагам ..
Дневниче, до дега за факс не сум ти пишала ама и тоа го дочека...
Поздрав и лека ноќ : *
 

Falanga

Истакнат Член
10 април 2016
350
293
173
42
Се што имаш прилика да научиш се треба да научиш. Утре не знаеш на каде ќе дувне ветерот, судбината што ќе ти донесе.
Вие што сте уште студенти, да ви каже Чичко Фаланга, работите што се случуваат на факултет се гола вода споредено со работите кои ве чекаат подоцна на работа.
Сега кога ќе погледнам ретроградно, мене факултетите ми се walk in the park споредено со проблемите кои ги хендлам секој ден.
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Prashina and malo

●Untouchable°

Староседелец
24 август 2015
1,183
1,132
1,133
Дневниче.. Чичо Фаланга ме искала и сеа сакала или не молам да уцам :(
:giggle Сите се такви на ова време кое јас го минувам. дури и тетката со мене што се запиша на 31 год на факултет.. И она ко нас, де и се учи де не и се учи.. Сака учи, сака не учи и то е.. Ќе си дојде се на свое место. Здравје пред се!!
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Falanga

$3Я3|\||)&p&†Y

Староседелец
12 мај 2012
3,690
3,871
1,183
Еј!
Хаштаг шудакажам, една иста, секојдневна монотонија *инсерт ризн хир*.
Работа, дома, факултет, рипит.
Се е исто и на факултет. Одам пред некој ден да видам што е сменето. Ништо. Дури полошо станало. Си велам во себе ах бе будало, кој те тераше да одиш на ФИНКИ. Имаше една шега некни, вели вака:
„Кај си на факултет ?
- ФИНКИ
Аа добро е, таму се парите.
- Да да, професорите се полни ко брод.“

За девојка ми ми останува помалку време, сега откога тргнав на работа. Но, сепак ме разбира, и се гледаме кога можеме да се видиме. Срцка она.
Тоа за сеа, ајт ..
 

Solange

Член со 30 казнени поени
6 април 2016
112
132
43
Дневниче...
Гледам вести од тука и што се се случува по улициве таму.
Тоа се ме испирира да им напишам по еден пост на сите протестари таму по групите на твитер и фб дека штотуку сендвичот влезе во официјалните јадења од Македонската национана кујна. Се лутат, епа...тоа е факт сега.
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Prashina

Prashina

Староседелец
28 јуни 2013
1,366
3,059
1,133
Dnevnice,
Za promena i ja da si pisam.Arna sum i ne kukam veke. Se sto imam moe si e, i se sto mi fali pak si e moe. Se cudam na narodecot nash. Site iznenadeni od logicnite posledovatelni slucuvanja. Site se nadevaat nekoj so magicno stapce ke im gi reshi problemite. Nema nikoj da ti ja odraboti tvojata rabota. Ako se smees poveke i te gledaat srekna za niv znaci deka si naduvana.Ako si oslabela znaci deka ili si bolna ili imas shvaler.Ako se raduvas na utrinskoto kafe znaci nokta ti bila burna....Abe makedonce dosta so tugji grizi da se zamaras , da go meris tugiot zadnik...Aj sekoj da si zasuka rukavi i da si go iscisti sopstvenoto buniste.I ako ti smeta Gjole ili nekoj drug fati go za ushi i po edna vospitna po glava. E nema Grkot da ti ja redi kukata. Na kraj sekoe cudo za 3 dena dodeka kucinjata lajat i karavanot si vrvi. I da ti kazam u poverenje na site obrazot im e valkan dodeka crpkaat od medot.
 

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Passed down to you....
Да ме прашаше пред едно 7-8 години, за оноа вчера што се случи од таборот на незадоволната маса можеби би критикувал за насилието. Но во оттогашни рамки навака, сосема и го оправдувам. Затоа што мора еднаш човек да сфати дека со незадоволен народ да си игра играчки е еднакво на самоубиство.
Денес истотака поминав по главната улица и наместо револт за вандализираните објекти, добив озарено лице и насмевка. Не дека не се обидоа на мирен начин да се решат работите. Но не им успеа. Притоа никако да не се заборават неколкуте упади на 5ти Мај минатата година каде настрадаа невини деца. Како и сето оноа мутаво сценарио што следеше понатака. Е оттаму тоа задоволство за вчерашниот „вандалски“ чин. Затоа што преку к*р од молчење и седење пострана.
#Протестирам
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: malo

Давор

Староседелец
10 ноември 2012
1,300
2,081
1,123
Дневникуу, дали ти кажав дека ми се јави девојчето шо трчавме заедно? Да, излеговме на кафе, и како и тој ден се смеевме како луди, во наша одбрана бевме во кафич полн со студенти па доста викотници и џагор имаше околу нас се надевам не пречевме никому. И покрај моето инсистирање да платам јас, таа рече дека зошто таа ме повикала таа требало да плати и и останав должен. Ама не за долго, дефинитивно. Не сакам да избрзувам со заклучоци, ама да ме фасцинира толку многу на секое поле, мислам дека девојчето е вистински дијамант. После нашата средба, мислам цела вечер останав да зјапам во сликата од нас на мојот мобилен. Толку совршена насмевка, толку прекрасно суштество стое на само еден сантиметар од мене, можам да и го почувствувам парфемот дури и сега. Ја обожавам дневнику, едвај чекам да ја видам пак кога ќе се вратам.